Görüş Bildir
Haberler
Artık Vücudumuzu da Fırçalıyoruz! Canlı ve Kadife Gibi Bir Cilt İçin: Kuru Fırçalama

Artık Vücudumuzu da Fırçalıyoruz! Canlı ve Kadife Gibi Bir Cilt İçin: Kuru Fırçalama

Yüzümüz için hiç kaçınmadan yaptığımız tüm masrafları neden vücudumuz için de yapmayalım? Vücudu kuru fırçalama, çok uzun zamandan beri kullanılsa da yeni yeni adını duyduğumuz bir yöntem. 

Kadife gibi bir cilt için buyurun içeriğimizi okumaya.👇

1. Yeni trendlerde bugün: Kuru fırçalama

1. Yeni trendlerde bugün: Kuru fırçalama

Son zamanlarda artık herkeste görmeye başladığımız bir trendle karşınızdayım.  Neredeyse dünyaca ünlü mankenlerin bakım sırlarıyla ortaya çıkan bu teknik, bütün ünlülerin ve influencer'ların göz bebeği haline geldi. Pürüzsüz bir ten artık uzakta değil. Vücudunuzu kuru fırçalama ile ipek gibi bir cilde sahip olacaksınız. Hem basit hem de maliyeti düşük olan bu muhteşem teknikle sizi tanıştıracağım. Yüzümüz için tonlarca masraf yapıp nemlendiricisi, toniği, peelingi bitmezken vücudumuz için ne yapıyoruz? Vücudunu da sağlıklı ve canlı göstermek oldukça basit. Günlük rutininizde kesinlikle yer alması gereken bir uygulama.

2. Sadece 10-15 dakikada daha pürüzsüz bir cilt.

2. Sadece 10-15 dakikada daha pürüzsüz bir cilt.

Kuru fırçalama tekniğini sana detaylıca anlatalım. At kılı ile vücudunu aşağıdan yukarıya doğru bir şekilde taramaktır. Aslında uzun zamandır bilinen bir teknik olmasıyla beraber son iki yıldır oldukça popüler oldu. Vücudunuza kuru fırça ile detoks yapmak, cildinizin nefes almasını, toksinlerden arınmasını sağlayıp ve zamanla gözle görülür bir farklılık getirecek. Sadece 10-15 dakika yapacağınız bir uygulama ile yanında getirdiği faydaları okuyunca şimdiye kadar neden kullanmamışım dedirtecek size. Çünkü biz öyle dedik.

3. Doğal kıl!

3. Doğal kıl!

Öncelikle fırça seçimi çok önemli. mümkün olduğunca doğal kıllar kullanılmalı. Genellikle at kılı fırçası kullanılıyor. Bu uygulamanın asıl amacı kan akışını hızlandırmak olduğu için yaptıkça vücut ısınız artabilir. Çok sert bastırarak yapmak cildinizi tahriş edebilir. Canınızı yakmayacak kadar sert olması yeterli. Vücudunuzda yara veya problem olan yerlerine uygulamamanız gerekiyor. Fırçalama yaparken kalbin olduğu bölgeye doğru tek yönlü fırçalama yapılması uzmanlar tarafından öneriliyor. Duştan önce ve sabah saatlerinde yapılmasını başka bir öneri. Çünkü kan akışını hızlandırdığı için enerji artışı yaşanır. İlk başlarda vücudunuzun fırçalamaya alışması için seyrek başlayıp sayısı arttırabilirsiniz. Yani ilk başlarda haftada 3 veya 4 daha sonra giderek arttırarak her gün yapmaya başlayabilirsiniz.  Düzenli uygulandığında selülitlerin azaldığı ve teninizin parladığına şahit olacaksınız.

4. Ölü hücrelerden arındırır.

4. Ölü hücrelerden arındırır.

Kuru fırçalamanın faydalarından bahsedelim biraz. Oldukça fazla yararı bulunan, duyduğunuzda hayret edeceğiniz birçok faydası bulunuyor. Öncelikle düzenli bir şekilde kuru fırçalama yapmanın en büyük yararı ölü hücrelerden arınmaktır. Gözenekleri tıkayan ve vücudunuzun nefes almasını engelleyen ölü hücrelerden arındığınızda daha pürüzsüz bir görünüme kavuşacaksanız.

5. Kan dolaşımını hızlandırır.

5. Kan dolaşımını hızlandırır.

Kusursuz bir cilde sahip olmak için hücrelerin sürekli olarak yenilenmesi gerekiyor. Hücrelerin yenilenmesi de kan dolaşım hızına bağlıdır. Kan dolaşımını arttırmanın en sağlıklı yolu, kuru fırçalama yapmaktır. Düzenli fırçalandığında kan akışının hızlandığına ve canlı bir görünüme kavuştuğunuza şahit olacaksınız. Enerji yükseltmesi de ayrı bir artı tabii ki.

6. Artık selülitleri de yok ediyoruz.😍

6. Artık selülitleri de yok ediyoruz.😍

Kadınların baş düşmanı da diyebileceğimiz selülitler için gözle görülür bir etki bırakıyor. Basen bölgesinde bulunan selülitler sağlıksız ve kötü bir görüntüye sebep oluyor. Losyonlar veya tedavi amaçlı gittiğimiz salonlara çok maliyetli olup, çoğu zaman da bir etki göremiyoruz.  Selülitler problemi için şekeri kesmek birinci kural zaten. Kuru fırçalama da selülitleri azaltmaya yardımcı olan bir uygulama. Dolaşım ve lenfatik kanallarını açtığı için selülite neden olan toksinleri azaltması ile kalbimizi kazandı bile.

7. Stresi de engelliyor.

7. Stresi de engelliyor.

Çalışma temponuzdan gün içinde ne kadar yorulduğumuzu fark etmeyebiliriz. Yoğun çalıştığımız günler stres daha çok fiziksel olarak yansıyabilir.  Bu yorgun bir günün ardından fırçalama işlemi yaparsanız size rahatlattığına şaşıracaksınız. Bu tekrarlanan fırçalama hareketi ağrılı kaslara da iyi gelir ve tüm vücudun gerginliğini alır. Sizi yumuşacık, dinlenmiş ve daha canlı bir hale getirir.

8. Gözenekleri temizler.

8. Gözenekleri temizler.

Ölü derilerin atılmasını sağlarken aynı zamanda yağ, kir, leke gibi problemlerden de arınmayı sağlıyor. Gözenekleri temizleyip daha canlı ve daha sağlıklı bir görüntü oluşuyor.  Vücudunuz nefes almasını ve daha temiz görünmesine yardımcı olması artı bir puan daha kazandırdı diyebiliriz.

9. Lenfatik sistemi çalıştırıyor.

9. Lenfatik sistemi çalıştırıyor.

Sağlıklı bir bünyede, bağışıklık sisteminde bulunan lenfatik sistem kuru fırçalama yöntemi ile harekete geçebilir.  Toksinlerden arındırır ve detoks etkisi yaratır. Detoks etkisiyle sindirim sistemi fonksiyonunu da geliştirir.

10. Cilt lekelerini giderir.

10. Cilt lekelerini giderir.

Cildimizde bulunana güneş lekeleri, akne lekeleri, sivilce izleri gibi problemleri düzenli fırçalama ile giderebilirsiniz. Zamanla eşit bir görünüm sunan kuru fırçalama, lekelerin görüntüsünü azaltarak daha temiz bir cilde kavuşmamızı sağlar.

11. Akne ve siyah noktalara da etkisi var.

11. Akne ve siyah noktalara da etkisi var.

Cildin canlı ve parlak görünmesini sağlayan kuru fırçalama aynı zamanda sivilce ve siyah noktaları da azaltma etkisi vardır. Ölü hücreler gözenekleri tıkaması bize akne, sivilce ve siyah nokta gibi problemleri getirir. Gözenekleri açtığından zaten yukarıda bahsetmiştik. Bu sayede vücutta oluşan sivilceleri de engeller.

12. Enerjinizi de yükseltiyor.

12. Enerjinizi de yükseltiyor.

Kan akışını hızlandırması bize enerji olarak geri döner. Uzmanlar bu yüzden sabah yapılmasını, gün içinde enerji kaybı yerine bitmek bilmeyen bir enerjinizin olması için öneriyor.

13. Kadife gibi bir cilt.

13. Kadife gibi bir cilt.

Anlayacağınız kadife gibi bir cildi uzaklarda aramayın. Çok basit ve kolay ulaşabileceğiniz bu yöntemin çok yararını göreceksiniz. Faydalarını düşündükçe' neden yapmayayım?' dedirtiyor insana. Sadece 10 dakikanızı ayırıp bunun sonucunda kadife gibi bir cilde sahip olabilirsiniz. Kuru fırçalamanın bin bir faydasını sıraladığımıza göre yazımızı bitirebiliriz. Peki siz kuru fırçalama yöntemini denediniz mi? Yorumlara bekliyorum.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir.👇

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
7
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ziya Akbaş

Nedense "Ömer Seyfettin - Kaşağı" aklıma geldi.