Görüş Bildir
Haberler
Avrupa'nın Birbirinden Güzel 10 Meydan Festivali

Avrupa'nın Birbirinden Güzel 10 Meydan Festivali

Ali Cem Güneş
25.11.2014 - 11:58 Son Güncelleme: 01.06.2022 - 13:33

Avrupalılar inşa ettikleri her şehir için tam ortasında ona yakışır güzel bir de meydan yaratırlar. Bu meydanlar toplumun sosyalliği, eğlencesi, kültürü ve haberleşmesinin ötesinde turizm için de resmen bir hazine değerindedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Brüksel - Çiçek Halı Festivali

1. Brüksel - Çiçek Halı Festivali

Resmi olarak 1971 yılında E. Stautemans tarafından başlatılan bu festival sadece ufak bir Çiçek Halı'sı iken yıllar geçtikçe ve ilgi arttıkça devasa Çiçek Halı'ları yapılmış ve bu gün dünyada binlerce insan her çift yıllarda ( 2014 - 2012 - 2010 vb.. )  Ağustos ayının ortasında bu şaheseri görmek için Brüksel'e gelmektedir.

Daha fazlası için : http://www.flowercarpet.be/category/flower-carpet-by-year/

2. Moskova - Spasskaya Kulesi Askeri Bandolar Müzik Festivali

2. Moskova - Spasskaya Kulesi Askeri Bandolar Müzik Festivali

Moskovada her sene yazın sonlarında yapılan uluslararası harika bir festival. Dünyanın bir çok yerinden gelen yüzlerce Askeri bandolar arası kıran kırana bir kapışma. Hem gözleriniz hem de kulaklarınızın doyacağına emin olabilirsiniz. 

Daha fazlası için : http://www.kremlin-military-tattoo.ru/en/

3. Prag - Sinyal Işıkları Festivali

3. Prag - Sinyal Işıkları Festivali

Geçtiğimiz yıl başlamış olan ve gelenekselleştirilen oldukça aydınlık bir ekim ortası festivali. Şehrin tarihi bina ve yerlerini çeşitli ekipmanlarla aydınlatarak kendinizi büyülü bir şehirde gibi hissetmenizi sağlıyor.

Daha fazlası için : http://www.youtube.com/watch?v=GJxj7Qlz8vc

4. Venedik - Venedik Karnavalı

4. Venedik - Venedik Karnavalı

Venedik şehrinde her yıl düzenlenen bir karnavaldır. Her yıl 40 gün sürer. Maskeleriyle ünlüdür.

Festival Rönesans döneminde başlamıştır. Ancak nasıl ve tam olarak ne zaman ortaya çıktığı bilinmemektedir. Bununla beraber 18.yüzyıliçerisinde çıktığı tahmin edilir. Her yılın başında,Venedik halkı San Marco Meydanı'nda maskeleriyle karnaval geleneğini devam ettirir.

Daha fazlası için : http://www.venice-carnival-italy.com/

5. Siena - Palio di Siena At Yarışı

5. Siena - Palio di Siena At Yarışı

Palio di Siena ya da yerel olarak kısaca Il Palio, İtalya'nın Siena kentinde her yıl 2 Temmuz ve 16 Ağustos günlerinde olmak üzere iki kez düzenlenen geleneksel at yarışı oyunlarıdır. Bu yarışlarda her bir at ve binicisi şehrin Contrada adı verilen 17 semtinden birini temsil eder. Yarış boyunca büyük bir insan topluluğu yarış atlarını izler. Her yıl bu popüler yarışı izlemek için Siena kentine dünyanın her yanından binlerce turist gelir.

Daha fazlası için : http://www.thepalio.com/

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Barselona - Sonar Elektronik Müzik Festivali

6. Barselona - Sonar Elektronik Müzik Festivali

1994'den günümüze devam eden, 3 gün 3 gece süren oldukça sağlam bir şehir partisi. Her sene Haziran ortalarında yapılır. Plaza de Espana'da her daim sahne showları devam ederken aynı zamanda tüm şehir harika ışıklarla süslenir. 

Daha fazlası için : http://sonar.es/en/2015/

7. Bunol - Domates Savaşı Festivali

7. Bunol - Domates Savaşı Festivali

Vallencia'nın yakınlarında kalan ufak bir kasaba olan Bunol kentinde her sene binlerce genç bir birine tonlarca domatesle saldırıyor. Ülkemizde bilinen ismi İsraf Festivali olan festival artık festivalin çok kalabalık olmasından dolayı sadece rezervasyon ile 22.000 kişiyi almakta. 

Daha fazlası için : http://latomatina.info/en/

8. Münih - Ekim Festivali

8. Münih - Ekim Festivali

Oktoberfest ya da Türkçe çevirisi ile Ekim festivaliAlmanya'nın Bavyera eyaletinin Münih kentinde her yıl Eylül ayının son günleri ve Ekim ayının ilk günlerinde düzenlenegelen 2 hafta süren bir festivaldir. Her yıl yaklaşık 6 milyon kişinin katıldığı bu festival Münih şehrindeki en ünlü olaydır.

Festival, geleneksel olarak, Ekim ayının ilk Pazar gününü de içine alacak şekilde 16 gün sürer. Almanyaların birleşmesinden sonra festivalin programı değiştirilmiş ve eğer Ekim ayının ilk Pazarı ayın 1'ine ya da 2'sine denk geliyorsa festivalin süresi ayın 3'üne yani Almanya Birleşme Günü kutlamalarına uzatılmaktadır. 

Festival, genellikle Almanlarca kısaca “d’ Wiesn” ya da “d'Waasn” olarak söylenen Theresienwiese (Therese Alanı) isimli yerde yapılmaktadır. Festivalin en önemli özelliği biradır ve her sene festival kutlaması, Münih Belediye Başkanının büyük bir ahşap bira fıçısına çeşme çakması töreni ile başlar,

Daha fazlası için : http://www.oktoberfest.de/en/

9. Malta - Uluslararası Havai Fişek Festivali

9. Malta - Uluslararası Havai Fişek Festivali

Havai Fişek çılgınları için harika bir festival ! Dünyaca ünlü bir çok firmanın da yarıştığı bu festivalde kazanan her zaman izleyiciler.

Daha fazlası için : http://www.maltafireworksfestival.com/

10. Amsterdam - Kraliyet Günü

10. Amsterdam - Kraliyet Günü

Hollanda tarihinde 2013'e kadar resmi adı Kraliçe Günü ( Queens Day ) olan fakat 2013 yılında Kraliçe Beatrix kraliyeti oğlu Willem-Alexander devrettikten sonra isim değişikliğine uğrayıp Kral Günü olarak adlandırılan Hollanda'nın en ünlü günleridir. 27 Nisan tarihinde kutlanır. O gün Amsterdam sokakları portakal turuncusu renge boyanır çünkü herkes turuncu giyinir şenlikler aslında Dam meydanında gerçekleşir fakat bu festival ruhu o gün tüm şehri kaplar ve Amsterdam dolup taşar su kanallarında bile insanlar ayakta duracak yer arar hale gelir. 

Daha fazlası için : http://www.iamsterdam.com/en-GB/experience/kings-day/all-about-kings-day-in-amsterdam

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
1
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nazlıcan İhtiyar

Harika paylaşım!Elinize sağlık

Ali Cem Güneş

Teşekkür ederim :)