Görüş Bildir
Haberler
Asgari Ücret Ne Zaman Belli Olacak? Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantıları Ne Zaman?

Asgari Ücret Ne Zaman Belli Olacak? Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantıları Ne Zaman?

Yılın son ayına girilirken vatandaşların en önemli gündem maddesi kuşkusuz asgari ücret. Milyonlarca çalışan, yeni yılda asgari ücretin ne kadar olacağını araştırıyor. Ayrıca asgari ücrete yapılacak zam oranı ile diğer birçok ürüne gelecek zam oranı da belli olacak. Türkiye’de uygulanacak asgari ücret, işçi ve işveren temsilcileri ile bakanlık yetkililerin görüşmeleri sonrasında belli oluyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, bu ay içerisinde toplanacak. İşte asgari ücret 2022 ile ilgili tüm senaryolar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Asgari ücret görüşmeleri bugün başlayacak. Tüm vatandaşların gözü kulağı, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda olacak. İşçi sendikaları, işveren temsilcileri ve bakanlık yetkililerin katılacağı Asgari Ücret Tespit Komisyonu’ndan çıkacak kararla 2022 asgari ücret belli olacak.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantıları Ne Zaman?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantıları Ne Zaman?

Asgari Ücret zammı için gözler yapılacak olan toplantıya çevrildi. 15 kişilik komisyon her yıl Aralık ayının ilk haftası toplanıyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, geçen yıl toplantıları 4 Aralık, 15 Aralık, 22 Aralık ve 28 Aralık'ta gerçekleştirmişti.

2022 asgari ücretin belirlenmesi adına ilk toplantı 1 Aralık’ta yani bugün toplanıyor.

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Geçmiş senelerde asgari ücret zam oranı belirlenirken enflasyonun ortalama yüzde 5-7 üzerinde belirlendiği yer alıyor. İlk olarak Merkez Bankası'nın 18,4'lük enflasyon beklentisi baz alındığında ve buna yüzde 5'lik refah payı eklendiğinde asgari ücretlinin bürüt maaşının 4.440 lirayı, net ücretin ise asgari geçim indirimi (AGİ) dâhil 3.485 lirayı geçeceği tahmin ediliyor.

Diğer yapılan bir hesaplamada ise Merkez Bankası'nın 18,4'lük enflasyon beklentisine yüzde 7'lik bir refah payı eklendiğinde brüt ücretin 4.480 lirayı, net ücretin de asgari geçim indirimi (AGİ) dâhil 3.540 lirayı geçeceği konuşuluyor. Üçüncü yapılan hesapta ise TÜİK'in son açıkladığı enflasyon rakamı baz alınıyor. Bu rakama yüzde 7'lik refah payı eklendiğinde brüt ücretin 4530 lirayı, net ücretin de asgari geçim indirimi (AGİ) dâhil 3.580 lirayı geçeceği tahmin ediliyor.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın