Görüş Bildir
Haberler
Artık Ayaklarımız Toprağa Basıyor! Aralık Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

etiket Artık Ayaklarımız Toprağa Basıyor! Aralık Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

Gökçe Ayabakan
04.12.2019 - 09:59 Son Güncelleme: 04.12.2019 - 17:05

2019 yılı giderayak bize büyük sürprizler hazırladı. İkizler dolunayı ile kaos ateşini yakan ve Oğlak tutulması ile birbirinden ilginç olaylar zincirini başlatan Aralık ayında bizleri nelerin beklediğini sizler için yorumladım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yükselen burcunu seçmeyi sakın unutma!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Tebdil-i mekanda ferahlık vardır, Akrep!

Sevgili Akrep...

2019 yılının başında sana bu senenin para-emek odaklı geçeceğini söylemiştim. Elbetteki ben ve piyasadaki pek çok astrolog, bu para meselesinden bahsederken daha çok şanslı ve bereketli olacağından dem vurmuş; içini karartmamak adına da paranın emeksiz gelmeyeceğini ve bu yüzden de 2019'un sana hunharca iş iş iş getireceğini, bazen başını kaşımaya bile vakit bırakmayacağını fazlaca vurgulamamıştık. Tahmin ediyorum ki bu sene seni fazlasıyla yormuş olmalı. Neyse ki bu yorgunluğun, bomboş bir yıpranmışlık olmadığını, verimli ve hak edilmiş olduğunu göreceksin. Tıpkı fazlaca ekilip biçilmiş, bol bol ekinler vermiş bir toprak gibi, bir senelik nadasa hazırlan derim. Artık odağını, dikkatini 2020 yılında bambaşka şeylere verme vakti. Ekmek kazanma kavgasından, martılara simit atmaya doğru hafif bir geçiş var :) Tabi önce şu Aralık ayını atlatmak lazım...

Aralık ayı, 2019'u kapatırken sana para konusunda son hamlesini yapacak, sevgili Akrep. Bu yüzden Aralık ayının ikinci haftasına ve özellikle de 11-12-13 tarihlerine dikkat etmeni; bu tarihleri atlatmadan önce paraya ve geleceğe dair atılımlar yapmaktan kaçınmanı, işini garantiye almanı öneririm. Örneğin; büyük bir alışveriş yapacaksın ya da bir ortağın ile beraber ciddi bir projeye belli bir sermaye ile gireceksin diyelim... İşler tamamen senden bağımsız, senin kontrolün dışında değişebilir. Karşındaki insanların etkisi ile ekstra masraflar ya da yeni fırsatlar söz konusu olabilir. Örneğin uzun süredir istediğin fotoğraf makinesini almayı kafaya koydun, ama son anda küçük kardeşinin ekstra bir eğitim masrafı, babanın trafik cezası, ablanın hayırsız kocasının kumar borcu gibi müdahale etmek zorunda hissedeceğin ödemeler önünü kesebilir. Bence en azından ayın 15'ine kadar bekle derim. Bu ayın 15'i bu tarz girişimler, para işleri için gayet uygun... Hele hele bu para işlerine bir partner/ortak dahilse!

Şimdi ilk iki hafta içerisindeki bazı tarihlere değinelim ve ardından, ayın sonu ile beraber 2020'ye yayılacak etkisiyle açılan yepyeni yola bakalım...

11 ve 13 Aralık tarihlerini ciddi yazışmalar yapmak, insan ilişkilerinde pasif agresif tavırlar yüzünden açık açık konuşulamayan sıkıntılı konuları masaya yatırıp kökten çözmek, iş görüşmelerine ve özellikle de para ile alakalı toplantılara katılmak için kullanabilirsin. İkna yeteneğin yüksek olacağı gibi, zihnin de çok detaycı ve gerçekçi çalışacak.

Ayın 15’i ise aşk konusunda çok kadersel, adeta “taşları yerine oturtacak” bir potansiyel getiriyor. Sevgili Akrep, eğer sevgilin varsa, ya da bir süredir devam etmekte olan adı konmamış bir flörtün; resmen domino taşı etkisi gibi zincirleme olaylarla, tesadüfler ile ilişkiye dair büyük bir gelişme yaşayabilirsin. Bu gelişmenin iyi ya da kötüden ziyade; tam anlamıyla “yazgısal” olacağını hatırlamak sana iyi gelebilir. Aklında şüpheler, “acaba”lar, “keşke”ler olmasın. Bu tarihte biten-başlayan-değişime uğrayan hiçbir ilişki yanlış ya da hatalı değil. Bunun altını çiziyorum çünkü 15’inde küçülmeye başlamış olan dolunayın etkisi az da olsa hala kendisini hissettirecek ve bu da seni gerçek arzuların ile ufak hırslarını birbirinden ayırt edemeyecek şekilde etkileyebilir… Ona göre… Kadere güvenmek, “hayırlısı” diyerek boş vermek, affetmek ve kendini akışa bırakmak bir Akrep’in hayatta öğrenmesi gereken en büyük derslerden biri sonuçta.

Gelelim ayın ikinci yarısından sonra başlayan yepyeni döneme… Tutulmalar yine başlıyor ve bir süredir ayak seslerini duyduğumuz değişim geliyor. Bu değişime ayak uydurmak durumundayız; olduğumuz yerde kalmakta diretirsek, üzerimizden ezip geçerler -açık ve net. Sevgili Akrep, son yılların en yüksek tempolu, en hareketli ve en sosyal senelerinden birine giriyorsun. Bu sakın gözünü korkutmasın. Bu hızlı dönemin senin ruhuna da iyi geleceğini düşünüyorum. Hani evdeyken, bir şey almak için bulunduğumuz odadan çıkıp bir başka odaya gireriz ve aniden o odaya ne için girdiğimizi, ne yapacağımızı unuturuz ya… İşte onun gibi! Beynimiz yeni bir mekan ile beraber gelen verileri işlerken; asıl odaklandığımız şeyi arka plana atıyor. Biz de aynı bunun gibi; 2020’nin getireceği yepyeni durumlarla vemekanlarla karşılaştıkça zihnimize yer etmiş takıntıları, dert ve tasaları, kendimizle ve hatta tüm dünya ile kavgamızı unutacağız. Ne güzel diyor Ajda Pekkan, “yoruldukça kaybolur acılar” diye… Hayatın temposu içinde kaybolmaya ve artık bu kadar uzun süreden sonra benliğinin bir parçası sandığın hüzne, acılara veda etmeye hazırlan. 2020 yılı sana öncelikli olarak bolca seyahat getirebilir. Şimdiden kendine ufak sağlam bir valiz al bence. Akrabalardan kuzenlere, çok yakın arkadaşlara kadar pek çok kişiyle ortak iş yapmak, onların işlerine koşturmak ve ziyaret-misafirlik etmek durumunda kalabilirsin. İnsanlara yardım ettikçe şifa bulacaksın; o yüzden bu tarz bir sosyalliğe de kendini hazırla derim. İletişim-eğitim sektöründeysen ve iş arıyorsan, şanslı bir sene! Eğer zaten bir mesleğin varsa, ufak değişimler ile bolca seyahatlere çıkabilir, eğitim programlarına katılabilir ve insan kaynakları tadında iş yerinde aracılıklar edebilirsin. İhtimaller o kadar çok ki, hangi birinden bahsetsem bilemiyorum açıkçası. Neyse ki her ay, bu etkinin getirilerini beraberce aşağı yukarı tahmin etmeye çalışacağız. Sen kısacası, şimdiden kendini vızır vızır hareket etmeye, koşturmaya hazırla… Buna özellikle duygusal açıdan hazırlanmak için önündeki en uygun tarihler bu ayın 20’sinden sonrası… Bu tarihten sonra biraz kabuğuna çekilebilir, kendi evinle-ailenle-geçmişinle-duygu dünyanla meşgul olmak isteyebilirsin. Biraz dinlenmeyi senden çok hakeden yok, içgüdüleri en güçlü burçlardan biri olarak sen eğer dinlenmen gerektiğini düşünüyorsan, bedenini dinlemeli ve gereğini yapmalısın.

Ayı bitirmeden önce aşktan bahsetmek istiyorum: 24-26-27 Aralık tarihleri çok güzel. Flörtlü durumlarda kullanılabilir. Sevgiliyi alıp romantik gezilere çıkmak, geleceğe dair gerçekçi planlar yapmak uygun örneğin… Eğer sevgili yoksa da, özellikle sosyal medya üzerinden hoşlanılan kişilerle bol bol yazışılabilir. Tek dikkat edilmesi gereken gün 22 Aralık; bu tarihte gökyüzünde çok sağı-solu belli olmaz, deli bir enerji var. O yüzden bu tarihte ağızdan çıkan her şey iki kere düşünülmeli…

Kendini bil, Aslan!

Sevgili Aslan,

Sana önce güzel haberleri vererek başlamak istiyorum: Ayın 20’sinden itibaren -romantik olanlar öncelikli olmak üzere- her türlü ikili ilişkide çok şanslı, kısmetli olacağın bir dönem başlıyor. 2020’nin geneline de yayılacak bir etki bu. Ama ayın 20’sine gelene kadar önümüzde uğraşılması gereken başka meseleler var. Önce onlara bir göz atalım:

Bu ayın ilk ve en önemli gökyüzü hareketi kesinlikle Jüpiter’in Oğlak’a geçişi… Yeni yılı şimdiden başlatıyor adeta; o derece köklü değişim rüzgarları estirecek. Aralık ayı, 2020’nin küçük bir fragmanı bile sayılabilir bu açıdan. Fakat Jüpiter’in getireceği bu değişimlere hazırlıklı olmak adına, Jüpiter’in Yay burcundayken bize öğrettiklerine bir göz atmamız lazım. Tıpkı avına doğru atılmadan önce geriye doğru gerinerek geçmişinden güç alan bir aslan gibi :) Dönüp bir bakalım bakalım… Çünkü ay sonunda buna dair bir tema tekrarlanacak gibi duruyor.

Aslan burcunun sembolü olan Güneş Tanrısı Apollon’un tapınağının girişinde “Kendini bil” yazar. Bundan kasıt ise, kültürümüzden yorumlayacağımız gibi “haddini bil, mütevazı ol” değil; aksine “kendi değerini bil, dik dur” tavsiyesidir. Doğruya doğru şimdi; kültürümüzde bireyselliğe de, öz sevgiye de adeta öcü gibi bakılıyor. Dolayısıyla aslında ışıl ışıl parlaması gereken pek çok Aslan çocuğu, ışığını saklamak istercesine iki büklüm durmaya, özgüveninden ve özsevgisinden utanmaya alıştırılıyor. İşte bu yüzden 2019 yılında kendini sevmeyi yeniden öğrenmek senin için çok önemliydi, Aslan. Tartışmalarda en çok kullanılan kalıpları “Sen kimsin yaa?! Sen kendini ne sanıyorsun yaa?!” olan bir toplumda; benliği defalarca sorgulanmış, saygı sanki sadece statü/para/yaş ile hak ediliyormuş gibi aşağılanmış her çocuğun o ışığı yeniden keşfetmesi, kendini tanıması ve “kendini bilmesi” şart. İşte böyle bir dönemden geçtin, sevgili Aslan. Sana bu yüzden 2019 boyunca “öz sevgi” temalı yorumlar yazdım. İçsel sorgulamalarda belki hiçbir yere varamadığını düşündün, belki hala kendini sevgiyle kucaklayamadığını hissediyorsun ama endişelenme: Bu ayın son iki haftasında ne kadar yol aldığını göreceksin. Kendisine sahip çıkan, eğilip bükülmeden dik duran, kendisine kıymet verenlerin arkasından söylenen “bir tarafları kalkmış, egolu” vesaire vesaire gibi her tür nefret dolu lafı duymamazlıktan gel: Zira önümüzdeki süreçte dik duran, cesaretli ve özgüvenli olan kazanacak.

Bu kazancın öncelikli olarak mesleki anlamda olacağını düşünüyorum. özellikle 26’sındaki Oğlak tutulmasından sonra iş-sorumluluklar-gelecek planları konusunda büyük bir değişim seni bekliyor. Fakat o güne gelene kadar ayın başında da mini mini kariyer fırsatları var. İşsizsen her türlü başvuru için de değerlendirebilirsin bu fırsatları.

Ayın başından itibaren iş yerin (eğer işsizsen buna günlük sorumlulukların, rutin görevlerin dahil) son derece yoğun görünüyor. İş arkadaşlarınla hızlı iletişim trafiği, hatta yeni projeler seni fazlaca meşgul edecek gibi dursa da; ayın ikinci haftasında sosyalleşmeye mutlaka zaman ayırmalısın. Dostlarınla -özellikle de uzun süredir görüşmediğin yakın arkadaşlarınla- buluşmak çok güzel tesadüflere ve gelişmelere kapı açabilir. Aşk konusunda 12 Aralık dolunayı, aracı olan dostlarınla beraber gündemine oturabilir ve güzel anılar yaratabilir. Bu sebeple, Aralık ayının ilk haftasından sonra iş-sosyal hayat dengesini iyi kurmanı öneririm. Eğer bir sevgilin varsa, yine güzel gelişmeler yaşayabilirsiniz ve birbirinizin arkadaşları-kardeşleri ile güzel bir organizasyon yapabilirsiniz. Sadece ayın 8’ine dikkat etmeni öneririm; zira bu tarihte yapacağın harcamalar seni ileride üzebilir. Eften püften şeylere para harcamaya çok meyilli olacaksın, haberin olsun!

Aralık 11-12-13 tarihlerinde telefonunu açık tutmanı ve maillerini de sık sık kontrol etmeni öneririm zira bu tarihlerde (örneğin) daha önceden yaptığın iş başvurularına dönüşler alabilirsin. Tam kestiremiyorum fakat uzun vadede geleceğine etki edecek haberlerin bu tarihlerde sana ulaşacağını düşünüyorum. Belki bir eğitim fırsatı, kurs, seyahat de söz konusu olabilir…

Ayın 15’inden itibaren kariyer-sorumluluklar konusu yeniden gündeme geliyor, sevgili Aslan ve bu defa durumlar ciddi! Öncelikli olarak eğer iş arayan biriysen, ayın 15’ini mutlaka değerlendirmeni öneririm. Ayın 19’unda iş bulma-iş yeri ile alakalı meselelerde bir aile büyüğünden yardım alabilirsin. Ayın 20-21-22 tarihlerinde ise bankalardan, kredi kartlarından uzak durmak iyi olur.

Şimdi şu yukarıda bahsettiğim öz sevgi konusunu yeniden hatırlamanı istiyorum. Çünkü sadece meslek hayatına, günlük rutinine ve sorumluluklarına dair değil; aşk hayatına dair de etkileri olacak. Ayın 20’si itibariyle aşk hayatına dair yaşayacağın gelişmeler, kendini karşındakinin gözlerinden görüp, büyük bir uyanış yaşamana sebep olabilir. Ne diyorduk? İnsan, insanın aynasıdır. O aynada çok seven, dürüst, cömert, neşe ile gülen Aslan’ı görebildiğinde; sadece ilişkine dair değil, kendine dair de tüm şüphelerin sonlanabilir. O gördüğün Aslan’a hakettiği değerin verilip verilmediğini kendi içinde sorgulayabilir ve varacağın yargıya göre de bir değişime gidebilirsin. Fakat ben bunu olumsuz görmüyorum ya… Bence “ne kadar ve neden sevildiğini” öğreneceksin ve bu sana iyi gelecek. Neyse… Hareketlenmeler var yani! Dolayısıyla, eğer sevgilin varsa uzun tatlı bir sohbete; bekarsan da flörtlerinle ya da dostlarınla derin muhabbet dolu bir geceye hazırla kendini!

2020’nin sana getirilerinin ipuçlarını azıcık vermiş olsam da, detaylı yorumunu önümüzdeki ay yapacağım, “Ay of çok uzun!” diyerek şikayet ediyorsunuz sonra! :)

Uzun süreli misafirlerin var, Yengeç...

Sevgili Yengeç,

Bu ay sana söyleyecek çok fazla şeyim var. Çünkü bu ay, etkisi 2020’nin geneline yayılacak çok önemli bir hareket gerçekleşiyor - senin için de köklü değişimler getiriyor. Bunlardan detaylıca bahsedeceğim fakat önce aradan şu ilk iki haftayı ve İkizler dolunayını çıkarmak istiyorum.

Sevgili Yengeç, bu ayın ilk haftası genel anlamda iyi ve bereketli. Sadece ayın 6’sına ve 7’sine dikkat etmeni,  bu tarihlerde gergin meseleleri (özellikle de iş yeri-patronlar-otorite figürleri ile alakalı) tartışmaktan kaçınmanı, ısrarcı tavırlardan uzak durmanı öneririm. Ayın 8’inden sonra ortam yumuşuyor ve dolunaya doğru güzel etkilerle gidiyoruz. Bu ayın 12’sine kadar (özellikle 9-11 arası) iş başvuruları yapabilir, yeni projelere başlayabilir, sevgilin varsa romantik vakitler geçirebilirsin - Hepsi olumlu! Ama ayın 12’sinde İkizler burcunda bir dolunay yükseliyor ki… Ortalığı karıştıracak gibi duruyor.

Açıkçası ben dolunayları gergin enerjilerine rağmen severim; işleri nihayete bağlarlar, iki arada bir derede durumları sonlandırırlar, karar verdirirler ve açıkçası “gözümüzü açarlar”… Ama bu dolunay, pek öyle değil işte! Kapkaranlık bir gecenin ortasına düşen yıldırım gibi; evet belki bazı şeyleri, kimin nerede olduğunu, ne yaptığını gösterecek kadar ortalığı aydınlatacak ama yüksek ihtimalle gözlerimiz kamaşacak ve göz yanılsaması ile gerçeklikten uzak şeyler göreceğiz. Çünkü bu defa bu dolunaya Neptün’ün eli değiyor. Neyse, benzetmeleri bir kenara bırakayım da sadede geleyim. Tüm bunlar ne demek? Şu demek, sevgili Yengeç: Ayın 12’sinde gerçekleşecek olan dolunayda uzun süredir senden gizlenmiş şoke edici haberler alabilirsin, belki bazı dostlarının sırlarını öğrenebilirsin, belki kulağına bazı dedikodular çalınabilir… Ne olursa olsun ANİ TEPKİ VERME. Çünkü, duyduğun ve “%100 teyitli” diye sana sunulan bu bilgiler, gerçek olmayabilir. Hakikat sana yansıtılandan farklı olabilir, farklı olmasa dahi -daha da önemlisi- niyetler farklı olabilir! Örneğin bir dostun senden bir takım şeyleri gizledi diyelim; belki de bunu seni korumak, endişelendirmemek vs. gibi iyi niyetli bir şekilde yapmıştır. Örnekler uzar gider… Kısacası sen aklının bir köşesinde, her ne kadar kulağa aşırı garantili gelse de, duyduğuna inanmaman gerektiğini tut.

Bu dolunayın insan ilişkilerinin dışında iki etkisi daha var. Öncelikli olarak eğitim konusunda… Eğer bir öğrenciysen, sınıf arkadaşların ya da öğretmenlerinle tamamen yanlış anlaşılmalara dayalı gerginlikler yaşayabilirsin. Bunun önüne geçmenin tek çaresi: Pasif agresif tavırlardan uzak, net, açık iletişim kurmak. Aynı şekilde kopya çekmek gibi şeylerden lütfen uzak dur ve gizli sosyal medya hesapların varsa paylaşımlarına dikkat et.

Son olarak da: Bu dolunayda bir seyahate çıkıyorsan çantana, biletine, her şeyine çok dikkat et. Havalar da soğudu, terminallerde öyle kalakalma :)

İşte böyle… Bu dolunay altında çok acayip rüyalar görmen de mümkün. Kısacası ilginç bir dönem. Fakat asıl ilginçlikler ayın 15’inden sonra başlıyor ve 26’sında zirve yaparak senin için yepyeni bir dönemi başlatıyor. Şimdi bu dönemden biraz bahsedeceğim fakat tamamını anlatmayacağım, bir kısmını önümüzdeki ayın yeni yıl yorumlarına saklayacağım çünkü çok uzun olunca şikayet ediyorsunuz!

Ayın 15’inde, Sevgili Yengeç, eğer bir süredir devam eden bir flörtün, arkadaş ortamından hoşlandığın birileri vesaire varsa; ani bir şekilde duygularınız kabarabilir. Bunu bir ilişkiye çevirmek isterseniz, en az bir hafta bekleyin ve 26’sındaki tutulmayı atlattıktan sonra harekete geçin derim. Aynı şekilde sosyal medyadan uzun süredir konuştuğun birileri varsa ani bir kararla görüşmeler ayarlayabilirsiniz. Bunu da olumlu görüyorum ama yine de içimdeki Yengeçlik sebebiyle gerekli tembihleri yapmadan geçemeyeceğim: Lütfen lütfen lütfen dikkatli ol, ortalık şiddet haberlerinden geçilmiyor, her daim kendini garantiye al. Bir de tabi zaten sevgilisi olan Yengeçler için yorum yapalım; uzun ilişkisi devam eden Yengeçler bu tarihte beraber gelecek planları yapabilirler, hatta nişan-yüzük gibi durumlar bile söz konusu olabilir…. Ama bence siz de en az ayın 26’sını bekleyin.

Peki ne var bu ayın 26’sında? Bu ayın 26’sı, Oğlak burcunda tutulmalar dönemini başlatıyor ve açıkçası ay düğümleri, Jüpiter ve Satürn gibi yazgımızı yöneten ağır gezegenlerin de etkisi ile (romantik olanlar başta olmak üzere) ikili ilişkilerimize dair kontrolümüz dışında olayları teker teker önümüze getiriyor. Bu ayın 26’sından itibaren; hayatına yeni ve çok önemli insanlar girebilir. Sadece geleceğini ve seçimlerini değil; karakterini ve tüm yaşamını derinden etkileyecek, milyonlarca yıldır tanıyormuşsun gibi hissettirecek insanlar karşına çıkabilir. Bu yorumları yazarken hep diyoruz ya “İnsan, insanın aynasıdır” diye; işte aynen öyle sana kim olduğunu, kim olabileceğini, tüm potansiyelini ve en büyük zaaflarını, çirkin taraflarını, en güçlü yanlarını, bilgeliğini ve çocuksu hırslarını gösterecek - bazen gıcık edecek, bazen yuvadaymışsın gibi güvende hissettirecek bir “yansıma” geliyor… Bu insan, illa bir sevgili aday adayı olmak zorunda değil. Bir dost olabilir, belki bir bebek olabilir, belki de zaten bir süredir hayatında olan bir insanın yeni bir yansıması olabilir. Öyle ya da böyle; bu sene karşına biri geçecek ve senin sınırlarını deneyecek, sevgili Yengeç. Bunun verimli kullanıldığı takdirde seni kişisel olarak yücelteceğini, büyüteceğini düşünüyorum. Örneğin korktuğun o yurtdışı eğitim başvurusunu yapmak, kendi işini kurmak, hayallerinin peşine düşmek gibi konularda bu insan senin en büyük destekçin olabilir. Hayallerine giden yolda karşına dikilip engel olmaya çalışırsa da; onu ezip geçerek kendi kendine ne kadar güçlü olduğunu ve yolundan asla şaşmayacak kadar bazı şeyleri ne kadar istediğini kanıtlayıp, daha da büyük bir kararlılık ve cesaretle ilerleyebilirsin :) Ne demek istediğimi anladın bence sen. 26’sındaki tutulma ile başlayarak, 2020 yılında en çok ikili ilişkiler konusunda sınanacaksın, mükafatlanacaksın ve büyüyeceksin. İyi olacağını düşünüyorum çünkü artık Jüpiter var :)

Yine biraz fazla uzattım -dahası da var ama o kısımları önümüzdeki ay içinde yazacağım. Bitirmeden önce para mevzularına ve iş-güç koşturmakta olanlar için uygun tarihlere de bir göz atalım:

Sevgili Yengeç, ayın 20’sinden sonra maddi anlamda aileden ya da diğer türlü üçüncü kişilerden destek görmeye başlayabilirsin. Ama yine de bence 26’sından önce bankalara falan büyük kredi başvurularında bulunma. Borç alma durumunda kalırsan arkadaşların yardımcı olabilir -dostlar aracılığı ile bereket görünüyor. Ayın 22’si ve 24’ü iş mülakatları için uygun… Elbette toplantılar için de kullanabilirsin. Fakat bu toplantılar iki klşilik olursa daha verimli geçecebilir. Aklında bulunsun.

Ocak ayı ve 2020 yılı yorumunda bunun iki katı uzunluğunda ve detayında şeyler anlatacağım muhtemelen. Haydi rastgele! :)

Değişime direnme, Oğlak!

Sevgili Oğlak,

Artık Jüpiter senin burcunda… Daha ne olsun?! Bundan geçtiğimiz ay da bahsetmiştim ve son derece olumlu etkileri olacağının ipucunu vermiştim. Şimdi detaya girme vakti. Bakalım Aralık ayından başlayarak 2020’nin tamamına yayılacak olan bu etki neyin nesiymiş?

Jüpiter, tıpkı senin burcunun yöneticisi Satürn gibi yazgısal akışı yönetir. Yani onun elinin değdiği olaylar, mesela bir Venüs olayı gibi eğlenceli, tatlı ama yüzeysel, gelip geçici değil; bizi kaderimizdeki yollara yönlendiren, dersler veren, derinleştiren önemli olaylar olur. Dolayısıyla bu sene yaşayacağımız pek çok şey, hayatımızın “dönüm noktasına” dair olacak, sevgili Oğlak. Jüpiter’in senin burcuna gelişi işte bu açıdan son derece heyecan verici. Nasıl örneklendirsem bunu sana… Mesela yıllardır çalışıyor, çeşitli işler yapıyor, şirketten şirkete geçiyor, terfiler alıyor olabilirsin; Jüpiter’in gelişi ise adeta sektör değiştirmek demek. Eğitim hayatın her zamanki gibi yıllardır sürüp gidiyor diyelim; Jüpiter’in gelişi adeta üniversitede alan seçmek gibi önemli, büyük bir sıçrama demek, dönüşsüz yollar demek. İşte böyle heyecan verici bir sene var önünde, Oğlak. Şöyle bir hazırlan bence.

Bu değişim getiren Aralık ayı ve 2020 yılının ise kesinlikle sancılı, sıkıntılı geçeceğini düşünmüyorum. Aksine fazlaca eğleneceksin. Zira Jüpiter, Satürn ile beraber gökyüzünün iki öğretmeninden biridir - Satürn’den farklı olarak, kuralcı, katı, kazık sorular soran ve zahmetli ödevler veren bir öğretmen değil; gidiş yolundan dahi puan veren, dersi komik hikayelerle kahkahalara boğarak anlatan, bazen derste uyumana bile göz yuman, burs veren, hatta okul gezilerini organize eden bir öğretmen diyebiliriz :) Kısacası, biraz gevşemeye hazırlan. Son bir buçuk senedir Satürn seni “hakettiğin kadarını yemeye” alıştırdı; ama artık Jüpiter var ve senin çooook daha fazlasını hakettiğini düşünüyor :)

Jüpiter normalde Yay burcunda daha rahat çalışır. Oğlak burcunda ise pek doğasına uygun olmayan bir yerde olduğu için düşük sayılır; fakat geçen sene yüceldiği burç olan Yay’da seyahat etmesine rağmen hiçbir ağır gezegenden destek alamayan Jüpiter, bu sene hem Satürn’den, hem Plüto’dan, hem de Neptün’den güç alacak. Kısacası Yay burcundakinden bile daha etkili olacak. Unutamayacağın bir seneye hazırlan…

2020’nin sana getireceklerinin detayına girmeyi istiyorum fakat hem uzun uzun yazarak seni bunaltmak istemiyorum, hem de Aralık ayının başındaki diğer gökyüzü hareketlerini es geçmekten çekiniyorum. O yüzden Jüpiter’i ve büyük etkileri bir kenara bırakalım ve “şeytan ayrıntıda gizlidir” diyerek ayın başından itibaren etkileri yorumlayalım:

Ayın ilk haftası gayet güzel. Zaten Venüs senin burcundayken, yorgunluğuna rağmen iyisin. Sadece ayın 6’sına ve 7’sine dikkat etmeni - bu tarihlerde özellikle ev halkıyla tersleşmemeni, ani tepkilerden kaçınmanı öneririm. Biraz daha esnek olmayı deneyebilirsin, taviz vermek istemediğin konular gündeme gelirse de en azından ayın 8’ine kadar bekleyebilirsin. Ayın 8’inden sonra hava yumuşamaya başlıyor ve daha eğlenceli bir ruh haline giriyorsun. Tabi ki 12 Aralık İkizler dolunayına kadar…

Sana açık ve net olacağım sevgili Oğlak, bu ayın 12’sindeki dolunay sana öncelikli olarak iş yerinde sıkıntılar getirebilir. Takım arkadaşları içerisinde gerginlikler, özellikle de kaynağı belirsiz dedikodular ve yanlış anlaşılmalar ile tartışmalar yaşanabilir. Sırlar ortaya dökülebilir. Ne olursa olsun ANİ TEPKİ VERME. Çünkü, duyduğun ve “%100 teyitli” diye sana sunulan bu bilgiler, gerçek olmayabilir. Hakikat yansıtılandan farklı olabilir, farklı olmasa dahi -daha da önemlisi- niyetler farklı olabilir. Kimse “yaşasın kötülük, haydi biraz yılanlık yapayım da kaos yaratayım” niyetiyle hareket etmez, biliyorsun :) Emin ol herkesin kendine göre bir sebebi var, herkes kendince haklı. O yüzden iş yerinde ya da beraber çalıştığın insanlarla yaşayabileceğin bu gerginliği alttan almaya çalışarak geçir bence. Ya zaten ayın 15’inden itibaren öyle bir şey yaşayacaksın ki; hani iş yerindeki insanlar ne demiş, ne yapmış umrunda dahi olmayacak!

Ayın 15’inde işte şu “Jüpiter” neymiş göreceksin, sevgili Oğlak. Mutlaka o pazar günü dışarı çık, sosyalleş, bir şekilde insanlarla konuş, kendini aç! Öyle acayip, öyle damdan düşer gibi bir aşk fırsatı var ki! Seni şaşırtacak, çok eğlendirecek, adeta vizyonunu açıp yeni bir dünyaya tanıştıracak bir tesadüf geliyor. Bunu güzelce deneyimlemek için Jüpiter’in dilinden konuşmanı tavsiye ederim. Hani şu “Piyango çıkarsa ne yapacaksınız?” sorusuna “Çıkmaz” cevabı veren amca karamsarlığında takılırsan ve karşına çıkan insanlara da sanki onları mülakata alıyormuşçasına, seçmece, “şekerli çay içenle olmaz, Anna Karenina’nın 67. sayfasını ezbere bilmeyenle olmaz” diye burun kıvırırsan… Pek de iyi yapmazsın. Herkes özeldir, herkes. Kendini onlara aç, kimin içinden ne çıkacağını inan bilemezsin. Bir Oğlak olarak bildiğine emin olabilirsin gerçekten ama inan seni dahi şaşırtacak şeyler çıkabilir :) Üç günlük şu dünyayı çok ciddiye almadan insanları sevmek, affetmek, anlamaya çalışmak lazım. Neyse, devam ediyoruz….

Ayın 19’u dostlarla vakit geçirmek açısından güzel, 20’sinden sonra paranın da kazancının da bereketi artıyor. Özellikle iş arayanlar için muazzam tarihler bunlar. 22’sinden sonra Oğlak güneşi ile beraber enerjini ve motivasyonunu da kazanıyorsun, mis gibi! Sadece ufak bir uyarı: Ayın 20’sinde kısa yolculuklara ve trafiğe dikkat.

Böyle güzel güzel ilerlerken 26’sında senin burcunda tutulmalar zinciri yeniden başlıyor. Sevgili Oğlak, şu yukarıda bahsettiğim “değişim rüzgarları” işte bu tarihten itibaren kendisini hissettirmeye başlayacak ama sakın panik olma çünkü ani bir şekilde değil; kademe kademe gelecek. Bu açıdan ayın son haftasını, kışa sağlam bir hazırlık ile değerlendirebilirsin. Üst baş alışverişi, saç kestirme gibi kendine çeki düzen vermeye dair işler, oturup yapılacak bütçe planı, çalışma programı ve yeni yıl hedefleri yazabileceğin bir liste… GERÇEKTEN bu sene yenilik getirecek. Anahtar kelimemiz: İnanç. İyi şeylerin geleceğine inan, sevgili Oğlak. Bu sene, Jüpiter’in hatırına, yeni yıl listene sadece gerçekçi planlarını değil - “ahhh keşke” dedirten hayallerini de yaz. Ya olursa?!

Büyük oyunu yine görüyorsun, Kova!

Sevgili Kova,

Bu ayın yorumunda sana manipülatif insanlardan, gizli işler çevirenlerden, ortaya saçılan sırladan bahsedeceğim ama önce biraz güzel haberler vereyim.

Bu ayın ilk haftası güzel geçecek gibi duruyor. İçe dönük hissedebilirsin ama arkadaşların ve sevdiklerin ulaşabileceğin yerde ve sana desteğe hazır olacaklar. Dolayısıyla isteğine göre son derece keyifli vakitler geçirebileceğin bir hafta, ilk hafta. Sadece ama sadece 6-7 Aralık tarihlerinde biraz sakin kalmak, yazılı iletişimde fevri cevaplardan kaçınmak, kardeşler-kuzenlerle de tersleşmemeye çalışmak iyi olabilir. Ayın 8’inden sonra daha sakin, küstüğümüz insanları dahi affetmeye müsait, yumuşak bir hava olacak çünkü. İlk haftayı bu şekilde atlattıktan sonra ikinci hafta bize kocaman bir İkizler dolunayı getiriyor. İlk bakışta aslında bu dolunayın sana iyi geleceğini, çok eğleneceğini ve iyi vakit geçirteceğini düşünüyorum ama seni uyarmam gereken bir tarafı da var… Sevgili Kova; bu dolunayda -eğer bekarsan- yeni birileri ile tanışabilirsin ve aşık olduğunu hissedebilir, bunun karşılıklı olduğunu düşünebilirsin. Bu her ne kadar güzel ve eğlenceli hisler doğursa da, fazla uzun vadeli ve kalıcı olmayabilir. O yüzden bu dolunayda yükselen duygulara hemen kanma ve insanları da kandırma derim; zira duyguları aniden değişen, aniden soğuyan taraf sen de olabilirsin. Dolunayda yaşanacakları zararsız, tatlı flört seviyesinde tutmak ve büyük sözler vermemek en iyisi. Eğer sevgilin varsa da, “Ne duruyoruz, haydi evlenelim, yarın gelin beni babamdan isteyin” kafalarına girebilirsin :) Bu da güzel bir heyecan tabi ama ertesi gün uyandığında “ne saçmalıyoruz biz yaa” farkındalığı ile bir U dönüşü söz konusu olabilir. İster sevgilinin, ister senin tarafından… O yüzden hunharca gaza getiren bu dolunayda sağduyuya bağlı kalmaya çalışmak ilişkilerin selameti açısından şart. Ayrıca, bu dolunay sana en çok maddi konularda yanılgı getirebilir. O yüzden büyük alışverişlerden kaçınmanı, parana sahip çıkmanı öneririm. 15’inden sonra istediğin gibi harcayabilirsin ama.

Güzel duygularla beraber belirsizlik ve yanılgı getiren dolunay; giderken büyük pişmanlıklar yerine tatlı şapşal anılar bırakarak gitsin. Biz de ayın 15’ine doğru devam edelim…

15 Aralık tarihi… Sevgili Kova; aile içerisinde ya da kişisel geçmişinde, uzun süredir küs olduğun, asla konuşmak görüşmek istemediğin, affedemediğin birileri var mı? İşte hiç beklenmedik bir şekilde yollar kesişebilir, insanlar yeniden karşına çıkabilir ve bence bu defa kalbinde affedecek gücü bulabilirsin. Affetmenin nasıl da şifalandırıcı olduğunu ve sana iyi geldiğini göreceksin. Bu bir aile ferdi olduğu gibi, geçmişten bir dost, bir sevgili de olabilir. “Affetmek” derken kastettiğimiz, elbette ki, o insanları olduğu gibi hayatına geri almak değil! Affetmek demek, artık onlara olumsuz duygular beslememek, kalbinde kin ya da öfke tutmamak, daha da önemlisi onları anlamak demek. Karşımızdakileri her anladığımızda, kendimize dair düğümlerden birini daha çözeceğiz.

15 Aralık’ın bir diğer potansiyel etkisi de paraya dair… Aileye bir miktar para gelebilir. Bir süredir satmak istediğiniz ev, mal mülk vs. varsa örneğin, alıcı çıkabilir ve büyük bir borç kapanabilir. Kısacası ben bu kısmı da olumlu görüyorum. Para da bazen aşırı şifalandırıcı olabiliyor doğrusu! :)))))

Ayın 20’sinden sonra ise artık Venüs senin burcunda… Kazancının bereketi artıyor, aurana bir ışıltı geliyor, ikna kabiliyetin ve çekiciliğin artıyor; klasik Venüs etkileri işte, sevgili Kova. Bunu iş görüşmelerinden tut romantik randevulara kadar her şekilde kullanabilirsin. Hele hedeflerin Mars’ın gücüyle yükselirken; güzellikle her işi halledecek etkilere gireceksin. 20’si ve sonrası bu açıdan son derece olumlu. Ama…

Bu süreçten sonra -özellikle 22’sinden sonra- en dikkat etmen gereken insanlar, sevgili Kova; çevrendeki manipülatif, gizlici insanlar olacak gibi duruyor. İnsanlardan “düşman” diye bahsetmeyi uygun görmüyorum, zira hiç kimse sırf kötülük, fenalık olsun motivasyonuyla hareket etmiyor şu dünyada - herkesin kendine göre haklı bir sebebi var, herkes kendine göre doğru olanı yapıyor… Ama bazı insanların, başkalarının enerjisinden, mutsuzluğundan beslendiği de bir gerçek. Özsevgi sorunu yaşayan ve şu ya da bu sebeplerden kendilerine değer vermeyi bilemeyenler, üstün ve “daha iyi” hissetmek için seni aşağı çekebilirler. Bunu da mert bir düşman gibi açıkça ve göstererek değil; sinsice yapabilirler. Bilirsin, bazı insanlar vardır, güç vermeye çalışan cümleleri adeta seni güçsüzleştirir. Durup dururken gelip “iyi olacaksın” diyerek şu an iyi olmadığını / iyi görünmediğini ima eder mesela :) Bu sadece bir örnek… Gereksiz yardım hallerine girerek, tek başına halledebileceğin işlere el atar, sana tek başına altından kalkamayacakmışsın gibi hissettirir - borçlu hissettirir, vicdan yaptırır… Klasik manipülasyon teknikleri işte. Bu tip insanlara dikkat etmeni öneririm çünkü yakınında olanlar, sıradan dedikoducular değil. Onlar vızıltısını duyup kendisini göremediğin için sinir olduğun sivrisinekse, bunlar adeta evini içten içe yiyip bitiren tahta kurusu… Sanıyorum ki ne demek istediğimi anlamışsındır. Sana Ekim ayında da manipülatif tiplerden bahsetmiştim. Şimdi ise daha vurgulu olarak bahsediyorum çünkü bence 26 Aralık tarihinde bunu ayan beyan göreceksin ve buna karşı bir tavır almak zorunda hissedeceksin.

Neyse, biraz da eğlenceli şeylerden bahsedelim. Herkese müjdelediğim Jüpiter’in Oğlak’a geçişi söz konusu bu ay… Sana bir adım daha yaklaşan bu iyicil gezegen, tam tamına bir sene boyunca hayallerini, en derin isteklerini somut gerçeklere dönüştürmek üzere çalışacak. Her ne kadar 2020 boyunca Jüpiter’in elini hayatında bizzat hissetmesen de, sana dev bir değişim, büyük bir hediye hazırlamakla meşgul olduğunu düşünerek çalışmaya devam etmelisin. 2020 boyunca ailenin de dahil olduğu borçlar, mahkeme durumları, davalar, çözülemeyen miras-mülk alım satım gibi durumlar kolayca çözülebilir olacak. Aynı şekilde ilahi adalet temasının da özellikle senin adına çok güçlü olduğunu bilmelisin. Bu sene, daha doğrusu bu kış mevsimi, senin yerinde olsam büyük değişimden önce bol bol para biriktirmeye, borç ödemeye ve kendimi hazırlamaya bakarım. Zaten kış boyunca gerek Venüs, gerekse de Güneş sayesinde yalnız olmayacak ve insan sevgisinin, dost sohbetinin o hiç de küçümsenmeyecek etkisiyle iyi vakit geçireceksin. Aşk konusunda özellikle şanslı olacağını düşünüyorum. Sonuçta 20’sinden itibaren Venüs’ün ışığı sende…

Aşk, yaşamasını bilene, Başak...

Sevgili Başak,

Bu ay sana aşka dair haberler vereceğim fakat bu haberlerin ne şartlarda geleceğini detaylı olarak konuşmamız lazım. Şimdi önce aradan iş-güç gibi daha sıkıcı konuları çıkaralım.

Sevgili Başak, bu ayın ilk haftası gayet güzel ve enerjin yerinde. Ayın 6’sı ve 7’si birazcık maddi konularda endişelenmene sebep olabilir ama uzun vadeli sıkıntı değil; kısa ve geçici. Bu açıdan ilk haftanın neredeyse hiçbir sıkıntısı yok. Hele hele ayın 8’i son derece güzel! Öğrenciler için olumlu gelişmelerin yaşanabileceği, yurtdışına göz koyanlar için uygun fırsatların çıkabileceği, hemen hemen her açıdan şanslı, kısmetli bu iki gün: 8-9 Aralık. Ama ardından dolunay büyümeye başlıyor ve odağımızı “gelecek”ten alıp; “şu an ve şimdi”ye koyuyor.

Bu ayın 12’sindeki İkizler dolunayı sana kariyer anlamında kendini sorgulatabilir, sevgili Başak. Özellikle patron ya da baba gibi otorite figürleri ile tersleşebilirsin. Hakettiğin kazancı, saygıyı, hatta görünülürlüğü dahi bulamadığını hissedebilirsin. Ki muhtemelen haklısındır zaten; günümüz iş dünyasındaki adaletsizlik bariz… Fakat bunlara karşı çıkmanın da bir yöntemi, bir stratejisi olmalı. Taleplerin için patronunun karşısına her ne kadar akla ve mantığa uygun argümanlarla bile çıksan; bu olumlu sonucu garantilemez. Bazen ne atar gider, ne de mantıklı cümleler yeterli olmayabilir; işte bu noktada bir plan yapmak, yol yöntem belirlemek şart. Elbette otur Taht Oyunları’ndaki gibi entrikalar, planlar yap demiyorum ama seni rahatsız eden durumları öncelikle eşitin olan arkadaşlarınla konuşmak, tavsiyeler almak, beyin fırtınası yapmak inan faydalı olacaktır. Taleplerinden, hakettiklerinden vazgeçmeden - ama hır gür de çıkarmadan dolunayın gergin enerjisini atlatmanın yolunu bulmaya bak derim. “Baba” örneğine de değinecek olursak; aile içerisinde üzerindeki sorumluluklara ve verdiğin emeklere rağmen saygı, sevgi, takdir görmediğini hissediyorsan duygusal ve ani tepkiler vermek ve drama yaratmak yerine küçük bir boykot seni daha hızlı bir çözüme götürecektir :) Bu dolunayda, bir siyasetçi gibi davran kısacası, Başak. Biliyorum, siyaset yapmak için fazla dürüst ve dobrasın ama çözüm anlacak diplomatik davranmakta…

12 Aralık dolunayını bitirmeden hemen bir noktaya daha değinmek istiyorum: Eğer uzun süreli bir sevgilin varsa, bu dolunayda ego-kontrol savaşları verebilirsin. Problemin kökenine bakmak en mantıklısı olacaktır. Mesela sevgilinin o hareketine gerçekten uyuz mu oluyorsun, yoksa elalem ne der ve hakkınızda ne düşünür diye mi endişeleniyorsun? İlişkinin görünürlüğü ve sana GERÇEKTEN ne hissettirdiği konusunda biraz düşünmek isteyebilirsin. Bu sadece uzun süreli düzenli bir ilişkisi olanlar için geçerli. Bekarlar rahat :)

Ayın 15’i harika bir etki var. Bir süredir hayalini kurduğun, hazırlandığın ne var? Bir kurs? Yurt dışı seyahati? Araba? Yüksek eğitim planları? Planın ve hazırlandığın şey neye dairse, çok güzel haberler almaya hazırlan. Belki ufak bir haber, heyecanlandırıcı bir gelişme olarak gelecek ama uzun vadede yaşanacakların sadece esintisi bu, emin ol! :)

Fazla uzatmadan 26 Aralık ve önemine değinmek istiyorum. Duymuşsundur; Jüpiter artık Oğlak burcunda. Bu da senin için son derece iyi bir haber. Öncelikli olarak aşk konusunda seni bulacağını düşündüğüm Jüpiter etkisi, 15’inden itibaren seni yoklamaya başlayacak ve açıkçası yüksele alçala sana 2020 boyunca şans, aşk, neşe getirecek. Ama bu etkiyi yakalayabilmek için, Jüpiter’in dilinden konuşmak lazım. Sevgili Başak; uzun süredir yalnızsan, şansının döneceği dönem işte geldi. O sene, bu sene. Ama önce şu kırgın, sanki üç çocuğuyla ortada kalmış çilekeş anne triplerinden çıkman lazım. Aşk ilişkilerinin “emek, emek, emek verdim, saçımı süpürge ettim, neler yaptım” bakış açısıyla nasıl da ziyan olduğunu çevremizdeki çiftlerin çoğundan görüyoruz. Aşk; karşılıklı bir alış veriş değil. Sonuçta bir insan seni sırf ona verdiğin emekler, yaptığın iyilikler için sevecekse ve sadık kalacaksa; hiç kalmasın daha iyi! “Vefa” gibi kavramlar, aşk duygusuna değil fakat daha çok aile ilişkilerine, arkadaşlıklara yakışıyor. Sırf yaptığın iyilikler yüzünden yanında kalacak insanla yaşayabileceğin ilişkide tutku denen şeyin kırıntısı dahi olmaz, biliyorsun ki. Dolayısıyla “giden gitmiştir, gittiği gün bitmiştir” yaklaşımı, inan daha sağlıklı! Aşk, emek ve zorluktan öte neşe, güzellik ve rahatlığı çağrıştırmalı. Vicdan ve suçluluk hissiyle ayağa vurulmuş bir pranga gibi hissettirmemeli; Yeşilçam filmlerinde gördüğümüz gibi ağaçların arasında amaçsızca ve özgürce koşuşturmak olmalı. Dolayısıyla 2020’de evrenin bize göndereceği aşkları hakkıyla yaşamak istiyorsak; önce bakış açımızı değiştirelim lütfen. Ön plana karşımızdaki insanı değil; kendimizi koyalım - bahçemiz çiçeklerle dolu olursa zaten bize gelen insan da mutlu olur :)

Öyle işte, gene konuyu uzattım da uzattım ama sanıyorum ki ne demek istediğimi tam olarak anlattım. 2020 senesi, bu Aralık ayının 26’sından itibaren sana aşk kapılarını ağzına kadar açacak. Kapıda her şeyi abartmayı pek seven iyimser Jüpiter olduğu için; bu açılış hani şu birkaç hafta Whatsapp üzerinden sürüp sonra azalarak biten saçma sapan flörtler yığını da olabilir, gerçek aşk da… Hangisini hayatına davet edeceğin biraz da sana kalmış.

Eğer uzun süreli bir ilişkin varsa; 26’sından sonra en planlamayanlar bile evlilik-düğün kararı alabilirler. Ben şahsen çok olumlu görüyorum. Fakat aynı şekilde bebek ihtimali de yüksek görünüyor; kendini hazır hissetmiyorsan gerekli önlemleri almakta fayda var. 2020’nin sonuna kadar bebek şansı/riski fazla! Ona göre!

Kariyer konusunda da Aralık sonundan itibaren başlayan şanslı bir dönem var ki o da özellikle öğretmenlik gibi çocuklarla çalışan meslekler için çok iyi… Sanatsal üretimlere dayalı bir meslekteysen, ellerinle çalışıyorsan, kişisel çalışmaların varsa; ayın 22’sinden itibaren hem kazancın, hem ilhamın, hem de tatminin artacak, sevgili Başak. 2020’nin detaylarını Ocak ayı yorumlarında konuşacağız. Rastgele!

Hayatta kaldın, Boğa!

Sevgili Boğa,

Nihayet Jüpiter, Oğlak burcunda! Bunun öyle güzel, öyle iyi bir etkisi var ki… İnan ben de seviniyorum zira bir sene boyunca sana iyi şeyler söyleyebilmek için kıvranıp duruyordum, aşk meselesini öne sürüyor ve detaylara girmemeye çalışıyordum. İşte, artık bitti! Sen büyük dönüşümünü tamamladın ve gerçekten sağlam sınavlardan geçtin; ben de artık sana gönül rahatlığı ile iyi yorumlar yazabilir ve müjdeli haberler verebilirim. Oh be.

Ama bu Jüpiter’in büyük etkisinin detayına girmeden önce ayın ilk iki haftasının ve dolunayının üzerinden geçelim. Her ne kadar Jüpiter ve Oğlak tutulmasının gölgesinde kalsalar da, onlar da önemli. Ayın ilk haftası gayet iyi ama ayın 6’sına ve 7’sine dikkat et. Gizli saklı işler dönebilir, düşmanlar olabilir. Mesela öğrenciysen, sınıf arkadaşlarınla dedikodulardan kaçın. Kabak başına patlayabilir. Ayın 8’i ve 9’u ise son derece güzel; ay senin burcunda olacak ve ışıldayacaksın! Uzun süredir sana uzak yerlerde olan Jüpiter’in sıcağını da, kış mevsimine inat bu tarihlerde hissetmeye başlayacaksın. Ufak hediyeler alabilir, ufak yolculuklara çıkmak isteyebilirsin. Ama asıl mesele ayın 12’sinde yani dolunayda başlıyor.

Sevgili Boğa; bu dolunay gerek bir çalışan ol, gerek iş arayan, gerekse de bir öğrenci… Sana başkaları aracılığı ile yeni bir proje, verimli-karlı bir iş, ekstra kazanç haberi getirebilir. Çok garanti ve mantıklı da görünebilir ama bu dolunay maalesef ki yanında birazcık sis getiriyor. Göremediğin durumlar, hesaba katmadığın detaylar ve hatta bazı yanlış anlaşılmalar dahi söz konusu olabilir. Bu yüzden bence gelişmeleri, teklifleri değerlendirsen bile ayın 15’inden önce harekete geçme derim. Ayın 15’inden sonra her şeyi daha net görmekle kalmayacaksın; aynı zamanda bu tarihte bir büyüğünden - akıl hocası gibi gördüğün statüsü yüksek birinden maddi manevi destek görebilir, tavsiyeler alabilirsin. Sakın bunu öylesine birinden gelen öğüt gibi görme; ciddi anlamda vizyonunu genişeletecek, sana yepyeni bir yol sunacak bir konuşma yaşanabilir. Olur ya hani bazen en umulmadık yerden ilham bulursun… Onun gibi! Bu 15 Aralık tarihi gerçekten önemli, kaçırmanı istemiyorum ve bu yüzden ihtimalleri arttırmak adına ekliyorum: Okuduğun bir kitap, uzak bir akraba, bir hocanın tamamen tavsiye verme amacı gütmeden anlattığı bir anı… Anahtarı benzer bir çok şeyin içinde bulabilirsin. O yüzden 15 Aralık’ta mutlaka sosyalleş, insanları ve çevreyi dinle, yollarda ol… bence!

Ayın 20’sinden itibaren sadece kariyer anlamında değil; genel görünürlük anlamında parlamaya başlıyorsun, Boğa. İster bir öğrenci ol, ister iş arayan biri, ister işlerini sosyal medyada sergileyen bir sanatçı… Hakettiğin ilgiyi ve övgüyü görmeye başlayabilirsin. Bunun için bu tarihten itibaren kendini ön plana çıkarmaktan çekinme derim. Zaten 22’si ve sonrası artık tamam! Senin dönemin başlıyor. İşte Jüpiter’in büyük etkisinden şimdi bahsetmek istiyorum:

Geçtiğimiz yıllar içerisinde önce aşk konuları, ardından para meseleleri ile sınandın ve bu konular her ne kadar yüzeysel gibi görünse de aslında seni benliğine dair sorgulattı. “Kimim ben, ne istiyorum, başarabilecek miyim?” gibi sorular ile sadece senden kaynaklı olmayan, başkalarının da sebep olduğu bin türlü aksilikle uğraşırken; bak artık buradasın. Hayatta kaldın. Şimdiden sonrası; geleceğe bakmak, sevgili Boğa. Özellikle öğrenciysen son 15 yılın en şanslı dönemine giriyorsun. Hem hocalarından destek görebilir, hem de burslar bulmak konusunda güzel denk gelişler yaşayabilirsin. Yeter ki kendi konfor alanından çıkmak konusunda bir Jüpiter çocuğu Yay gibi cesur ol. Yurt dışına dair her konu destekli artık; bavulun hazır olsun. İş arıyorsan çok uluslu şirketlerde şansın yüksek olabilir. Mesleki eğitimler, dil kursları gibi ufak görünen adımlar ise seni inan çooook daha büyük ve önemli yollara bağlayacak bu dönemde. Bekarsan uzak mesafe ilişkileri kurabilirsin -ki bu ilişkilerin ciddi ve geleceğe yönelik olacağını düşünüyorum. Sevgilin varsa da özellikle ayın 26’sından sonra oturma ve gelecek planı yapma vakti. Gerçekçi detayları da masaya yatırarak, beraber o yola çıkıp çıkmayacağınızı konuşmanız gerekebilir.

Kısacası, sevgili Boğa, ben bu Aralık ayını ve 2020 yılını senin için yepyeni bir yolun başlangıcı olarak görüyorum. Fazla uzatarak seni bunaltmamak adına burada noktalıyorum fakat Jüpiter ile 2020’nin kalan detaylarına Ocak ayı yorumlarında yeniden bakacağız. Sen şimdiden kendini yeni yollara hazırla!

Güç de, sorumluluk da sende, Koç!

Sevgili Koç,

Bu ayın en önemli gökyüzü olayı Jüpiter’in Oğlak burcuna geçişi. İlk başta artık seninle uyumlu olan Yay burcunda seyahat etmeyecek olması kötü gibi görünebilir ama değil. Jüpiter’in Oğlak’a geçişi şu anlama geliyor ve koskoca bir yıllık süreci başlatıyor:

Artık hayal kurma, plan yapma, hazırlanma süreci bitti - Artık vakit ellerimizi kirletme, emek verme, istediklerimizi söke söke alma ve bir sene boyunca kafamıza koyduğumuz her hayali somut bir şekilde gerçekleştirme vakti! İyi bir dönem bu, ama elbette ki yorucu bir dönem! Yay’ın neşeli gevşekliğini değil, Oğlak’ın garantici gerçekçiliğini bize yansıtacak bir sene boyunca!

Şimdi bunları bırakalım ve ayın başına, küçük detaylara ve ilk günlerin getirilerine bakalım: Ay başından itibaren gayet olumlu aslında. Enerjin yüksek, şanslısın da… Ama ayın 6’sı ve 7’si baba-patron gibi figürlerle kavga etmelik tam. Kanunla da başın derde girebilir bak! Sosyal medyada paylaşımlarına bu tarihlerde dikkat et bu yüzden. Önlemini al da, gerisi hallolur. Ayın 8’i ve 9’u ise iyi… İş arıyorsan ya da mevcut işinde ekstra kazanç yolları peşindeysen; bu iki günü değerlendirmek isteyebilirsin. Okul arkadaşların sana ekstra işler paslayabilirler. Aile büyüklerinden ya da uzak akrabalardan bu tarihlerde destek görebilirsin. İkinci hafta da gayet olumlu başlıyor yani!

Ama ardından 12 Aralık tarihinde bir İkizler dolunayı yükseliyor… Açıkçası bu dolunayın sana getirilerini hesaplarken, ilk ihtimalde ne kadar gıcık olacağını düşününce kıkır kıkır güldüm. Sevgili Koç, hiç korkma, bu dolunay sana en fazla “gıcık olacağın” olaylar getirecek :) Belki biraz atar gider yaparsın ama ciddi bir zarara uğrayacağını hiç sanmıyorum. Bu 12 Aralık dolunayında çok fazla dedikoduya maruz kalabilirsin. İletişim trafiğinin yoğunluğu içerisinde başın dönmüşken ufak ama zararsız sırların ortaya dökülmesi canını sıkabilir ama hepsi bu. Biraz Cennet Mahallesi curcunası, neşesi var :) Tepkilerini ölçülü tutmanı öneririm çünkü üstünden zaman geçince gülüp geçeceğin meseleler için kalp kırmak istemezsin emin ol.

Gelelim ikinci ihtimale: Sevgili Koç, dolunayda seyahat ederken çok çok dikkat ediyoruz, trafiğe ve hırsızlıklara! Aman ha!

Ayın 15’inden sonra ise özellikle para ile ilgili güzel gelişmelerle beraber dolunayı unutup gidiyoruz zaten. Ayın 15’inde maaşına zam, prim, ekstra gelir kapısı gibi güzel gelişmeler olabilir. İşsizler için bir diğer şanslı gün de bu. Hiç “ben bu tanıma uymuyorum, şartları karşılamıyorum” diyerek o gözüne kestirdiğin ilana başvurmamazlık yapma! Ne olacağı hiç belli olmaz.

Derken 20’si ile beraber sosyal hayatımız şenleniyor. Bu kısım aşk anlamında da güzel kısmetleri getiriyor. Fakat altını çizmem lazım: Ayın 20’sinden sonraki bu flörtlü tatlı etkiyi ancak başkaları aracılığı ile bulabiliriz. Yani aracılık yapacak arkadaşlar lazım. Dolayısıyla kocaman bir organizasyona hazırlanın derim. Sosyal medyada da aktif olursan, gizemli ve hoş yabancılarla rastlaşma imkanın yüksek. Amaaaa… Bence bunlar tatlı birer flört olarak kalsınlar. Önce 26’sındaki tutulmayı atlat; sonra “kalan sağlar bizimdir” mantığı ile flörtleri ilişkiye giden yolda ilerletebilirsin. (Bu arada zaten sevgilisi olanlar için de son derece güzel, flörtlü, sosyal bir dönem demek bu. Paniğe gerek yok! :) )

Ayın 26’sı ile beraber Oğlak burcunda bir tutulma etkisi altına giriyoruz, Koç. Bu zaten Oğlak burcuna geçmiş olan Jüpiter’in etkisini maksimum seviyede hissettirecek ama bundan önce gözüme çarpan farklı bir tema var: Adalet. Bir süredir devam eden gerçek anlamda hukuki davalar olsun, ya da “ilahi adalet” diyebileceğimiz meseleler… Bunlara dair bir sonuçlanma görünüyor. Ayrıca, bu sadece seninle ilgili olmak durumda değil - ailenden birinin, geçmişe dair bir davası da olabilir. Olumsuz sonuçlanacağını sanmıyorum fakat en kötü durumda bile “karma temizliği” olarak görmek ve iyimser düşünmek lazım. Bazen bir şeyleri kaybetmek, aslında büyük bir şans olabiliyor!

2019 boyunca ne yaparsak yapalım, bir taraftan “iyi bir insan” olmanın, ideallerin, inançların ve vicdanın ne olduğunu enine boyuna düşündük, ölçtük tarttık ve artık belirlediğimiz standartlarla dış dünyada varolma vakti, Koç. Büyük gücün, büyük sorumlulukla geldiğini göreceksin. Fazlaca uzatıp seni bunaltmak istemiyorum: Ocak ayı yorumunda 2020’nin bu açıdan getirilerini bolca irdeleyeceğiz. Şimdilik bol şans!

Oyun vakti bitti, Yay!

Sevgili Yay,

Bu ayın başında Jüpiter’e veda ediyoruz :) Elbette biraz hüzünlü. Fakat Jüpiter, Oğlak burcundayken -düşük sayılmasına rağmen- Satürn, Plüton, Neptün gibi ağır gezegenlerden destek alarak adeta Yay’daki görkemini aratmayacak. Jüpiter, Yay burcundayken yuvasındaydı fakat yalnızdı, diğer gezegenlerden yeterince güç alamamıştı. Ama şimdi, hem de Oğlak gerçekçiliğinde, tüm bereketini üstümüze yığacak. Elbette bu defa karşılığını isteyerek ve bizi biraz çalıştırarak… Ama olsun!

Bu Jüpiter etkisine yeniden değineceğim, zira 2020’nin tamamına yayılacak bir etki bu. Fakat önce bu ayın diğer detaylarına bakalım.

Ayın ilk haftası güzel. Sadece 6’sı ve 7’sinde fazla egolu, biraz da maddiyatçı davranma ihtimalimiz var-hepsi bu. Bu tarihlerde alışverişleri abartmamak iyi olur açıkçası. Ayın 8’i ve 9’u ise gayet güzel. İş yerinde gayet verimli vakitler geçirebilir ve iş arkadaşlarımızla birbirimize destek olup yakınlığımızı arttırabiliriz. Soğuyan havalara inat, güzel bir dönem yani. Ama…

12 Aralık’ta İkizler burcunda bir dolunay yükseliyor ve adeta suratımıza bir tokat çarpar gibi tüm ilgimizi, odağımızı dağıtıyor. Sevgili Yay, bu tarihte -altını çiziyorum eğer bir düzenli ilişkin varsa- geçmişe dair söylenen bir yalan ya da gizlenen masum bir bilginin açığa çıkması ile kavga gürültü, gerginlik yaşanabilir. Aslında her ne kadar ilişkideki sıkıntının sebebi “gizli bilgi” gibi görünse de; aslında temelde bir süredir kendi odağımıza koyduğumuz şeyin sadece kendi hayatımız olması gerçeği gibi duruyor. Bencilliği o kadar içselleştirmiş ve normalleştirmiş olabiliriz ki; karşımızdaki insanın bundan şikayet etmesi dahi bizi şaşırtabilir. İşte böyle afallamamak adına toparlanmalı ve kendimize gelmeliyiz. “Benim yolum, benim hayatım, benim aşırı önemli fikir ve düşüncelerim, benim hayallerim, benim kurallarım” derken aslında bizi biz yapan en önemli şeylerden birinin de sevdiklerimiz ve onların bize kattıkları olduğunu unutuyor olabiliriz. Açık konuşacağım: Nankör ve bencil davranma ihtimalimiz çok yüksek, sevgili Yay. Jüpiter bizi çok uzun süredir etkiledi. Artık bir kendimize gelmemiz ve karşımızdakinin gözlerinden kendi yansımamıza değil; karşımızdaki insana bakmamız lazım. Uzun ilişkisi olan Yaylar buna göre önlemini almalı.

Ha, diyelim ki “Ben asla nankörlük etmem, sevgilim benim hayatımın merkezidir”; o zaman da bu dolunay döneminde ortaya çıkacak ve ikinizin de kulaklarınıza çalınacak dedikodulara tamah etmemeniz lazım. Zira Neptün’ün elinin değdiği bu bilgilerin gerçek olup olmadığını ancak üzerinden belli bir zaman geçtikten sonra fark edebilirsiniz.

Sevgilisi olmayan Yaylar ise, flörtleşmek, sevgili bulmak, gezmek coşmak için ayın 20’si ve sonrasını beklemeliler :)

Ayın 15’i hem para, hem de iş açısından çok şanslı bir gün. İş arayanlar bu günü de mutlaka değerlendirmeliler bence. Kendini biraz tembel hissediyor olabilirsin ama inan bu 2020 yılı bizden çok çalışmamızı isteyecek, o yüzden ne kadar erken harekete geçsen o kadar iyidir.

Ayın 20’sinden itibaren ise Kova dönemi ile beraber şenliğimiz başlıyor. Bekarlar için gelsin flörtler, sevgilisi olanlar için romantik geziler, sosyal ortamlar, iletişim trafiği, yeni insanlar, dostluklar ve sosyal medya… :) Bir hafta boyunca keyifli olacak. Peki bir hafta sonra, yani ayın 26’sında ne mi olacak?

Oğlak burcunda bir tutulma gerçekleşecek, sevgili Yay. Bu bizi maddi anlamda bir sarsabilir. Borçların varsa bu tarihe gelmeden ödemeye bak derim. Eğer birinden ya da bir kurumdan alacaklıysan; ödeme gelebilir. Adalet teması var açıkçası. Fakat aynı zamanda da 2020’nin geneline yayılacak bir “emek” konusu var. Paramızın bereketi artacak artmasına, sevgili Yay. Ama bu Oğlak etkisi, bizim alnımızdan şıpır şıpır terler dökülmediği sürece bize zırnık da koklatmayacak gibi duruyor.

Bunun detaylarını Ocak ayında yıllık yoruma dahil ederek anlatacağım. Çünkü daha uzatırsam “çok uzun yazmış” diye şikayet edersin :) Enerjimiz yerinde olduğu sürece her şey güzel olacak. İyi yıllar!

Biraz bencil olmayı hak ettin, Terazi!

Sevgili Terazi,

“Ne zaman düze çıkacağız Gökçe? Ne zaman dertler bitecek? Ne zaman her şey güzel olacak?' diye soruyorsun. Cevap: Hiçbir zaman :) Bu hayatta çok eğleneceğiz, çok seveceğiz, sevileceğiz, çok mutlu olacağız ve unutulmaz anlar yaşayacağız. Fakat asla ”düze çıkmayacağız“. Yokuşlar hep orada olacak. Hayatta olduğumuz sürece acı da, mücadele de, çabalamak da hiç bitmeyecek. Zaten mesele, o yokuşları çıkarken de eğlenebilmek, gülüp mutlu olabilmek. Bunun anahtarı ise bence hayatın o çilekli kirazlı yaz dizilerindeki gibi olmadığı gerçeğini kabullenmek. Acı, mutluluk ve sevgi kadar doğal. Doğumumuz bile acı doluydu. Sıcacık güvenli ortamımızdan bu soğuk dünyaya geldik, ilk nefesimizle oksijen ciğerlerimizi yaktı ve ağladık. Diş çıkarmamız, yürümeyi düşe kalka öğrenmemiz, ilk kez okula giderken annemize veda etmemiz... Büyümek, olmamız gereken insana dönüşmek zordu. Üstelik de henüz bitmedi. Daha o kadaaaar uzun yolumuz var ki :)

İşte bu ay da öyle; hem yokuş yukarı nefes nefese çıkışlar var, hem de bir kenarda durup dinlenirken paylaşacağımız mutlu anlar. Yeter ki bakış açımız güzel, ruhumuz yüksek olsun, Sevgili Terazi :) Bu konuda anlaştıysak şimdi başlayalım:

Ayın ilk haftası gayet güzel. Ama 6-7 Aralık tarihlerine, eğer bir sevgilin varsa dikkat etmek isteyebilirsin. Duygusal sebeplerle tartışabilirsiniz. 8-9 Aralık tarihleri ise barışmak için birebir. Libidoların yüksek olacağı, eğlenceli iki gün. Bu iki gün içerisinde aileden maddi açıdan da destek görebilirsin. Güzel yani. Ayın ilk yarısı sorunsuz, ufak yüzeysel didişmeler dışında sıkıntısız atlatılabilecek potansiyelde. Fakat ayın 12’sine geldiğimizde gökyüzündeki dolunay kendini gösteriyor ve İkizler burcunda olduğundan seni de fazlaca etkileyecek gibi duruyor, Sevgili Terazi.

Öncelikli olarak eğitim-kariyer gibi konularda geleceğe dair yaptığın plan ya da başvurular için yeni, heyecan verici haberler alabilirsin. Örneğin bilmem neredeki üniversitenin yüksek lisans programına başvurmuştun diyelim; burs çıktığına dair haber alabilirsin. (Bu sadece bir örnek, anahtar kelime “gelecek planı” ve “haber”, bu şekilde kendi hayatına uyarlayabilirsin). Fakat bu gelişmelere hemen bel bağlama derim çünkü bu dolunay, sisli Neptün’ün eliyle çok fazla yanlış anlaşılma, eksik bilgi getiriyor olacak. Bence ayın 15’ine kadar bekle. Ayın 15’inde paraya dair gelişmeler de yaşayabileceğin için; maddi durumunu daha netleştirmiş olmanın güvencesiyle, için daha rahat bir şekilde geleceğine dair planlar yapabilirsin.

Eğer bir öğrenciysen; ödevlerini ve sorumluluklarını yerine getirdiğinden lütfen emin ol. Arkadaşlarınla aran bozulabilir ve mesela bir grup projesinde -yanlış anlaşılmalar ile- günah keçisi ilan edilebilir, suçlanabilirsin.

Lütfen 12’sinden 15’ine kadar sosyal medya kullanımına da dikkat et. Başkalarının görmesi durumunda başının ağrıyacağı paylaşımları yapma. Anonim hesaptan da yapma, ifşa olma durumun olabilir.

Ayın 20’sine doğru zaten bu meseleleri dönüp hatırlamayacaksın bile, Terazi. Çünkü sadece aşka dair kısmetlerin değil; Lana Del Rey’in de dediği gibi “hayata karşı şehvetin” artacak. Yükselen yaşam enerjin, neşen; 26’sındaki tutulma ile beraber sana yepyeni bir kapı açıyor. Kendi dünyanın güzelliğinde ve güvenliğinde biraz dinlenme, şifalanma ve yenilenmiş halinle dışa açılma vakti artık. Bunu konuyu biraz deşmek isterim:

Sevgili Terazi, 26 Aralık tarihinde Oğlak tutulması, bir kere “yazgısal” olaylar zincirini tetikliyor ve senin de hayatında hızlı ve somut bir şekilde kendini hissetiremese de; psikolojik ve duygusal anlamda büyük bir değişime zemin hazırlıyor. Bu süreçte en çok vicdanından özgürleştiğini hissedebilirsin. Örneğin: Bir öğretmensin ve bir öğrencin senden haketmediği halde ekstra puan istiyor, kuralları birazcık gevşetmeni rica ediyor. Gayet makul bir istek, değil mi? Sonuçta genç insanlara destek olunmalı, istemesi dahi bunu bir yerde hakettiğini gösteriyor. Ama bir taraftan da ona yapacağın bu kıyağın, diğer onlarca öğrencinin hakkına girmek - belki de gelip böyle bir ricada bulunamayacak kadar çekingen olanları ezip geçmek olduğunu biliyorsun. Bu da seni iki arada, bir dere bırakıyor, ruhunu yıpratıyor. İşte bu tutulma sonrası tetiklenecek olan değişimlerden biri de: Kaya gibi sert standartlar, kurallar belirleyip onlara yaslanmak. Kendini senden daha büyük olan evrensel kurallar - hukuk kavramına teslim etmek mesela. “Benim insiyatifimde değil, benden büyük xxx kuralları var” cevabı ile tüm bu ikilemlerden özgürleşmek… Bu sadece bir örnekti. Bu örneği mesela, ilgisiz davranan ama ilgisizliğine çeşitli bahaneler bulan sevgiliye bir daha bir daha kanmamak için de kullanabilirsin: Kendini, genel geçer kurallar bütününe, özellikle de (buranın altını çiziyorum) aileden öğrenilmiş görgü kurallarına teslim etmek. Bu tarz keskin sınırlar, zarif ruhlu bir Terazi’nin hayatta kalması için şart. Umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir. İşte bu Aralık ayı sonunda bu tetiklenecek ve kendine kurallar çizeceksin, kimseye de ayrıcalık yapmadan uygulayacaksın diye düşünüyorum.

Bu “tetiklenme” ise geçmişten bir meselenin tekrarını farklı insanlarla yeniden yaşaman olabilir. Aynı sıkıntı, farklı sevgili olabilir mesela. Aynı tartışma, farklı arkadaş gibi… Tekrarlayan meselenin farklı yüzler ile yeniden karşına gelmesiyle kendinde biraz sorumluluk bulabilir ve değiştirmek adına, köklü bir sürece girebilirsin.

Bu Aralık sonundan 2020 yılı sonuna kadar bu tarz ruhani ve kişisel gelişimler açısından çok şanslı olacaksın, Terazi. Değişimler Oğlak etkisi ile kalıcı da olacak, yani “yine kendime söz verip, yine başaramam” diye korkma sakın. Bu defa geriye dönmek yok.

2020’nin diğer detaylarını Ocak ayı yorumunda konuşacağız. Biraz bencillik yapma, dinlenme ve eğlenme vakti, Terazi! İyi yıllar!

Birlikte güçlüyüz, Balık!

Sevgili Balık,

Harika bir dönem. Tek kelimeyle harika.

Neden harika olduğunu detaylıca anlatacağım ama önce ufak tefek meseleleri, önümüzdeki iki haftayı aradan çıkaralım. Aralık ayının ilk haftası güzel, kazasız belasız akıp gidecek bir hafta. Sadece 6-7 Aralık tarihleri maddi açıdan sıkıntı - o yüzden harcamaları abartmamak lazım. 8-9 Aralık ise çok güzel haberler, misafirler ve minik yolculuklar getirebilecek potansiyelde, keyifli!

12 Aralık tarihine geldiğimizde ise işler değişiyor. Şimdi sana çok açık ve net olacağım, Sevgili Balık. Sonuçta Aralık ayının sana genel anlamda harika şeyler getireceğini söylediğim için, dolunayın kısa sürecek bu etkisine pek de kafayı takmayacağını düşünüyorum. 12 Aralık tarihindeki İkizler dolunayı seni duygusal açıdan sarsabilir, allak bullak edebilir, dengeni bozabilir. Alacağın bir haber ile geçmişten bir travman tetiklenebilir ve biraz üzülebilirsin. Ama bunun geçici olduğunu ve o gözyaşlarının gökkuşağı çıkaracak bir yağmur gibi hayırlara vesile olacağını bil lütfen.

Özellikle ayın 15’inde, (muhtemelen bu duygusal meselelerin açacağı yollar ve tesadüfler ile) uzun süredir görüşmediğin dostlarınla görüşebilir, arkadaşlıkları tazeleyebilir ve daha güçlü bağlar kurabilirsin. Bu noktada çok kadersel, yazgısal bir durum var, Balık. Biliyorsun ki insan ilişkileri, ciddiye aldığımızdan çok çok çok daha önemlidir. Bazı insanlar, karakterimizdeki ve ruhumuzdaki şeyleri açığa çıkarırlar. Tıpkı kimyasal bir tepkime gibi; kimileri içimizdeki şiddeti, çirkinliği ortaya çıkarırken, kimi de ruhumuzdaki inceliği, cömertliğimizi uyandırır. Kimi bizi biricik dost, sevgili yaparken; kimi Allah’ın cezası yapar. Uzun lafın kısası: İnsanlar, kim olduğumuzu belirler. Bizi, biz yaparlar. İşte bu yüzden, çok önemliler. Sevgili Balık, şimdi bana “Gökçe peki beni ne yapacak bu insanlar?” diye sorsan, tek bir cevabım olur: Seni yeniden bir bütün yapmaya geliyorlar.

Sosyal hayvanlarız, beraber yaşamamızın güvenlik ve gıda dışında da bir sebebi var: Birbirimize muhtacız, ancak birlikte güçlüyüz. Tek başına deneyimlenen mutluluğun biraz eksik olduğunu biliyoruz. Stadyumlara, konserlere gitmemizin bir sebebi var. Bu dünyaya üflenmeden önceki gibi bir bütün olmak istiyoruz. İşte o dönem, o huzur geliyor, Sevgili Balık. Neredeyse kutsallaştırdığın o yalnızlığına biraz veda etme, “beni kimseler anlayamaz” yanılgısından uzaklaşma ve kendini insanlara açma vakti. Grup terapileri yapanların bir bildikleri var: Acılar da, travmalar da paylaştıkça azalıyor gerçekten. Bu ayın 26’sında, kendi kabileni bulmaya başlıyorsun ve onlar da seni kırılan her yerin, yerine oturana kadar sımsıkı sarmaya geliyorlar. 2020 yılı boyunca ne yalnız, ne de yönsüz kalacaksın. Aşka, işe güce, üretimlere, hedeflere dair pek çok güzel fırsat, yeni insanların suretinde sana gelecek.

Senin yerinde olsam; bu ayın 26’sına kadar olan bu süreci, yalnızlığıma bir veda etmek için kullanırdım.

2020’nin diğer detaylarına girmiyorum çünkü uzun yazınca kızıyorsunuz sonra :) Detaylara Ocak ayı yorumunda bahsedeceğim. Haberler gayet güzel.

Bu ayın para ve iş meseleleri 22’sinden sonra düzelmeye başlıyor. 27 Aralık ise iş başvuruları, görüşmeleri açısından muazzam. İş arayanlar mutlaka bu tarihleri değerlendirmeli.

Her son bir başlangıç, İkizler!

Sevgili İkizler,

“Çok şükür bu seneyi kazasız belasız kaosa bulaşmadan kapatıyorum” diye düşünüyorduysan, sana bir haberim var: 2019 sana son şakasını İkizler dolunayı ile yapıyor! :)

Şaka bir yana, bu Aralık ayının 12’sinde senin burcunda bir dolunay gerçekleşecek, evet. Her dolunay gibi belli bir miktar gergin enerji getirse de korkulacak bir şey yok :) Haber iyi. Şimdi baştan alalım:

Bu ayın ilk haftası sakin ve güzel. Havaların soğumasıyla gökyüzü de tempoyu düşürüyor ve sakin sakin ileriyoruz. Sadece 6-7 Aralık tarihleri sana arkadaş grubuna dair biraz sürtüşmeler getirebilir ama önemsiz ve geçici bir etki bu. 8-9 Aralık tarihleri ise huzurlu, güzel -rüyalar açısından da sezgilerini harekete geçiren dinlendirici, şifalandırıcı etkileriyle gelip geçiyorlar. İlk haftayı böyle kapattıktan sonra ikinci haftaya, 12 Aralık dolunayına geliyoruz. Sevgili İkizler; bu dolunaya dair sana ilk ve en önemli tavsiyem, fevri davranmaman yönünde. Yanlış anlaşılmaya çok müsait olacaksın. Haksızlığa uğradığını hissedebilirsin, baba-patron gibi senden yaşça ve statü açısından büyük insanlara terslenebilirsin, kankana kurulabilirsin… Asıl mesele şu ki; olayların iç yüzünü belli bir süre geçtikten sonra ancak görebileceksin. Çok çok güvendiğin zekan seni bu dolunay ışığı altında biraz yanıltıyor olabilir. Sevdiklerine haksızlık etmemek ve yok yere kalp kırmamak adına dolunayda biraz frene bas derim. Bu dolunay, en iyi sevgiliyle geçer doğrusu! Ufak bir yolculuk, uzun derin sohbetler, yürüyüşler için birebir! Zaten dolunayın küçülmeye başlamasıyla beraber gündemin de hızlıca değişecek ve sana bu gergin elektriği unutturacak gibi duruyor.

Ayın 15’inde, dolunay küçülmeye başlamışken, maddi anlamda bir aile büyüğünden sürpriz bir destek görebilirsin, Sevgili İkizler. Bu bir hediye şeklinde de olabilir. Ailede bir süredir satılmaya çalışılan mal mülk, ev arsa gibi bir şey var mı? Eğer varsa sonuçlanabilir ve senin payına da bir şeyler düşebilir. Ya da daha küçük bir tahminle; babanın içinden yılbaşında sana bir hediye almak gelmiştir ve yılbaşına kadar da beklemek istememiştir… Bunlar ihtimaller. Kısacası ben olumlu, sana doğru bir aracı ile gelen bereketli bir şeyler görüyorum. Tadını çıkar.

Ayın 20’sinden sonra zaten yükselen Kova enerjisi ile beraber yılbaşı planlarını ve 2020 hedeflerini kafanda belirlemeye başlayabilirsin. Hedeflerini yüksek tut, hiç çekinme İkizler çünkü ayın 26’sından başlayan ve 2020’nin sonuna dek etkisi yayılacak olan gökyüzü hareketi sana maddi anlamda bir miktar rahatlama sağlayacak gibi duruyor. Yani “2020’de İspanyolca kursuna gidemem, param yetmez” diye düşünme hiç; beklenmedik burslar, aileden destekler, ekstra gelir kaynakları bulabilirsin. 26 Aralık’taki Oğlak tutulması seni maddi anlamda etkileyecek gibi duruyor ve ben bunun olumlu olacağını düşünüyorum (Olumlu etki kendisini derhal bu ay içerisinde hissettirmese dahi, 3 ay içinde gelişmeler seni bulacak.)

Maddi meselelerden, gelecek planlarından bahsetmek güzel ama yalnız olunca bunların bile bazen tadı olmuyor, değil mi? :) O yüzden yalnız İkizler için uygun tarihleri verelim: 20-22-27 Aralık tarihleri. Özellikle sosyal medya ve uzak mesafe ilişkileri bu tarihlerde çok kısmetli doğrusu.

Sevgilisi olanlar için ise; 25 Aralık ve sonrasında kıskançlıklar, güven sorunları, kontrol savaşları yaşayabilirsiniz. Bence kadere güvenmeli ve en çok içgüdülerini dinlemelisin, sevgili İkizler. Kimse dört dörtlük değil fakat iyileşme yolunda adım atmak yerine taviz vermeden itaat bekleyen ilişkilerle harcamak için de hayat çok kısa…

2020 sana ufak meselelerle uğraşacak vakit vermeyecek; artık büyük oynama zamanı. Bunları tüm detayıyla Ocak ayı yorumlarında konuşacağız. İyi yıllar!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1473
678
218
148
119
92
84
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
arda soylu

şu burç yorumları aynı a haber: hep bi umut hep bi bekleyen güzellikler; sonra dönüp hayatıma bakıyorum bom b.k

Sigurd

Uzun yazınca kızmıyoruz Gökçe :)

Elif

ay ağzından bal damlamış aslana :) inşallah kız :)

serhat akşahin

Balkonu mutfağa dahil edilmiş olan evin pijaması diz yapmış en az 3 kızın tüm dedikodulardan sonra gece vakti yapılan türk kahvesinin ardından yapılan yorum... Devamını Gör