Görüş Bildir
Haberler
AYM'den Yayın Yasağının Kaldırılması İstemine Ret

AYM'den Yayın Yasağının Kaldırılması İstemine Ret

Ulaş
10.12.2014 - 18:13
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Anayasa Mahkemesi Meclis Soruşturma Komisyonu’na getirilen yayın yasağının hak ihlali olduğu yönündeki bireysel başvuruları reddetti. Anayasa Mahkemesi’nin kararı gereği yayın yasağı devam edecek.

Anayasa Mahkemesi yayın yasağıyla ilgili kararını oy çokluğuyla aldı. Ret kararında başvurucuların yasak nedeniyle mağduriyet yaşamadıkları belirtildi. Yüksek Mahkemenin kararı gereği yayın yasağı devam edecek.

Tanal başvurdu

CHP'li Mahmut Tanal, 4 eski bakanla ilgili yolsuzluk ve rüşvet iddialarını araştıran komisyonla ilgili haberlere konan yayın yasağının kaldırılması için Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunmuştu.

Tanal başvuru dilekçesinde Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliğinin, 25 Kasım 2014 tarihinde verdiği yayın yasağı kararına karşı, Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliği'nde itirazda bulunulduğunu ancak bu itirazın da herhangi bir gerekçe gösterilmeden reddedildiğini öne sürdü.

Tanal, mahkemenin red kararının 'keyfi ve gerekçesiz' olduğunu iddia ederek, 'Gerekçesini yazabilecekleri herhangi bir argüman bulamadıkları için gerekçe yazmamışlardır' dedi.

CHP'li Tanal, mahkemenin verdiği kararın kesin olduğunu, iç hukukun tüketilmesi dolayısıyla da Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkını kullandığını belirtti.

Yayın yasağı tartışması

Dört eski bakanla ilgili Meclis Başkanlığı’nın başvurusunun ardından mahkemece yayın yasağı getirildiği haberi 24 Kasım Pazartesi günü Anadolu Ajansı’nda yayınlandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Meclis Başkanı Cemil Çiçek’i “hırsızların hamisi” olmakla suçladı.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek aynı gün yaptığı açıklamada böyle bir başvurusu olmadığını açıkladı. Anadolu Ajansı Çiçek’in bu açıklamasının ardından bir gün önceki haberine düzeltme geçti. Mahkemenin yayın yasağı kararı için başvurunun Soruşturma Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü tarafından yapıldığı duyuruldu.

CHP başvurdu, mahkeme reddetti

CHP komisyon haberlerine konulan yayın yasağının kaldırılması için bir üst mahkemeye başvurdu. Başvuru Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğine gönderilmek üzere, Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliği'ne yapıldı. Mahkeme yayın yasağının kaldırılması talebini Cuma günü reddetti.

  • Al Jazeera
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0