Görüş Bildir
Haberler
Ataköylüler 100 Ağaç İçin Direniyor

Ataköylüler 100 Ağaç İçin Direniyor

Bakırköy Halk Meclisi
28.04.2014 - 11:08 Son Güncelleme: 28.04.2014 - 11:57
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ataköylüler 100 Ağaç İçin Direniyor

Ataköy halkı Ataköy 7-8. Kısım orman yolunda imara açılan alandaki 100 ağacı korumak için yürüyüş düzenledi.

Bakırköy Halk Meclisi ve çeşitli Bakırköy STK'larının katılımıyla gerçekleşen yürüyüş saat:13.30'da Ataköy 9.Kısım'da başlayıp ağaçların kesileceği alanda sonlandı. 200 kadar kişinin katıldığı yürüyüş sonunda Bakırköy Halk Meclisi üyeleri bir basın açıklaması gerçekleştirdi. 

Basın açıklaması sonrası ise inşaat alanının demir perdeleri vatandaşlar tarafından boyandı. 

Basın açıklaması

Ataköy'ün ciğerini kesiyorlar!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na

Ataköy 7-8. Kısım, 257 ada, 51. Parselde bulunan, halihazırda üzerinde 200 kadar yetişmiş ağaç bulunan ve Ataköy halkının spor, yürüyüş ve rekarsayon alanı olarak kullanan 3060 metrekarelik arazinin etrafı inşaat amacıyla demir perdelerle çevrilmiştir.

Bu alana külliye yapılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2013 yılında imar değişikliği yapmış, Bakırköy Belediyesi ise inşaat ruhsatını vermiş, Ateş Ünal Erzen yönetimi ise, plan değişikliği iptali için 60 günlük yasal sürede herhangi bir hukuki girişimde bulunmamıştır.  

Ataköy'de dini bir tesise karşı olmayan bizler bu alandaki 5 ila 10 yaşın üstündeki 200 ağacın korunması ve yürüyüş yolunun Ataköylülerin kullanımına bırakılmasını istemekteyiz. 

Başta Ataköy 7,8 ve 9. Kısım halkı olmak üzere tüm Bakırköylüler ve Ataköylüler olarak değerli yetkililerden talebimiz;

-Yukarıda bahsedilen arazi içinde kalan yetişmiş ağaçlara zarar verilmemesi ve deplase edilmemesi

-İSKİ'ye ait, üzerinde ağaç olmayan geniş bir arazi mevcutken, üzerinde 200 adet ağacın olduğu bu bölgeye inşaatın yapılmaması 

-Arazinin etrafındaki demir perdeler kaldırılarak  eski haline döndürülmesi ile Ataköy halkı, ve Ataköy'e komşu ilçelerden gelen vatandaşların nefes alabilecekleri yeşil alan olarak  geri verilmesidir.

-İstanbul Büyükşehir Belediye'sinden bu inşaatın hiçbir şekilde ağacımızı kesmesine izin vermemesi için çağrılarımıza yanıt vermesini istiyoruz.

Bu talan edilen yeşil alanların, halkın tek tek elleriyle diktiği ağaçların zarar görmemesi için elimizden geleni yapacağız.

Ataköy'de önce sahilimizi kesmeleri sonra yavaş yavaş iç kısımlara girmeleri bunun en büyük kanıtıdır.

Bu anlamda sizlerden yönetimden gelecek imza sirkülerini imzalamanızı ve etrafınızı bilgilendirmenizi rica ediyoruz. Toplanan imzaları Bakırköy Halk Meclisi olarak sizlerden alacak ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na ileteceğiz. 

Bu mücadelede beraber yürüdüğümüz Bakırköy Sivil Toplum Kuruluşları Başkanı Ülker Durukan olmak üzere tüm STK'lara ve Bakırköylülere teşekkür ediyoruz.

Bakırköy Halk Meclisi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0