Görüş Bildir
Haberler
Avrupa Umuduyla Edirne'ye Yürüyüş...

Avrupa Umuduyla Edirne'ye Yürüyüş...

ATKN
21.09.2015 - 10:16 Son Güncelleme: 21.09.2015 - 15:53

İstanbul Esenler Otogarı'nda sığınmacılara tahsis edilen otobüslere binmeyip Avrupa hayalini gerçekleştirmek isteyen yaklaşık 100 kişilik bir grup, TEM otoyolu Edirne istikametine doğru yürüyüşe geçti. Yürüyen sığınmacıların yolu TEM Esenyurt sapağında polis tarafından kesildi. Sığınmacılar, Avcılar'da polis kordonunu geçmek isteyince polis ekipleri kalkanlarla müdahalede bulundu. Bazı sığınmacılar polis tarafından gözaltına alındı. Arapça anonslar yapılmasının ardından Suriyeliler olay yerine getirilen otobüslere bindirilmeye başlandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Otogardaki Cumhuriyet Camii avlusunda bekleyişini sürdüren sığınmacıların büyük bölümü, kendileri için tahsis edilen otobüslere binerek kamplarına dönerken otobüslere binmek istemeyen yaklaşık 100 kişilik Suriyeli grup, gece saatlerinde  Avrupa hayalini gerçekleştirmek için Esenler Otogarı'ndan TEM otoyoluna çıkarak Edirne istikametine doğru yürüyüşe geçti.

Grup, gece saatlerinde yürüyüşe başladı

Yolculuk sırasında  bazı çocukların zaman zaman yürümekte güçlük çekip oturarak dinlendiği görüldü. Yetkililerin herhangi bir engelleme ve önlem almadığı sığınmacıların Mahmutbey gişelerini geçti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sığınmacılar TEM otoyolunda güvenlik şeridinde ilerleyişlerini sürdürerek Edirne'ye gitmeye çalışıyor.

Avrupa'ya gitmek için Büyük İstanbul Otogarı'ndan Edirne istikametine doğru yola çıkan sığınmacılar, yürüyüşlerine TEM Otoyolu kenarındaki yeşil alanda ara verdi.

Aralarında kadın, çocuk ve engellilerin de bulunduğu 300'ü aşkın sığınmacı, Mahmutbey Gişeleri'ni geçtikten yaklaşık 5 kilometre sonra durdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mahmutbey gişelerini geçtikten sonra TEM otoyolunun kenarındaki yeşil alana geçen Suriyeliler, yanlarında getirdikleri valiz ve çantaları bırakıp burada uyumaya başladı.

Hava aydınlandıktan sonra 2 saatlik uyku molasının ardından sığınmacılar TEM otoyolunun kenarında tekrar Edirne istikametine doğru yürüyüşe geçti.

Bazı sığınmacılar, günlerdir otogarda beklediklerini, Türkiye’de yaşam şartlarının zor olduğunu ve bu nedenle Edirne sınırını aşarak Avrupa ülkelerine gitmek istediklerini söyledi.

Polis engeli

Aralarında bebeklerin ve küçük yaşta çocukların da bulunduğu yaklaşık 100 kişinin önünü Bahçeşehir gişelerde polis kesti. Sığınmacılar, polis kordonunu geçmek isteyince polis ekipleri kalkanlarla müdahalede bulundu. Müdahale sırasında gözaltına alınanlar oldu.

Yürüyen sığınmacılara vatandaşlar da yardımcı oldu. Kimileri arabalarına aldı kimileri ise su, meyvesuyu ve yiyecek verdi.

CHP'li vekiller sığınmacıların yanına geldi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ile CHP Milletvekili Mustafa Balbay da olay yerine gelerek polis yetkililerinden bilgi aldı. Ekipler, milletvekillerine sığınmacıların yürümesine izin vermeyeceklerini, Türkiye sınırları içinde kaldıkları yere geri dönmeleri gerektiğini söyledi. Sezgin Tanrıkulu ve Mustafa Balbay da sığınmacıların isteklerini dinledi ve daha sonra Edirne'ye doğru hareket etti. Polis ekipleri Suriyeli sığınmacıları bu bölgede çembere aldı. Ekipler, gazetecilerin bu alana girişine izin vermiyor. Polis, yaklaşık 50 sığınmacıyı yol kenarına geçmeleri için ikna etti. TEM yan yol yaklaşık yarım saat sonra trafiğe tekrar açıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Olay yerine getirilen ses aracından Arapça anonslar yapılarak sığınmacıların sakinleştirilmesi sağlandı. Bu arada olay yerine İETT'ye ait bir otobüs getirildi. Otobüse binen sığınmacıların geldikleri kamplara geri götürüleceği öğrenildi.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0