Görüş Bildir
Haberler
Aylan Bebeğin Babasından Yeni Yıl Mesajı: 'Biraz Olsun İnsanlık Bekliyoruz'

Aylan Bebeğin Babasından Yeni Yıl Mesajı: 'Biraz Olsun İnsanlık Bekliyoruz'

FreiGeist
23.12.2015 - 12:35 Son Güncelleme: 23.12.2015 - 14:39

Kıyıya vuran cansız bedeniyle dünyayı sarsan ve göçmen krizinin sembolü haline gelen üç buçuk yaşındaki Aylan Kurdi’nin babası Abdullah Kurdi, yeni yıl mesajında 'Hepinizden barış ve güvenlik arayan babaların, annelerin ve çocukların acısını düşünmenizi rica ediyorum. Biraz olsun insanlık bekliyoruz' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bodrum'dan Yunanistan'a geçmek için denize açılan botun batması sonucu can veren 3 yaşındaki Aylan Kurdi'nin cansız bedeninin karaya vurması dünya gündemine oturmuştu. 

Mülteci krizine yönelik tartışmalar devam ederken İngiliz Channel 4 televizyonunda her yıl yayınlanan yeni yıl mesajını bu kez Aylan'ın babası Abdullah Kurdi okudu.

Abdullah Kurdi, mesajında şunları kaydetti: 'Tüm dünyanın Suriyelilere kapılarını açması diliyorum. Bir kişinin diğerine kapıyı kapatması oldukça zor bir durum. Eğer bir kapı açılırsa onlar da kendilerini aşağılanmış hissetmeyeceklerdir. Yılın bu zamanında huzur ve güven arayan babaların, annelerin ve çocukların çektikleri acıları düşünmenizi istiyorum. Sizden tek istediğim biraz sevgi. İyi seneler. Umarım, gelecek yıl Suriye'deki savaş biter ve dünyaya barış hakim olur'

İHA ve Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
16
4
2
1
0
0