Görüş Bildir
Haberler
Atatürk'ün Ceketi Açık Arttırmaya Çıkıyor: 1 Dolardan Başlayacak

Atatürk'ün Ceketi Açık Arttırmaya Çıkıyor: 1 Dolardan Başlayacak

Ulaş
14.04.2021 - 15:19

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün güderi ceketi açık artırmaya çıkıyor. Ceketin geliri Türk Eğitim Vakfı'na bağışlanacak. 125 eserden oluşan ve ekspertiz değeri 15 milyon doların üzerinde olan koleksiyon teklif usulü ile satışa sunulacak. Eserler açık arttırmada 1 dolar başlangıç fiyatı ile satışa çıkacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

125 adet eserden oluşan çok sayıda ünlü koleksiyoner ve sanatseverin katılacağı 'Müzelik Eserler Müzayedesi' 18 Nisan Pazar günü online olarak gerçekleştirilecek. 

Müzayedeyi düzenleyen firmanın kurucusu Hüseyin Kocabaş, müzelerde sergilenecek kadar önemli olan eserler arasında Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ceketinin bütün eserlerden ayrı olduğunu söyledi.

Müzayedede pek çok değerli parça bulunuyor.

Müzayedede pek çok değerli parça bulunuyor.

Eserler arasında, Sultan Abdülaziz Han'ın altın pırlantalı murassa enfiye kutusu, 'Altın Çağ' Bavyera Saray Ressamı Jacobus Potma'ya ait 1683 tarihli başyapıtı 'Lectio Religio, Sultan 3. Selim Han'ın tahta çıktığı sene Mescid-i Nebevi için yaptırdığı Puşide-i Şerife de yer alıyor. Ayrıca padişahlara ve saraya yapılmış tablolar, Osmanlı hanedan ailesinden çıkmış sultanlara ait mücevher ve sorguçlar, tuğralı gümüşler ve saray erkânına ait askeri eserler de satışa çıkarılacak.

Tüm eserler 1 dolardan satışa çıkarılacak.

Tüm eserler 1 dolardan satışa çıkarılacak.

125 eserden oluşan ve ekspertiz değeri 15 milyon doların üzerinde olan koleksiyon teklif usulü ile satışa sunulacak. Eserler açık arttırmada 1 dolar başlangıç fiyatı ile satışa çıkacak. Koleksiyoncular, özel müzeler ve yurtdışından birçok meraklı alıcının ilgi göstereceği müzayedede Sultan Abdülaziz Han'ın altın murassa tabakası 140 bin - 160 bin, 110.92 Karat Uluslararası (GIA) Sertifikalı pırlanta 6 milyon - 8 milyon dolar, Altın Çağ Ressamı Bavyera Saray Ressamı Jacobus Potma'ya ait 1683 Tarihli Başyapıt 300 bin - 500 bin dolara arası alıcı bulması bekleniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
350
314
58
12
11
10
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sıradan Biri

Ülkenin kurucusu, memleketin kurtarıcısına biçilen değer bu mu. Ulan tayyibin götünü sildiği boklu tuvalet kağıdına binlerce dolar verecek embesiller var. At... Devamını Gör

Mr.Hate

Yakın tarihte fetönün sümüğünü, tükürüğünü, terli atletini kapış kapış alıp secde edenlerin olduğu bir ülke burası...

Esra Nur

YAZIKLAR OLSUN LAN SİZE! SİZE DE YAPTIĞINIZ İŞE DE... SATIŞA ÇIKARMAK... HEM DE 1 DOLAR BAŞLANGIÇ FİYATI... ALLAH BELANIZI VERSİN BE SİZİN! O EŞYALARI SATMAY... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Yazıklar olsun.