Görüş Bildir
Haberler
Atatürk Büstüne Çirkin Saldırı

Atatürk Büstüne Çirkin Saldırı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde çıkan olayları protesto eden bir grup, Atatürk büstünü hedef aldı.

Lice'nin Sise köyündeki PKK’lı Mahsum Korkmaz heykelinin yıkılması ve çıkan olaylarda bir kişinin hayatını kaybetmesi nedeniyle Yeni Mahalle’de barikat kuran Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri, gelen araçları durdurup kimlik kontrolü yaptılar. Daha sonra da bazı işyerlerinin üzerine sprey boya ile 'Lice halkı yalnız değildir' diye yazdılar.

Anadolu lisesi bahçesindeki Atatürk büstüne yönelen YDG-H üyeleri, Atatürk büstünü benzin döküp yaktılar. Daha sonra da büstü yerinden söktüler. Burada açıklama yapan bir gösterici, 'Bizim amacımız heykeller değildir. Bugün Lice’de bir yurttaşımız katledildi. Biz bugün bunun intikamını almak için bu eylemi gerçekleştirdik. Mahsum Korkmaz anıtına yapılan saygısızlığı da kabul etmiyoruz' dedi.

Olay yerine gelen polis gruba gaz bombası ile müdahalede bulundu. Grup ise polise taş ve molotof kokteyli ile karşılık verdi. Zırhlı araçları da hedef alan YDG-H üyeleri, zırhlı araçlara peş peşe molotof attılar. Alev alan bir zırhlı araç ise TOMA tarafından tazyikli su sıkılarak söndürüldü. Hakkari'nin 4 ayrı noktasında olaylar halen devam ediyor.

MİMAR KAYA, İHA

Kaynak: http://www.iha.com.tr/haber-ataturk-b...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
0
0
0
0
0
0