Görüş Bildir
Haberler
Ataman: "Sezonu Kapattık"

Ataman: "Sezonu Kapattık"

Caner
19.06.2014 - 18:42

Türkiye Basketbol Ligi'nde şampiyonluk maçına çıkmama kararı alan Galatasaray'da başantrenör Ataman, oyunculara teşekkür edip kampı dağıttı.

Başantrenör Ergin Ataman, sporcularla yaptığı toplantıdan sonra sezonu kapattıklarını açıkladı.

Ataman, 'Çok üzgünüm. Şampiyon olacağımıza yüzde yüz inanıyordum. Yönetimimiz Türk sporunda şiddete dayalı söylemlerin kimseyi bir yere getirmeyeceğini gösterdi. Özellikle beşinci maçta yaşadığımız basketbol dışı olaylarla ilgili bir uzlaşma sağlanamadı. Ümit ediyorum ki bu karar sporcularımızın rahat, huzulu bir şekilde spor yapabileceği, bizlerin sağımızda, solumuzuda, önümüzde, arkamızda çevik kuvvetlerle çalışmayacağımız, otobüslerin taşlanmaycağı bir ortam için ışık olur' dedi.

Galatasaray Başantrenörü ayrıca bu gerginlikte payı olduğu iddiaları üzerine rakipleri Fenerbahçe'den bazı konularda özür dilediğini ama buna karşılık alamadığını söyledi, Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu kutladı.

Aynı zamanda milli takımın antrenörlüğünü üstlenen Ataman, '10 Temmuz'da Türk Milli Takımı ile dünya şampiyonasında madalya kazanmak için çalışmalarımıza başlayacağız' diye konuştu.

Galatasaray Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer ise şubesinin kapanmayacağını tekrarladı.

Düne kadar antrenmanlarını sürdüren Galatasaray bugün şut antrenmanını iptal etmişti.

Kulüp saat 11.00’deki İl Güvenlik Kurulu toplantısına da temsilci göndermemişti.

Yöneticiler ayrıca takımı maçın yapılacağı Ülker Arena’ya göndermeme kararı almıştı.

Galatasaray'ın Fenerbahçe Ülker ile karşılaştığı final serisinin galibi Perşembe 21:00'de, Fenerbahçe'nin sahasında yapılması planlanan, yedinci ve son maçta belli olacaktı.

Galatasaray can güvenliği olmadığı gerekçesiyle şampiyonluk maçına çıkmayacağını açıklamıştı.

Türkiye Basketbol Federasyonu takımları maça çıkmaya çağırmıştı ama Galatasaray bu çağrıya uymadı.

Ne olacak?

Türkiye basketbol ligleri yönetmeliğine göre, Galatasaray Liv Hospital şampiyonluk maçına çıkmazsa ligden ihraç edilmeyecek ya da küme düşme cezası almayacak. Bunun için iki maça çıkılmaması gerekiyor.

Ancak yönetmelikte ifadeyle ‘Maçla ilgili masraflar ve organizasyona vermiş oldukları zararlar dikkate alınarak Disiplin Kurulu tarafından belirlenen cezayı ödemek zorunda’ kalacak. Ayrıca kulüp başkanı Ünal Aysal, Disiplin Kurulu’na sevk edilecek.

Yayıncı kuruluşun Galatasaray’a tazminat davası açma ihtimali ise düşük. Spor Hukuku Enstitüsü Başkan Yardımcısı Alpay Köse’ye göre kulüplerin yayıncı kuruluşa doğrudan bir taahhüt vermemiş olması böyle bir davayı temelsiz bırakıyor. Enver Hasanoğlu/

Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/al-jazeer...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0