Görüş Bildir
Haberler
Atalay: Gülen Artık Dini Değil Siyasi Lider

Atalay: Gülen Artık Dini Değil Siyasi Lider

Onedio Medya
17.03.2014 - 21:14 Son Güncelleme: 17.03.2014 - 21:45

Atalay: Gülen Artık Dini Değil Siyasi Lider

Hem Türkiye, hem de İslam dünyası için çok çetin bir ortam yaşıyoruz. Baktığınızda bir dini otorite ya da bir grubun dini lideri yok. Bugünkü gazeteyi de söylüyorum, bundan önceki lanet seansını, daha önce yapılanları, telefon konuşmalarını hepsini bir araya getirdiğimizde ortada bir siyasi liderlik var artık. Aynı gazeteye bugün baktım, o vesileyle gazetenin diğer yazarlarına da baktım. O yazı, o konuşma dışında her tarafı nefret ve hakaret dolu. Kime Başbakan'a, AK Parti'ye, hükümetimize. Bir dini kesime hiçbir dönem bu kadar hakaret olmamış. Biz de şunu diyoruz. Bu kadar Türkiye'yi değiştiren dini özgürlükle, ibadet özgürlüğü, kıyafet özgürlüğü devletin bütün okullarında dini eğitimin geliştiği, Türkiye'nin çok güzel açık berrak dinini hangi kesimden olursa olsun rahatça yaşadığı bir ortamda dini hizmet verdiğini deklare eden, bu yönde olduğu ifade edilen bir cemaat böyle bir iktidara savaş açıyor, komplo kuruyor. Darbe teşebbüsü. 17 Aralık'ı yapıyor, 25 Aralık'ı yapıyor. Kendisi zaten istihbarat örgütü gibi zaten. Hepimizle ilgili iftiralar yayınlıyor, ses tapeleri montajlar görüntüler. Şu anda CHP ile ittifak içinde. Nerede CHP ye oy verilir. CHP genel başkanına veriler veriyor aman şunları kullanın diye. Böyle bir politika yürütüyor. Bugünkü gazetedeki söylemle, yürüyen çok farklı. O güvenirlik artık kalmadı. Mitinglerin dili biraz da bunu söylüyor.

DİNLEME KARARI VEREN HAKİMLER DE SORUŞTURULACAK

Çok soruşturma olacak. Şu anda hem istihbarat teşkilatı, emniyet teşkilatı, TİB, hem Adalet Bakanlığı milyonlarca dinleme kararlarını hangi hakimler hiç incelemeden verdiler, bu kadar insanımızın hayatına nasıl girdiler, insanımızı adeta dinlenme hastası haline getirdiler ve insanın özekline bu kadar indiler. En mahrem konuların, devlet sırlarının konuşulduğu kriptolu telefonlarının nasıl dinlediler… şu anda çok geniş bir çalışma var. Dinleme kararını veren hakimler de dahil masaya yatırılacak.

CEMAAT DİNİ GRUP OLMAKTAN ÖTE KORKU ODAĞI OLMUŞ

Özellikle 2011'in ikinci yarısından itibaren, 2012 ve 2013'te çok fecaat şeyler yapılmış. Sorumsuzca dinleme kararları, kişilerin en mahrem konularına girilmesi affedilir şeyler değil. Bunun ne dinle ne diyanetle ne ciddiyetle ne siyasetle ne insanlıkla bağdaşır bir taradı yok. Dini grup olmaktan öte korku odağı olmuş. Herkes acaba benimle ilgili bir şey var mı diye korkmaya başlamış. Bundan sonra 'hiç bir dönemde bu kadar baskı yapılmadı' gibi savunmaların topluma izahı yok. Toplum bunu çok iyi kavradı.

CADI AVI OLMASIN DİYE UĞRAŞIYORUZ

Her konuda hukukun içinde olmayı çok önemli görüyoruz. Terörle mücadele de dahil her şeyi demokratik ortam ve hukuk içinde yaptık. Burada bir cadı avı olmasın, haksızlıklar olmasın. Dosyalar tam olgunlaşsın belgelensin ondan sonra soruşturmalar olsun.

Kaynak: http://yenisafak.com.tr/politika-habe...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0