Görüş Bildir
Haberler
ASYALILARIN CİLT BAKIMI

ASYALILARIN CİLT BAKIMI

11.04.2015 - 15:13 Son Güncelleme: 13.04.2015 - 19:05

CİLT BAKIMLARI

KORELİLERİN 

GECE

1. Temizleme: Makyajınızı çıkartın ve cildinizi temizleyin. Kore’de anahtar, çift temizleme. İlk olarak, makyajınızı krem/yağ bazlı bir temizleyici ile çıkarmalısınız, ardından yine yumuşak bir krem/köpük temizleyici ile tekrar temizlemelisiniz.Özellikle bb markalarda önemliymiş arkadaşlar..

1.5: Peeling: Cildinize uygun bir peeling seçerek haftanın 3 günü kullanılmalı.Klasik Kore favorisi Skinfood’un Black Sugar Scrub’ıdır.

2. Tonik: Tonik kullanmak, inanılmaz derecede önemli. Bazı insanlar bunun gerekli olmadığını düşünebilir, fakat tüm bu hava kirliliğini vs. sayarsak oldukça gereksinim haline geliyor. Sadece kalan kiri temizlemekle kalmıyor, havadaki kirlilik makyaj ve derinizdeki kirliliği de temizlemesinin yanı sıra yüzünüzü de hazırlıyor. Böylece Serum ve nemlendiricileriniz cildinize daha iyi nüfuz edebiliyor. Tonikler ayrıca gözeneklerinizi küçültür ve hoş, taze bir cilt sunar. 

2.5 Maske: Tonik kullandıktan sonra, kağıt/hydro jel maske kullanabilirsiniz. Yüz maskesini haftada 5-7 defa kullanmak gerekiyor.Ve tüm markaların yüzü aydınlattığını söylüyorlar yani hepsinin bir yararı olur zararı olmaz.Maskeyi yüzünüzde 15-20 dk bekletin. Kaldırdıktan sonra yüzünüzde maskeden kalan nemi/kremi yüzünüze yedirin ve bırakın cildiniz parlasın! Maskeyi yapmanın en iyi zamanı duştan veya tonik kullandıktan sonradır.

3. Serum ve/ya da Essence: Cildiniz güzel ve temiz olduktan sonra, serum ya da essence uygularsınız. Bunu NEMLENDİRİCİNİZ İLE YER DEĞİŞTİRMEYİN. Serum ve Essence’in arasındaki farkı söylemenin en kolay yolu; essence’in daha hafif olduğu için genel olarak gündüz kullanıldığı, serumun ise daha yoğun olduğu için gece kullanılmasıdır.

Peki tam olarak Serum ne oluyor? En basit şekilde, serum normal nemlendiricilerinizin yapamadığı belirli sorunlara yöneliktir. Bunlar; yaşlanma karşıtı, beyazlatma, cilt solgunluğu vb. şeyler olabilir. Bir serumda daha yoğun aktif içerikler bulunur, bu yüzden de genel olarak nemlendiricilerden daha pahalıdırlar. Serumdaki moleküller, nemlendiricilerinkinden daha küçüktür, bu sayede de cilde daha etkili olarak nüfuz eder. Skinfood’un Peach Sake Pore Serum’u popüler bir serumdur.

4. Nemlendirici: Artık temizlendiğinize, peelinglendiğinize ve büyük ihtimalle yüz maskesi kullandığınıza ya da serum sürdüğünüze göre en sonunda sıra cildinizi nemlendirmeye geldi. Cildinizi düzenli olarak nemlendirmenin ne kadar önemli olduğunu anlatamam size. Her farklı cilt tipinin nemlendirmeden edindiği avantajlar vardır. Yağlı bir cildiniz varsa eğer, büyük ihtimalle zaten nemlidir, cildiniz zamanla DAHA AZ yağ üretecektir. Bu yüzden, durmayın ve cildinizde işe yarayan güzel bir nemlendirici alın.Daha ucuz bir yöntem arayanlar hindistan cevizi yağı kullanabilirler.

Gece bakımı rutininizi bitirdiniz. Evet, biraz fazla ama gerçekten sadece en fazla 30 dk alıyor. O da 15-20 dklık maskeyi içine eklerseniz. Cildinizle gerçekten ve doğru bir şekilde ilgilenmek, dünya kadar fark yaratıyor. Peki gündüz ne yapacaksınız? Gündüz bakımı, tipik olarak gece bakımı ile aynı sayılır. Fakat daha farklı ve hafif ürünler kullanılır.

GÜNDÜZ

1. Yüzünüzü nazik bir köpük veya krem temizleyici ile temizleyin.

2. Tonik kullanın

3. Essence uygulayın (Opsiyonel)

4. Güneş kremi kullanın.herkesin güneş kremi kullanması gerekir. Eğer ayrı bir güneş kremi kullanmıyorsanız BB kreminizin veya nemlendirici kreminizin SPF içerdiğinden emin olun. Koyu tenli insanların güneş kremi kullanması gerekmediği miti bir yalan.Yaşlandığınızda kırışıkları olan bir havuç gibi gözükmek istemiyorsanız güneş kremi kullanın.Ama Spf içerdiğinden emin olun.

5. Nemlendrici uygulayın. Gündüz kullandığınız nemlendirici, gece kullandığınızdan daha hafif olmalıdır.

6. Primer uygulayın ( Makyaj yapanlar için.)

7. BB krem veya fondoten uygulayın.

Mutlaka her gece yüzünüzü temizleyin ve nemlendirin. Bu ikisi son derece önemli. 

JAPONLARIN 

YOSUN MASKESİ

YEŞİL ÇAY

BEYAZ ÇAY

SOYA SÜTÜ

TOFU 

PİRİNÇ SUYU

PİRİNÇ MASKESİ

NEMLENDİRİCİ 

YÜZDEKİ YAĞLAR SİLEN MENDİL

SABUN HAVLUSU

KURU FIRÇALAMA

KAMELYA 

BALIK YEMEK

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın