Görüş Bildir
Haberler
Avrupa'da Savaş İşine ‘Bakan’ Kadınlar

Avrupa'da Savaş İşine ‘Bakan’ Kadınlar

Onedio Medya
03.02.2014 - 15:21 Son Güncelleme: 03.02.2014 - 17:18

Soldan sağa

Ine Eriksen Soreide (Norveç), Karin Enström (İsveç), Jeanine Hennis-Plasschaert (Hollanda) ve Ursula von der Leyen (Almanya)

İçeriğin Devamı Aşağıda

Avrupa'da Savaş İşine ‘Bakan’ Kadınlar

Almanya’da geçen ay yeni kabine açıklandığında Savunma Bakanlığı görevine gelen Dr. Ursula von der Leyen, herkesi şaşırtmıştı. Çünkü Başbakan Angela Merkel tarihte ilk kez, dünyanın en güçlü ordularından biri olan Almanya’da savunma bakanlığına bir kadını atamıştı.

Kabinede üçüncü kez bakanlık görevi verilen ve Savunma Bakanlığı’na geçen Ursula von der Leyen, “En kısa sürede rütbe işaretlerini öğrenmeye çalışacağım” diyerek biraz da tepki çekmişti.

4’Ü BİRADA FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ

Avrupa’da sadece Almanya’nın değil üç ülkenin daha savunması kadınlara emanet. Bunlardan Hollanda Savunma Bakanı Jeanine Hennis-Plasschaert, sert açıklamalarıyla tanınıyor.

Hatta Patriot füzelerinin Türkiye’ye yerleştirilmesi tartışmaları sırasında, net açıklamalarıyla dikkat çekip bizzat Türkiye’nin güney sınırına kadar gelip inceleme yapmıştı.

Bu ikilinin yanı sıra İskandinav ülkelerinden İsveç’in Savunma Bakanı Karin Enström ve komşusu Norveç’in Savunma Bakanı da Ine Marie Eriksen Soreide adlı bakanlar.

Hürriyet

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/dunya/2572...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0