Görüş Bildir
Haberler
Aşk, İnsanı Tembelleştiriyor mu?

Aşk, İnsanı Tembelleştiriyor mu?

Kadir Boyaci
21.01.2014 - 12:49 Son Güncelleme: 21.01.2014 - 12:55

Evli kişiler daha az spor yapıyor

Alman Ekonomi Araştırmaları Enstitüsü, evli insanların bekarlara göre daha az spor yaptığını ortaya çıkardı. 11 bin kişinin katıldığı ankette evliliğin insanı tembelleştirdiğine dikkat çekildi.

Almanya’da yapılan bir araştırma evli kişilerin bekarlara göre daha az spor yaptığını ve sağlıklarına daha az dikkat ettiğini ortaya koydu.

Alman Ekonomi Araştırmaları Enstitüsü, 11 bin kişinin katılımıyla yaptığı anketin sonuçlarını açıkladı.

Konuyla ilgili raporu tanıtan kurum, evli olan yada istikrarlı bir ilişkisi bulunan kişilerin sportif faaliyetlere daha az ilgi gösteridiğini ve daha az zaman ayırdığını kaydetti.

Rapora göre, bekar kişiler, formlarına ve sağlıklarına daha fazla dikkat ediyor, damat ve gelin adayı olarak daha fazla spor yapıyor.

Raporu yazan uzmanlardan Ingmar Rapp’ın, “evlilik piyasası” olarak adlandırdığı bu duruma göre, bekarlar karşı cinse daha sağlıklı ve formda görünebilmek için çaba sarf ediyor.

Evli olan veya “hayatının aşkını bulduğuna inanan” kişilerde ise, bu durum tersi yönde bir etki gösteriyor ve bu kişileri tembelliğe itiyor.

Zira evliler, “eşlerine veya nişanlılarına kendilerini kanıtlamak zorunda” hissetmiyorlar.

Roporun bir diğer yazarı Björn Schneider ise araştırmanın sonuçlarını yorumlarken bir başka noktaya dikkat çekiyor.

Schneider, evli insanların bekarlara göre kendilerine ayıracak daha az zamanı olduğunu ve bu nedenle de sporla yeterince ilgilenemediklerini belirtiyor.

Araştırmanın ortaya çıkardığı bir başka sonuç ise, 50 yaşından sonra evlilerde sportif aktivitelerin yeniden canlanmaya başlaması.

Uzmanlar bu durumu da, hem zaman faktörü hem de sağlık endişesi olarak yorumluyor

Kaynak: http://zaman-online.de/evli-kisiler-d...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0