Görüş Bildir
Haberler
Artvin'de Kılıçdaroğlu'nun Konvoyuna Silahlı Saldırı: 1 Şehit, 2 Yaralı

Artvin'de Kılıçdaroğlu'nun Konvoyuna Silahlı Saldırı: 1 Şehit, 2 Yaralı

ATKN
25.08.2016 - 14:13 Son Güncelleme: 25.08.2016 - 22:37

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun, Artvin'in Ardanuç ilçesinden geçişi sırasında, konvoyu korumakla görevli öncü güvenlik aracına ateş açıldı. Güvenlik güçleri korumaların ateşe karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. CHP lideri zırhlı askeri araçla güvenli bir noktaya götürüldü. Telefonla televizyon kanallarına bağlanan Kılıçdaroğlu, 'Şu anda benim açımdan bir sorun yok. İyiyim' dedi. Öte yandan konvoya roket atma hazırlığında olan bir teröristin korumalar tarafından fark edilerek vurulduğu belirtildi.

Saldırının faili olarak PKK'yı işaret eden İçişleri Bakanı Ala, öncü güvenlik aracına açılan ateş sonucu 1'i ağır 3 askerin yaralandığını açıkladı. Ancak ağır yaralı askerin kurtarılamayarak şehit olduğu bildirildi.

Saldırı sonrası Artvin programını iptal etmediği öğrenilen Kılıçdaroğlu, daha sonra yaptığı açıklamada ise 'Allah’ın verdiği bir canımız var, o da bu memleket, bu ülke, bu millet için feda olsun!' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çatışma yerinden ilk görüntüler

Artvin’e gitmek üzere yola çıkan CHP konvoyu, Ardanuç İlçesi yakınlarına geldiğinde, silah sesleri duyuldu. 

Saat 14:00 sularında CHP konvoyunu korumakla görevli öncü jandarma aracına ateş açıldı ve sonrasında çatışma çıktı.  

Konvoyun önünde güvenlik önlemi alan 3 askeri araç olduğu ve konvoyun önünde gittiği belirtiliyor. 

Yaralı asker şehit oldu

İlk ateşte aracı kullanan jandarma erin ağır, 2 astsubayın ise hafif yaralandığı açıklandı. 

Ancak Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre yaralı asker kurtarılamayarak şehit oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da CNN Türk'e yaptığı açıklamada acı haberi doğruladı. 

Konvoyun geri döndüğü sırada, Meydancık ilçesi yakınlarında ikinci bir çatışma iddiası basına yansıyan bilgiler arasında.

Saldırının gerçekleştiği bölge

Saldırının gerçekleştiği bölge

Grafik: CNN Türk

Saldırıda CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve konvoyda bulunanlardan zarar gören olmadı

Saldırıda CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve konvoyda bulunanlardan zarar gören olmadı
Saldırıda CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve konvoyda bulunanlardan zarar gören olmadı

Kılıçdaroğlu, Artvin Valisi Muhterem İnce ile yaptığı görüşmenin ardından jammer ve zırhlı araçlar eşliğinde Şavşat İlçesi'ne döndü.

Sıkı güvenlik önlemleri altında Karayolları 102'nci Şube binasına getirilen Kemal Kılıçdaroğlu, burada televizyon kanallarına bağlanarak açıklama yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kılıçdaroğlu çatışma alanından böyle çıkarıldı

Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama

Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama

CNN Türk'e telefon ile bağlanan Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

'Şu anda benim açımdan bir sorun yok. Güvenlik güçleri çatışma bölgesinden çıkardılar. Karayolları binasındayım. Herhangi bir sorunumuz yok. Gerekli güvenlik önlemleri alınmış durumda. 

Çatışmanın olduğu bir alanda galiba bir olumsuz tablo yaşadık. Güvenlik güçleri zaten süratle önlemleri aldılar, bizi o alandan çıkardılar. Umarım güvenlik güçlerimiz açısından da bir kaybımız olmaz.'

Artvin programını iptal etmeyen Kılıçdaroğlu: "Allah'ın verdiği bir canımız var, o da bu memleket, bu ülke, bu millet için feda olsun"

Artvin programını iptal etmeyen Kılıçdaroğlu: "Allah'ın verdiği bir canımız var, o da bu memleket, bu ülke, bu millet için feda olsun"

Programlarını yarıda kesmenin doğru olmayacağını düşündüklerini ve rutin programlarını sürdüreceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

'Teröre pabuç bırakmamak lazım. Allah’ın verdiği bir can var, o da bu memleket, ülke, millet için feda olsun. Biz, orada çatışmanın ortasında kaldık ama bir üzücü haber aldık, ’Bir şehidimizin olduğu’ söyleniyor. Bu gerçekten beni çok üzdü. Bu ülke, güzel bir ülke, hele Şavşat çok güzel bir yer. Böyle bir bölgede, Türkiye’de terörün olmasını asla istemiyoruz ve kabul etmiyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dolayısıyla teröre karşı hepimizin ortak mücadele etmesi lazım, sen, ben ayrımı yapmadan. Farklı siyasi görüşlerimiz olabilir ama teröre karşı ortak mücadele etmek hepimizin görevidir. Bizi yıldıramaz, yıldırmamalıdır. O nedenle de ben programıma aynen devam edeceğim. Bizim bu tür olaylar karşısında geri adım atmamız zaten söz konusu olamaz. Olayların üzerine gideceğiz. Bu ülke terörden temizleninceye kadar hep birlikte mücadele etme kararlılığındayız.'

Koruma sayısı artırılmıştı

15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası Kılıçdaroğlu'nun FETÖ'nün suikast listesinin ilk sıralarında olduğu ve ciddi güvenlik tehdidinin bulunduğu yönünde medyada haberler yayınlanmış, bunun üzerine Kılıçdaroğlu'nun koruma sayısı 21'e çıkarılmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesi

Kılıçdaroğlu'nun basın danışmanı: 'Roket atmaya hazırlanan teröriste korumalar ateş açtı'

Kılıçdaroğlu'nun basın danışmanı: 'Roket atmaya hazırlanan teröriste korumalar ateş açtı'

CNNTürk muhabiri Ünal Kaya'nın verdiği bilgiye göre bir terörist CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun aracına roket atma hazırlığındaydı. Korumalardan biri durumu fark etti ve çatışma yaşandı...

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun basın danışmanı Okan Konuralp de Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, 'Vadinin üstünde bir teröristin olduğunu görüyor. Bu teröristin konvoya yönelik bir roket atmaya hazırlandığı sırada, teröriste yönelik bir ateş oluyor' dedi.

Saldırı esnasında Kılıçdaroğlu'nun içinde olduğu minibüste olduğunu söyleyen Konuralp, şunları söyledi:

'Öndeki koruma konvoyundaki araçlara yönelik saldırının ardından, ben araçtan indim. Burası bir vadi, vadinin üstünde bir teröristin olduğunu görüyor koruma ekibinden arkadaşlar ve bu teröristin konvoya yönelik bir roket atmaya hazırlandığı sırada, teröriste yönelik bir ateş oluyor. 2-3 dakika sürüyor bu ateş. Koruma, bir roketli saldırganı gördüğünü söylüyor, roket atışı yapmaya hazırlandığını. O sırada bizim korumalarımız ve Artvin koruma ekibi o noktaya ateşe başlıyor.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bekaroğlu: 'Saldırı kesinlikle CHP konvoyuna yönelik'

Bekaroğlu: 'Saldırı kesinlikle CHP konvoyuna yönelik'

Mehmet Bekaroğlu ise, konvoy yaklaşırken tedbir alan güvenlik birimlerine bir saldırı yapıldığını söyledi. Bekaroğlu, saldırının kesinlikle CHP konvoyuna yönelik olduğunu ifade etti.

Bakan Ala: 'Saldırı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılmış bir saldırıdır'

Bakan Ala: 'Saldırı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılmış bir saldırıdır'

Olayla ilgili detayları paylaşan İçişleri Bakanı Efkan Ala da şu ifadeleri kullandı:

'Konvoyunun korumasını sağlamak üzere görevlendirilmiş ve öncülüğünü yapan jandarma aracımıza terörist unsurlarca ateş açılmıştır. Bu ateş sonucu aracı kullanan jandarma er başından yaralanmıştır, ağır yaralıdır.

İki astsubay da hafif yaralanmıştır. Toplam 3 yaralımız var. Kendisiyle telefonla görüştüm, durumu değerlendirdik. Kendisinin durumu gayet iyi. Büyük bir üzüntü duyduğumuzu ifade ettim. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız da telefonla görüştü. Bu seyehatin en güvenli biçimde geçmesi için orada kritik bazı unsurlar var, o tedbirler alınmıştı. Kendisini daha güvenli araçlarla istediği yere götüreceğiz. Sayın Kılıçdaroğlu'na olayla ilgili tutumu sebebiyle teşekkür ederiz.

Karadeniz’e açılma niyeti ile terörist faaliyetlerde bulunmaktadırlar. Arkadaşlarımızın söylediği kesin olarak PKK ve onlara yönelik operasyon başladı. Tüm CHP camiasına geçmiş olsun diyorum. Ana muhalefet partisinin genel başkanına yönelik saldırıyı biz hepimize yapılmış sayarız. Saldırı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılmış bir saldırıdır.'

'Ağır makinalı silah ve bir roketatar ile suikast girişimi hazırlığı olduğu yönünde bilgiler var'

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP'li Özgür Özel, CNN Türk'teki açıklamasında 'Ormanlık alanda bir hareketlilik tespit edildi. Öncü güvenlik aracına ateş açıldı, 1 asker yaralandı' dedi.

Özel, daha sonra saldırıya ilişkin Meclis'te basın toplantısı düzenledi. 

'Ağır makinalı silah ve bir roketatar ile suikast girişimi hazırlığı olduğu' yönünde bilgilerin olduğunu ifade eden Özel, şöyle devam etti:

'Güvenlik güçlerinin aldığı tedbirler sonucunda bunun hazırlığını yapan mevziinin ateş açması sonucu karşılıklı bir çatışma başladığı, sayın genel başkanın saldırı yerine birkaç yüz metre veya biraz daha fazla mesafedeyken konvoyun durduğu, CHP konvoyunu koruyanların isabet aldığı, konvoyun kendisinde herhangi bir isabet olmadığını anlıyoruz. Yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz. CHP konvoyuna yapılan saldırı, sayın genel başkana yapılan suikast girişimi doğrudan demokrasiye, Türkiye'ye yapılmıştır. Demokrasinin yanında, terörün karşısında duran bir ana muhalefet liderine yapılmış bir saldırıdır.'

CHP'li Erol: 'Kılıçdaroğlu'na suikast girişimidir'

CHP'li Erol: 'Kılıçdaroğlu'na suikast girişimidir'

CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, CNN Türk'te yaptığı açıklamada 'Bu CHP konvoyuna yönelik bir saldırı değil, Kılıçdaroğlu'na suikast girişimidir' dedi ve şöyle devam etti:

'Demokrasiye, insan haklarına ve hukuka sahip çıkması birçok insanı rahatsız etti. Toplumsal ve partimiz olarak bu fikirlerin her zaman ne olursa olsun arkasında duracağız. Ülke artık yönetilemez duruma gelmiştir. Kimsenin can güvenliği yok. Olan olayla ilgili yorum yapmak yerine aslında bu olayların olmamasıyla ilgili tedbirler alınması lazım ama ne yazık ki alınmıyor. Allah rahmet eylesin deyip kınama yayınlanıyor, yaşıyorsanız geçmiş olsun deniyor. Artık böyle bir devlet yönetimi olmaz.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Narki

Şaşırılacak bir durum değil bu. Kılıçdaroğlu'da bekliyordur muhtemelen bu olayı. Son 1 haftadır terör örgütlerine demedigini bırakmayıp ülkenin bir an önce b... Devamını Gör

ilhan AYDIN

Ulan resmen iç savaş çıkması için elinden geleni yapıyor orospu çocukları.

iamnotsuperman

Yorumlara bakıyorum, millet yine partici kesilmiş. Adama büyük ihtimal suikast düzenlenecekti. Polis roketatarı fark edip çatışmaya girmiş. Şu orospu çocukla... Devamını Gör