Görüş Bildir
Haberler
Doçent Cinayetinin Sanığı Profesör Tutuklandı

Doçent Cinayetinin Sanığı Profesör Tutuklandı

Onedio Medya
06.06.2014 - 12:08 Son Güncelleme: 06.06.2014 - 22:24
İçeriğin Devamı Aşağıda

Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Celalettin Özdemir'i, bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen Prof. Dr. Ahmet G. tutuklandı.

Savcılıkça ifadelerine başvurulan Ahmet G. (53) ile Asuman S. (28) tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Şüphelilerden Ahmet G. tutuklandı, Asuman S. ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Boğazında ve vücudunda bıçak izlerine rastlanılan Doç. Dr. Celalettin Özdemir'in cesedi, Alaaddin Keykubat Yerleşkesi'nde Mühendislik Fakültesi dekanlık binasındaki odasında dün bulunmuş, olayla ilgili aynı üniversiteden Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet G. gözaltına alınmıştı.

Ahmet G'nin, Özdemir'i fakültede şirket elemanı olarak çalışan bir kadın ile ilişkisini öğrendiği için öldürdüğü ileri sürülmüştü.

AA

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/haberler/3414...

İşte Doçent Cinayetinde Ortaya Çıkan Detaylar

KONYA'da Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Çevre Teknolojisi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi 42 yaşındaki Doç. Dr. Celalettin Özdemir, dün üniversitedeki odasında boğazı kesilerek ölü olarak bulundu.

Olaydan kısa bir süre sonra Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Handan G.'nin eşi ve Kimya Mühendisliği Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet G. gözaltına alındı. Suçunu itiraf eden Prof. Ahmet G.'nin, aynı kadına ilgi duyduklarından dolayı çıkan tartışma sonucu, olayı ailesi ve üçüncü kişilerinde duymasından korktuğu için cinayeti işlediğini söylediği öğrenildi. İki öğretim üyesinin ilgi duyduğu evli kadın sekreter A.S.'nin de ifadesi alınmak üzere gözaltına alındığı belirtildi.

Eşinden 6 ay önce boşanan 2 çocuk babası Doç. Dr. Celalettin Özdemir'den 2 gündür haber alamayan yakınları merak edip gidebileceği her tarafı aradı, bulamayınca da görev yaptığı Selçuk Üniversitesi yetkililerine durumu iletti. Mühendislik Fakültesi'ndeki arkadaşları da kendisini 2 gündür görmediğini söyleyince, dün Alaeddin Keykubat Kampusu Mühendislik Fakültesi binasındaki odasında inceleme yapmak için giden görevliler kapının kilitli olduğunu gördü. Ancak içerden koku geldiğini fark eden görevliler çilingir çağırarak kapıyı açtırdığında Doç. Dr. Celalettin Özdemir'in kanlar içinde cesediyle karşılaşıldı. Polis ve savcı tarafından yapılan incelemede Doç. Dr. Celalettin Özdemir'in boğazının kesildiği ve vücudunda bıçak darbeleri saptandı. Otopsi için cesedi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülen Doç. Dr. Celalettin Özdemir'in cinayete kurban gittiği belirlenirken, katilin bulunması için soruşturma başlatıldı.

BÖLÜM BAŞKANI PROFESÖR GÖZALTINA ALINDI

Polis, yaptığı inceleme Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Handan G.'nin eşi ve Kimya Mühendisliği Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet G.'nın iki gündür fakülteye ve eve gelmediğini saptadı. Bunun üzerine araç plakasından yola çıkarak araştırmasını sürdüren polis, Mobese kamerası kayıtlarından Prof. Dr. Ahmet G.'nin, Karatay ilçesinde olduğunu saptayan polis, trafikte seyir halindeyken gözaltına aldı.

Suçunu itiraf eden Prof. Ahmet G.'nin, aynı kadına ilgi duyduklarından dolayı çıkan tartışma sonucu, olayı ailesi ve üçüncü kişilerinde duymasından korktuğu için cinayeti işlediğini söylediği öğrenildi.

KADIN SEKRETER GÖZALTINDA

İki öğretim üyesinin ilgi duyduğu öne sürülen sekreter A.S.'nin ise ifadesi alınmak üzere gözaltına alındığı öğrenildi. Taşeron firmanın personeli olarak çalışan kadın sekreterin yaklaşık 15 gün önce Mühendislik Fakültesi dekanlığın isteği üzerine Turizm Fakültesi'ne atandığı belirtildi.

Olayın ardından Dekan Prof. Dr. Handan G.'nin de ifadesine başvurulduğu ve eşinin, gönül ilişkisinden bilgisinin olmadığını söylediği öğrenildi.

Prof. Dr. Ahmet G. ile sekreter A.S.'nin sorgulaması tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Öldürülen Doç. Dr. Celalettin Özdemir'in ise cenazesinin bugün cuma namazının ardından Hacı Veyis Camii'nde kılınacak cenaze namazından sonra Üçler Mezarlığı'nda defnedileceği belirtildi.

REKTÖRLÜK İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATTI

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü'de olayın ardından idari soruşturma başlattı. Rektörlükten yapılan açıklamada:'5 Haziran 2014 tarihinde meydana gelen elim olay sonucu hayatını kaybeden Mühendislik Falütkesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretiy üyesi Doç. Dr. Celalettin Özdemir'in,vefatının ardından rektörlüğümüzce idari soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna ifade etmek isteriz ki, üniversitemiz çağdaş ilkeler doğrultusunda, evrensel eğitim kurumu anlayışıyla hareket etmektedir. Kişisel ve münferit sayılabilecek bu elim hadiselerin bilimsel, kültürel, sosyal ve sportif alandaki başarılarla söz ettiren üniversitemizin kurumsal kimliğine zarar vermemesi gerektiğini altını çizmek isteriz. Unutulmamalı ki, evlatları Selçuk Üniversitesirde eğitim gören Türkiye'de ve dünyanın bir çok ülkesinde onbinlerce aile bulunmaktadır. Bu tür elim olayların bir daha yaşanmaması temennisiyle, merhumun ailesi başta olmak üzere, tüm üniversitemiz mensuplarına başsağlığı ve sabır dileriz. 'denildi.

PROFESÖR: ASUMAN'DAN AYRILMASINI İSTEDİM

Konya'da Selçuk Üniversitesi'nde görevli öğretim üyesi Doç.Dr. Celalettin Özdemir'i, boğazını keserek öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan Prof. Dr. Ahmet G., ile iki öğretim üyesiyle aşk yaşadığı öne sürülen sekreter Asuman S., sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Prof. Dr. Ahmet G. ve Asuman S.'nin, gazetecilerin görüntü almaması için minibüsle birlikte adliye binasının bodrum katından içeri alınması, araç girdikten sonra demir kapının kapatılması dikkat çekti.

Prof.Dr. Ahmet G.'nin ifadesinde 'Doç. Dr. Celalettin Özdemir'in odasına yanımda bıçakla gittim. İçeri girince kapıyı kilitledim. Ondan Asuman S.'den ayrılmasını istedim. Tartıştık. Tehdit etti. Aileme ve çevreme anlatacağını söyleyince, nasıl bu duruma geldiğimi hatırlamıyorum' dediği öğrenildi.

Sekreter Asuman S.'nin her iki öğretim üyesiyle ilişki yaşadığı ve bunu iki öğretim üyesinin de bildiği öne sürüldü. Bu nedenle de Prof. Dr. Ahmet G. ile Doç. Dr. Celalettin Özdemir'in sürekli kavga ettiği iddia edildi. Ancak Asuman S.'nin ifadesinde her iki öğretim üyesiyle ilişki iddiasını kabul etmediği öğrenildi.

DOÇENT TOPRAĞA VERİLDİ

Odasında boğazı kesilerek öldürülen Doç. Dr. Celalettin Özdemir'in, cenazesi ise bugün cuma namazının ardından Hacı Veyis Camii'nde kılınan cenaze namazından sonra Üçler Mezarlığı'na defnedildi.

Cenaze namazına Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Selçuk Üniversitesi öğretim üyeleri ile Doç. Dr. Özdemir'in yakınları ve öğrencileri katıldı. Kız öğrenciler ise gözyaşlarına hakim olamadı.

Yaşanan olayın ardından Mühendislik Fakültesi'nde bugün yapılacak olan mezuniyet töreni ise ertelendi.

PROFESÖR, CİNAYETİN ARDINDAN SEKRETERLE OTELDE BULUŞMUŞ

Odasında boğazı kesilerek öldürülen Doç. Dr. Celalettin Özdemir'in, cinayetiyle ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Birlikte oldukları sekreter Asuman S. nedeniyle sürekli kavga eden iki öğretim üyesinin en son geçen cuma günü öğrencilerinin önünde kavga ettikleri öne sürüldü. Doç. Dr. Özdemir'in de daha önce Prof. Ahmet G.'yi, sekreter Asuman S. ile ilişkisi olduğunu YÖK'e bildireceği yönünde tehditte bulunduğu iddia edildi.

Prof. Dr. Ahmet G.'nin olay günü, Doç. Dr. Özdemir'i, boğazından kesip öldürdükten sonra, kapıyı kilitlediği ve anahtarı da kampüs içine gömdüğü ortaya çıktı. Yapılan yer göstermesinde ise anahtarın bulunduğu öğrenildi. Prof. Dr. Ahmet G.'nin, kanlı elbiselerle eve gittiği ve eşi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Handan G. ile karşılaşınca, eşinen sorusu üzerine kimyevi madde döküldüğünü söylediği öne sürüldü. Kıyafetlerini değiştiren Prof. Dr. Ahmet G.'nin, kanlı elbise ve olayda kullandığı bıçağı ise Sakarya Mahallesi'ndeki bir çöp konteynırına attığı yönünde ifade verdiği öğrenildi. Polisin yaptığı inceleme sonucunda ise kanlı elbiselere ve bıçağı ulaşılamadığı belirtildi. Prof. Dr. Ahmet G.'nin, ifadesinde kanlı elbiseleri ve bıçağı çöpe attıktan sonra bir otelde sekreter Asuman S. ile buluşup, daha önce farklı zamanlarda 80 bin lira verdiği ve şu an paraya ihtiyacı olduğu için kadın sekreterden para istediğini söylediği öğrenildi.

İki öğretim üyesiyle ilişkisini kabul etmeyen Asuman S.'nin de, olay anında yanlarında olmadığını söylediği öğrenildi.

Hasan DÖNMEZ KONYA DHA

Kaynak: http://www.dha.com.tr/profesorun-ask-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0