Görüş Bildir
Haberler
Aysu Akbarova Yazio: Kadınlar

etiket Aysu Akbarova Yazio: Kadınlar

Dr.Aysu Akbarova
02.03.2021 - 13:22 Son Güncelleme: 03.03.2021 - 16:39

Sevgili okur, her zaman söylerim: 'Bu dünyayı güzel bir yer yapacaksa KADINLAR yapar, yıkacaksa da KADINLAR yıkar!'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bence kadınlar ikiye ayrılır: GÜÇLÜ KADINLAR ve güçsüzü oynayabilen kadınlar.

Bence kadınlar ikiye ayrılır: GÜÇLÜ KADINLAR ve güçsüzü oynayabilen kadınlar.

Güçlü kadınlar ayaklarının üstünde duran, karakteri ve kendi seçimleri olan, bu konuda kimseye taviz vermeyen kadınlardır. Tek başına dünyayı versen yönetirler onlar. Kimse onlara güçlü ol da dememiştir aslında. Gittikleri her yerde dikkat çekerler. Az ve öz teşekkür ederler çünkü kimseye ihtiyaçları yoktur. Genelde yalnızdırlar. Kafaları dik, kalpleri geniştir. Sevmeyi de sevgisini açıkça itiraf etmeyi de iyi bilirler. Bundan asla çekinmezler. Çok iyi anne olurlar, iyi eğitimci olurlar, iyi yönetici olurlar. Boyun eğmez güçlü KADINLAR kolay kolay. Her kötü olayda korkup kaçmazlar. Bazen susarlar çünkü karşısındakilerin konuşmak için bile değerli olmadığını bilirler. Ama zordur hayatları. Gittikleri her yerde ayaklarına bir taş atan mutlaka bulunur. Ve en kötüsü de o taş atanların birçoğu yine kadındır.

Bahsettiğim ikinci tip güçsüzü oynayan kadınlardır güçlü kadınları taşlayan. Ya da güçsüzü oynayan kadınların mahvettiği erkeklerdir.

Hiç hayatını sorguladın mı sevgili okur?

Hiç hayatını sorguladın mı sevgili okur?

Ben çok sorgularım. Hatta her gün başımdan ne geçtiyse o günü bile tekrar düşünürüm.

İnsan sorgulamadan hatalarını göremez, düzeltemez. Güçsüzü oynayan kadınları sorguladım bugün tüm bu tip kadınların yerine. Duyduğum, gördüğüm tüm güçsüz rolü yapan kadınları tek tek hatırladım. Kulaklarını da çınlattım evet. İnsan kendine neden bunu yapar aklım almıyor. Bir başkasını ezmek için, birinin kuyusunu kazmak için kendi kimliğini nasıl hiçe sayar anlamıyorum. Ya da bir yerlere gelebilmek için karaktersiz davranışlar sergileyerek kendini nasıl küçük düşürür anlamıyorum.

Hatta evleenbilmek için evleneceği insanı bile tuzağa düşüren kadınlar var. Onlar da çocuk büyütecek, onlar da anne olacak. O zaman tekrar edecek bu adaletsiz düzen.

Dünyayı bu tip insanlardır yaşanmaz kılan. Bir kıyafet, bir parfüm ve ya bir araba, bir ev için, birileri onun da kocası, ailesi var desin diye mi bütün bu oyunlar? Sevgisine güvenmedikleri insanların,  sevgisinden emin olmadıkları insanların hayatında olmak, yanında tutmak kadar değersiz olmamalı hayat. Bir yerlere gelebilmek için birilerinin yatağından geçmemeli yollar.

Kendinize gelin, kendiniz olun, olamıyorsanız örnek alın Güçlü Kadınları!

Kendinize gelin, kendiniz olun, olamıyorsanız örnek alın Güçlü Kadınları!

Evet üzüleceksiniz, evet ağlayacaksınız bazen gizli-gizli, yalnız da kalacaksınız, ama başınız dik olacak. Hak etmediğiniz yerlere hak etmiş gibi gelmenin, birilerinin hayatını bilerek mahvetmenin, başkalarının hakkını kendininmiş gibi göstermenin bedeli ağırdır. Taşınmaz! Kullanılıyorsunuz ve sizler kullanılırken, güçlü kadınlar sizlerin yerine utanıyor.

Bırakın tüm bu oyunları. Her gün aynaya bakarken gözlerinizin içine bakın ve orada sadece siz varsınız. Gerçek siz! Ona vereceğiniz hesabınızın temiz olması gerek. Bunu unutmayın...

Instagram

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
5
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
k4dir

Kadınlar güzeldir uzaktan bakınca.