Görüş Bildir
Haberler
Artık Birileri Wi-Fi Şifrenizi Kapı Ziliniz Aracılığıyla Çalabilir

Artık Birileri Wi-Fi Şifrenizi Kapı Ziliniz Aracılığıyla Çalabilir

İçeriğin Devamı Aşağıda

Wi-Fi şifrenizin kırılması berbat bir durum. Ancak bundan da kötüsü var: şifrenizin akıllı kapı ziliniz yüzünden kırılması…

Ünlü akıllı kapı zili ring, kullanıcılara kapınızı telefonunuz aracılığıyla kilitleme/kilidini açma imkânı sunuyor. Aynı zamanda webcam aracılığıyla ziyaretçilerinizi görebiliyorsunuz ve duyabiliyorsunuz. Ne yazık ki Ring, bazı durumlarda Wi-Fi şifrenizin birkaç dakika içinde çalınmasına sebep olabilir. Bunun için hırsızın fiziksel korumayı kırması yeterli.

Pen Test Partners’a göre saldırıyı gerçekleştirmek son derece kolay. Şifreyi çalmak için kapıya iki vidayla sabitlenmiş olan korumanın sökülmesi, kaldırılması ve kurulum düğmesine basılması gerekiyor. Bu düğme telefonunuz aracılığıyla sahip olduğunuz kablosuz internet Access Point’e kilitleniyor. Bağlandığında, eğer hiçbir yetkilendirmesi olmayan bütünleşik çipin http sunucusuna ‘/gainspan/system/config/network’ URL’si ile ulaşabilirse, ağdaki tüm kullanıcı isimleri ve şifre düz yazı şeklinde görüntülenebiliyor.

Saldırı birkaç saniye alıyor ve asıl korkutucu olan şey ise korumanın kapının dışında oluşu. Yani saldırgan kolaylıkla korumaya ulaşarak şifreyi kırıp kullanıcıların dâhil olabilir ve kimsenin haberi olmadan bilgilerinizi çalabilir. 

Ring’in bu açığını nesnelerin interneti ve akıllı evler teknolojilerinin olumsuz yönleri olarak yorumlayabilsek de, geliştiricilerin bu durumun önüne geçen bir yama çıkararak işleri düzeltebileceği aşikâr.

Kaynak: http://thenextweb.com/gadgets/2016/01...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
4
3
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın