Görüş Bildir
Haberler
O Bir Oy İçin Seçimler İptal Edildi

O Bir Oy İçin Seçimler İptal Edildi

Aşağıdul Beldesi'nde Seçimler İptal Edildi

Çorum'un Ortaköy ilçesine bağlı Aşdağul Beldesi'nde belediye başkanlığı seçimleri iptal edildi.

 AA muhabirinin İlçe Seçim Kurulu yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Aşdağul beldesinde 30 Mart'ta gerçekleştirilen seçimlerin ardından AK Parti İl Başkanlığı'nın sonuca itirazı üzerine, belediye başkanlığı için kullanılan oylar sayıldı.

Yapılan inceleme sonucunda, belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği için hazırlanan oy pusulalarının bulunduğu zarflardan birinin içerisinden, bir mahallenin muhtar adayının oy pusulasının çıktığı, sandık kurulunun da söz konusu durum hakkında tutanak tanzim ettiği belirlendi.

Belediye başkanlığı seçiminde, CHP adayı Dursun Uzunca'nın 596, AK Parti adayı Mehmet Çelik'in ise 595 oy aldığını göz önünde bulunduran seçim kurulu, geçersiz sayılması gereken oyun, hangi partiden düşüleceğinin tespit edilememesi üzerine, İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Fatih Karaca başkanlığında toplantı yapıldı.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, itirazları üzerine İlçe Seçim Kurulu'nun, Aşdağul Beldesi'ndeki seçimleri iptal ettiğini söyledi.

Ceylan, Sungurlu'da belediye başkanlığı, İskilip ve Uğurludağ ilçelerinde ise il genel meclisi seçimi sonuçlarına da itiraz ettiklerini kaydetti. 

(AA)

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0