Görüş Bildir
Haberler
60'a Yakın Ev Yandı! Artvin'deki Köy Yangını Kontrol Altına Alındı

60'a Yakın Ev Yandı! Artvin'deki Köy Yangını Kontrol Altına Alındı

Batuhan
17.03.2021 - 15:20

Artvin’in Yusufeli ilçesine bağlı Dereiçi köyünde çıkan ve rüzgarın da etkisiyle çevredeki evlere sıçrayan yangın kontrol altına alındı. Artvin Valisi Yılmaz Doruk, yangında can kaybı olmadığını, 60'a yakın evin yandığını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yusufeli ilçesine bağlı Dereiçi köyünde öğle saatlerinde ahşap bir evde yangın çıktı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılarak çevredeki evlere de sıçradı. İhbar üzerine köye, belediyeye ait itfaiye ekipleri ile Orman Müdürlüğü’ne bağlı arazözler ve sağlık ekipleri sevk edildi.

İçişleri'nden açıklama

İçişleri'nden açıklama

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı yangınla ilgili, 'Yusufeli İlçemize bağlı 170 haneli Dereiçi Köyü’nde bir evde başlayan yangın diğer evlere sıçramıştır. Gerekli müdahaleler AFAD koordinasyonunda yapılmaktadır. Can kaybı bulunmamaktadır. Söndürme çalışmaları devam etmektedir. Geçmiş olsun, Allah beterinden korusun' dedi.

Yangından ilk görüntüler

Helikopter talep edildi

Helikopter talep edildi

Yusufeli ilçe belediyesi ile Orman Müdürlüğü’nden ekiplerin müdahale ettiği yangın için tüm ilçelerden takviye itfaiye araçları köye yönlendirildi. Yangına havadan müdahale için yangın söndürme helikopteri istendi.  

Yangında ilk belirlemelere göre can kaybı olmadığını açıklayan Özdemir, çok sayıda evin yandığını belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Vali: "Yangın kontrol altında, can kaybı yok"

Vali: "Yangın kontrol altında, can kaybı yok"

Yangın ekiplerin müdahalesiyle kontrol kontrol altına alındı. 

Artvin Valisi Yılmaz Doruk, DHA muhabirine telefonla yaptığı açıklamada bir çatıda çıkan yangının bitişikteki samanlıklara sıçraması sonucu alevlerin rüzgarın etkisiyle yayıldığını söyledi. 

Vali Doruk, '176 haneli köyde çıkan yangın saat 17.30 itibari ile kontrol altına alındı. Ancak şiddetli lodos var. Rüzgar ters yönde esiyor. Bu nedenle tehlike geçmiş değil. Tüm ilçelerden gelen itfaiye ekipleri alevlere müdahale ediyor. Can kaybımız yok. İlk tespitlere göre 35 binada 60’a yakın ev yandı. 3 hayvan ise telef oldu. Ekiplerimiz alevlere müdahale ediyor. Alevlere yakın hanelerde yaşayanlar da tahliye edildi” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
115
46
4
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Arma Subaşı

Çok kötü bir durum, onca yıl çalışıp didiniyorsun birikim yapıyorsun, tek birikimin de gözünün önünde yanıyor. Umarım sigortaları vardır.

Kamil Zor

Allah yardımcıları olsun. İmar planlarında komşuların arası 6 metre olacak dendiğinde " koca alanı ziyan ediyorlar ev yaptırmıyorlar " diyenler için o boşluğ... Devamını Gör