Görüş Bildir
Haberler
Aslı Kadar Spin-Off’larıyla da İzleyiciyi Ekrana Kilitleyen Birbirinden Başarılı 15 Dizi

Aslı Kadar Spin-Off’larıyla da İzleyiciyi Ekrana Kilitleyen Birbirinden Başarılı 15 Dizi

EQÜRİK
30.05.2020 - 08:00

Birçoğumuzun severek izlediği, gerek konusuyla, gerek karakterleriyle, gerekse efsane kadrosuyla kalplerde taht kurmuş birçok dizi gördük bugüne kadar. Bunlardan bazılarına devam dizileri çekildi, bu dizilerin birbirinden güzel olduğunu söylemek isterdik fakat, bazıları çok sevilerek izlenirken bazıları bir sezondan ileriye gidemedi.😢

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Better Call Saul

1. Better Call Saul

Gelmiş geçmiş en iyi dizilerden olan Breaking Bad'in, kadroya sonradan dahil olan sıra dışı avukatı Jimmy'nin hayat hikayesine odaklanıyor.Dizide bazı Breaking Bad karakterleri de yer alıyor. 2015 yılında başlayan bu efsane dizi seyirciler tarafından çok tutuldu. Dizi şuanda 5. sezonunda ve başarıyla devam ediyor.

IMDb: 8,7/10

2. Angel

2. Angel

1997 senesinde çok sevilerek izlenen Buffy the Vampire Slayer dizisinin Angel karakteri için tekrardan bir dizi çekilmişti. 1999 yılında çekilen bu dizi 5 sezon sürdü, döneminde iyi reytingler aldı ve oldukça tutuldu.  

IMDb: 7,9/10

3. The Flash

3. The Flash

2012 yılında yayınlanan, konusuyla oldukça dikkat çeken 8 sezonluk Arrow dizisinde gördüğümüz Barry Allen, yani Flash'ın karakteri eşsiz hız yeteneğine sahip. 2014 yılında başlayan Flash, şuan da 6. sezonunda. Oldukça beğenilen dizi, konusuyla da fazlasıyla dikkat çekici.

IMDb: 7,7/10

4. Legends of Tomorrow

4. Legends of Tomorrow

Yine bir Arrow spin off'u olan Legends of Tomorrow, 2016'da başladı ve şuanda 5. sezonunda. İzleyicilerin dikkatini çekmiş ki, hala devam ediyor. Arrow'dan türeyen bu dizide bir grup süper kahramanın dünyayı kurtarmak için verdikleri mücadeleler anlatılıyor. Ayrıca dizide hepimizin severek izlediği Prison Break dizisindeki abi&kardeş, yani Dominic Purcell ve Wentworth Miller da rol alıyor.

IMDb: 6,8/10

5. The Originals

5. The Originals

Günümüzdeki en iyi vampir içerikli dizilerden olan The Vampire Diaries dizisinden türeyen bu dizide,  köken vampirlerin doğuşunu ve güçlenişini konu alıyor. The Vampire Diaries kadar ilgi çeken bu dizi 2013 senesinde başladı ve 5 sezon sürdü. Klaus Mikaelson rolünü canlandıran Joseph Morgan'dan etkilenmeyen kız yoktur herhalde.🤤

IMDb: 8,2/10

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Frasier

6. Frasier

1982 senesinde yapılmış durum komedisi türünde başarılı olan Cheers dizisinin doktor Frasier Crane karakteri için bir spin off çekildi ve oldukça güzel olan bu dizide çok tutuldu. 1993 yılında başlayan dizi 11 sezon sürdü ve anlaşılan Cheers'dan aşağı kalan yanı yoktu.

IMDb: 8,0/10

7. Fear The Walking Dead

7. Fear The Walking Dead

2010 yılında yapılmış The Walking Dead dizisinin devam serisi niteliğinde olan Fear The Walking Dead'de de zombi konusu işleniyor. 2015'de yayınlanan bu dizi 5. sezonunda ve devam ediyor. Zombi istilasının öncesini anlatan bu dizi başlarda pek beğeni almamıştı fakat ilerleyen zamanlarda konuda ilginçleşti ve izleyici toplamayı başardı.

IMDb: 6,9/10

8. Once Upon a Time in Wonderland

8. Once Upon a Time in Wonderland

2011 yılında yayınlanmış ve 11 sezon sürmüş Once Upon a Time dizisinin devamı niteliğinde bir dizi. Alice in Wonderland hikayesini farklı yorumlamışlar ve ortaya tatlı bir iş çıkartmaya çalışmışlar fakat, izleyicilerin Once Upon a Time kadar beğenmemesinden midir yoksa konunun ilgi çekiciliğinden midir bilinmez ama dizi 1 sezon sonra bitti.

IMDb: 7,0/10

9. The Blacklist: Redemption

9. The Blacklist: Redemption

2013 senesinde başlayan The Blacklist dizisinin karakteri Tom Keen, izleyiciler tarafından fazla sevilince spin off yapılmaya karar verildi.  Dizi 2017 senesinde 8 bölüm çekildikten sonra iptal kararı alındı ve yayından kalktı. Sevilen karakter Tom Keen ise The Blacklist'e geri döndü.

IMDb: 7,1/10

10. Young Americans

10. Young Americans

1998 senesinde dram türünde çekilen Dawson's Creek dizisinin 3. sezonunda yer alan Will karakterinin başrolün de olduğu bu dizi, izleyiciler tarafından pek tutulmadığı için 1 sezon yapıp iptal edildi.

IMDb: 7,7/10

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Muhteşem Yüzyıl- Kösem

11. Muhteşem Yüzyıl- Kösem

2011 senesinde yayınlanmaya başlayan Muhteşem Yüzyıl, 4 sezon sürmüştü. Toplamda 139 bölüm süren ve kült dizi haline gelmiş bu yapım bittikten sonra,  Muhteşem Yüzyıl Kösem adıyla devam niteliğinde bir dizi daha çıktı. Bu dizide de oldukça ünlü isimler rol aldı. 2 sezon devam eden bu dizide izleyicilerin beğenisini toplamıştı.

IMDb: 6,2/10

12. Daria

12. Daria

1993 yılında yayınlanan 8 sezonluk animasyon dizi Beavis and Butt-head izleyiciler tarafından oldukça sevilen bir diziydi. Yan karakter olan Daria, çok sevildi ve uzantı şeklinde yeni dizi yapıldı. Daria 5 sezon sürdü ve oldukça sevildi.

IMDb: 8,0/10

13. Joey

13. Joey

1994 senesinde yayınlanan ve durum komedisi türünde oldukça popüler olan Friends dizisinin Joey karakteri için yapılmış dizidir. Friends günümüzde de fazlasıyla beğenilen ve hayran kitlesi oldukça yüksek olan bir dizi, Joey karakteri ise bu dizide karizmatik, çapkın ama bir o kadar saf bir karakter. Diziyi izlerken birçoğumuz bu karaktere bayılırdık fakat asıl hayran kaldığımız şey, 6 kişinin arkadaşlık ilişkileriydi. Sanırım Joey dizisinin tutmamasının asıl sebebi, dizide diğer karakterlerin olmayıp sadece Joey'nin bulunmasıydı. Dizi 2 sezon çıktıktan sonra iptal edildi.

IMDb: 6,0/10

14. The Cleveland Show

14. The Cleveland Show

1999 senesinde başlayan durum komedisi türünde oldukça sevilen Family Guy adlı animasyon dizinin uzantısı olan bu dizi, komşuları Cleveland'ları konu alıyor. Family Guy şuan 18. sezonunda ve hala devam ediyor olmasına rağmen devam dizisi 4. sezonunda yayından kaldırıldı. Tabi ki Family Guy kadar sevilen bir dizi olmasını beklemiyorduk fakat, zar zor 4. sezona kadar gelmesi de 'yapmasalarmış da olurmuş' dedirtiyor.

IMDb: 5,5/10

15. Adını Feriha Koydum- Emir'in Yolu

15. Adını Feriha Koydum- Emir'in Yolu

Türk dizilerinde devam niteliği taşıyan bu dizi, izleyicilerden yüksek not alamadı. Adını Feriha Koydum, 2011 senesinde yayınlanmaya başlamış ve 2 sezon devam etmişti. Her ne kadar dizide 'fakir kız, zengin oğlan' klişesi yapılsa da farklı yorumlanmış ve izleyiciler tarafından beğenilmişti. Emir'in Yolu iste 1 sezon, yani toplam 13 bölüm sonunda kaldırıldı.

IMDb: 5,6/10

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bonus: House of the Dragon

Bonus: House of the Dragon

Hepimizin fazlasıyla merak ettiği Game of Thrones dizisinin uzantısı niteliğinde olacak bu dizi, birkaç yüzyıl öncesindeki Targaryen ailesini konu alacağı söylendi. Yayının henüz tarihi belli olmasa da ilk sezon için 10 bölüm şimdiden onaylandı. Heyecanla bekliyoruuuuz! 😍

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
13
5
3
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kemal Kabal

#1 Jimmy her türlü izlettiriyor. #5 Originals karakterleri aslından Vampire Diaries serisini izleme sebebimdi bu yüzden aslından daha iyi #7 TWD yokluğunda g... Devamını Gör

Özlem Önen

young sheldon da eklenmeli

Pasif Kullanıcı

Young Sheldon yok 4. Sezonu çıkacak dizinin kesin olması gerekir