Görüş Bildir
Haberler
Mahkeme AOÇ Kararını İptal Etti: İnşaat Duracak

Mahkeme AOÇ Kararını İptal Etti: İnşaat Duracak

yelda kahveci
04.03.2014 - 16:12

Başbakanlık'ın 'Beyaz Saray'ına İzin Çıkmadı

Atatürk Orman Çiftliğinde yapımı devam eden başbakanlık binasına yargıdan iptal kararı geldi. AOÇ'nde Atatürk Evi ile tarihi istasyonun bulunduğu ve 3 binden fazla ağaç kesilerek açılan alanda, başbakanlık için üst düzey güvenlikli 'Başbakanlık Binası' inşaatı yapabilmek için 1. derece sit alanı olan bölge, 3. derece sit alanına çevrilmiş ve böylece inşaata başlanabilmişti.

MAHKEME KARARI İPTAL ETTİ

Ancak Ankara 11. İdare Mahkemesi, bu kararı iptal etti. İnşaata izin vermedi. Karar az önce davayı açan Çevre Mühendisleri Odası başta olmak üzere ilgili sivil toplum kuruluşlarına tebliğ edildi.

1. DERECE SİT ALANIYDI

AOÇ'de yapımı devam eden başbakanlık binası kamuoyunda büyük tartışma yaratmış, sivil toplum kuruluşları tarafından inşaata karşı eylemler yapılmıştı. Cumhuriyet tarihinin en önemli noktalarından biri olan Gazi Yerleşkesi, 1. derece SİT alanıyken, imara açabilmek için 3. derece SİT alanına dönüştürülmüştü. Yaklaşık 90 hektarlık alan, Başbakanlık binası olarak diğer deyimle de “Beyaz Saray” olarak planlanmıştı.

ABD'NİN BEYAZ SARAY'INI GÖLGEDE BIRAKACAKTI

Yüksek güvenlikli binanın projesi ABD'nin beyaz sarayını gölgede bırakacak şekilde hazırlanmıştı. Ancak 11. İdare Mahkemesi, inşaatın yapılmasına olanak tanıyan 3. derece sit alanına dönüştürülmesine ilişkin kararı iptal etti.

Vatan

Kaynak: http://haber.gazetevatan.com/basbakan...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0