Görüş Bildir
Haberler
Assassin's Creed Serisinde Kendilerine Hayran Olduğumuz 13 Kadın Suikastçı ve Tapınakçı

Assassin's Creed Serisinde Kendilerine Hayran Olduğumuz 13 Kadın Suikastçı ve Tapınakçı

Oyun dünyasının popüler serilerinden biri olan Assassin's Creed, bizleri oyun dünyasına adını altın harflerle yazdıran birçok karakterle tanıştırdı. Hikayelerine tanık olduğumuz ve bizzat hayat verdiğimiz bu karakterler, Suikastçı Kardeşliği ve Tapınakçılar arasındaki ebedi savaşta yer aldı.

Hayatlarını farklı ideallere adayan ve bu uğurda asla pes etmeden savaşan kadın karakterler hangileridir? Bizi kendilerine hayran bırakan, birbirinden havalı 13 Assassin's Creed karakterini listeledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Mary Read

1. Mary Read

Serinin en sevilen oyunlarından biri olan Assassin's Creed IV Black Flag, bizi dönemin en ünlü korsanlarından biri olan Mary Read ile tanıştırmıştı. Aynı zamanda Edward Kenway'in de kalbini kaptırdığı Read, iyi bir korsan olmasının yanı sıra Batı Hint Adaları Kardeşliği'nin en gözü kara üyelerinden biriydi.

2. Elise de la Serre - Assassin's Creed Unity

2. Elise de la Serre - Assassin's Creed Unity

Elise de la Serre, Tapınakçı birliğinin bir üyesi ve Fransız İhtilali'nde mühim bir role sahip olan Arno Dorian'ın aşkıydı. Kendisi aynı zamanda Tapınakçıların lideri olan François de la Serre'in de kızıydı. Maceracı ve isyankar tavrıyla dikkat çeken Elise, oldukça iyi bir dövüşçü ve korkusuz bir savaşçıydı. Kendisi Arno'nun hayatında da özel bir yere sahipti.

3. Lucy Stillman

3. Lucy Stillman

Abstergo Endüstrileri'nin genetik hafıza araştırmalarında yer alan Lucy Stillman, Kardeşlik'e hizmet eden kilit karakterlerden biriydi. Serideki en ilginç hikayelerden birine sahip olan Lucy, aynı zamanda Abstergo Tapınakçıları'na da ajanlık yaptı.

İki tarafa da oynayan ve Desmond'un yakın dostlarından biriymiş gibi davranan Stillman, ilk oyunlarda birçok kez karşımıza çıktı ve iki ebedi düşman arasında kritik bir rol oynadı.

4. Maria - Assassin's Creed Filmi

4. Maria - Assassin's Creed Filmi

İspanyol Suikastçı Kardeşliği'nde usta suikastçılardan biri olan Maria, serinin beyaz perdedeki uyarlamasında karşımıza çıktı. Kardeşlik'in ideallerini küçük yaştan beri savunan Maria, Aguilar de Nerha'nın eğitiminde yardımcı oldu ve Prens Ahmed'in korunmasını sağladı.

5. Rebecca Crane

5. Rebecca Crane

Lucy Stillman'ın ekibinde yer alan Rebecca Crane, Animus 2.0'u geliştirdi ve tarihte yaşayan suikastçıların anılarına bir kapı açtı. Desmond Miles ile beraber çalışan Rebecca aynı zamanda Ezio Auditore'nin anılarına ulaşma sürecinde teknik destek sundu.

Abstergo'nın sırlarını açığa çıkarmak için mücadele eden Rebecca Crane, eşi Shaun Hastings'in de Kardeşlik'e alınmasını sağladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Shao Jun - Assassin's Creed Chronicles: China

6. Shao Jun - Assassin's Creed Chronicles: China

Assassin's Creed Chronicles ile tanıdığımız Shao Jun ise Çin Suikastçı Kardeşliği'nde görev alan korkusuz bir kahramandı. Çin imparatorunun ölümünden sonra suikastçılar tarafından kurtarılan Jun, uzun yıllar boyunca bir tapınakçı birliği olan Sekiz Kaplan'a karşı mücadele etti. 

Öğretmeni Zhu Jiuyan ile beraber yolculuğa çıkan Çinli suikastçı, ölümünden önce Ezio ile tanışan birkaç önemli isimden biri oldu.

7. Aveline de Grandpré - Assassin's Creed Liberation

7. Aveline de Grandpré - Assassin's Creed Liberation

Assassin's Creed Liberation'da tanıştığımız Aveline de Grandpré genç yaşından beri özgürlük ve bağımsızlığa düşkün olan bir yapıya sahipti. Korkusuz tavrıyla Suikastçı Önderi Agate'nin dikkatini çeken Aveline, Kardeşlik'in öncülerinden biri oldu ve bu süreçte uzun yıllar eğitim aldı.

Tapınakçı hükmüne karşı mücadele eden Aveline daha sonra aile bağlarını da ortaya çıkaran şok edici gerçeklerle karşı karşıya kaldı.

8. Claudia Auditore - Assassin's Creed Brotherhood

8. Claudia Auditore - Assassin's Creed Brotherhood

Claudia Auditore da Firenze, Rönesans döneminde İtalyan Suikastçı Kardeşliği'nin üyelerinden biriydi. Aynı zamanda Ezio Auditore da Firenze'nin kardeşi olan Claudia, Monteriggioni şehri kuşatılmadan önce nüfuz sahibi ailesinin mali işlerini yürütüyordu.

Hayatı boyunca hem ailesinin hem de şehrinin iyiliği için çalışan karakterimiz, Ezio kardeşliğin liderliğini geçici olarak bıraktıktan sonra diğer suikastçılara liderlik etti. Ezio, Assassin's Creed Revelations oyununda Masyaf'a yolculuk ederken İtalya'daki Kardeşlik'in görevlerini Claudia yürüttü.

9. Evie Frye - Assassin's Creed Syndicate

9. Evie Frye - Assassin's Creed Syndicate

İngiliz Suikastçı Kardeşliği'nin önderliğini yapan Evie Frye ise İngiltere'de Kardeşlik'in hükmünü büyüten en kritik rollerden birine sahipti. Kardeşi Jacob Frye ile beraber Tapınakçı kontrolüne son veren Evie, Assassin's Creed serisi boyunca karşılaştığımız en önemli isimlerden biri oldu.

Cennet'in Parçaları'nı koruma altına almak için Tapınakçı Crawford Starrick'e karşı mücadele eden Frye kardeşler, İngiltere'deki Tapınakçı ve çete düzenini adeta silip attı.

10. Layla Hassan

10. Layla Hassan

Daha önce Abstergo Endüstrileri'nde çalışan Layla Hassan ise Kardeşlik'in günümüzdeki öncü üyelerinden biri olarak biliniyor. Kardeşliğin lideri William Miles tarafından Abstergo karşısında mücadele etmeye davet edilen Layla, Kassandra, Bayek ve Eivor'un anılarına ulaştı ve Hermes'in Asası'nı da ele geçirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Eivor - Assassin's Creed Valhalla

11. Eivor - Assassin's Creed Valhalla

Assassin's Creed Valhalla bizi Viking dönemine götürürken Eivor ile de tanıştırdı. Tam adı Eivor Varinsdottir olan kahramanımız, kendi klanını İngiltere topraklarına taşıdı ve bu süreçte hem Kuzgun Klanı'nın hem de Suikastçı Kardeşliği'nin hükmünü Anglo-sakson krallıklarına yaydı.

Paris Kuşatması'nda da vazife alan Eivor, bir yandan klanının refahı için uğraşırken diğer yandan kraliyet ailelerine sızmış Tapınakçı düzenine karşı da mücadele etti.

12. Kassandra - Assassin's Creed Odyssey

12. Kassandra - Assassin's Creed Odyssey

Assassin's Creed Odyssey'deki ana karakterlerden biri olan Kassandra, geliştirme sürecinde oyunun tek ana karakteri olarak planlandı. Fakat firmanın üst düzey yöneticilerinden gelen kararlar doğrultusunda bir erkek karakter olan Alexios da oyuna eklendi.

Kassandra, Kardeşlik'in kuruluşundan 400 yıl öncesinde Yunanistan ve çevre adalarında düşman düzene karşı mücadele etti. Gemisi ve mürettebatıyla onlarca adayı gezen kahraman, aynı zamanda Assassin's Creed serisinde insanları yaratan ırk olarak bilinen Isu İle de tanıştı. Atlantis'e yolculuk eden karakterimiz ünlü general Leonidas'ın da torunuydu.

13. Aya - Assassin's Creed Origins

13. Aya - Assassin's Creed Origins

Assassin's Creed Origins ile tanıdığımız Aya ise serinin bizimle tanıştırdığı en önemli isimlerden biri oldu. Kardeşlik'in kuruculuğunu üstlenen Aya, aynı zamanda Kleopatra ve Sezar gibi büyük liderlerin hayatlarında da kritik vazifeler üstlendi.

Amunet adıyla bilinen suikastçı, Roma, İskenderiye ve Mısır'ın birçok bölgesinde savaşa yön veren eylemler başlattı. Oğlu Khemu'yu kaybettikten sonra bambaşka bir hayata başlayan Aya, Kardeşlik'in temellerini atan isim oldu.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
4
4
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?