Görüş Bildir
Haberler
Art Arda Film İzlemeye Sevenler İçin En Başarılı Seri Filmler

Art Arda Film İzlemeye Sevenler İçin En Başarılı Seri Filmler

R.G.
17.06.2021 - 11:46

Film serileri, modern Hollywood sinemasının ve popüler kültürün en önemli unsurlarından biri. Tutkulu bir hayran kitlesine sahip olan ve hafızalardaki yerini hep koruyan bu filmler, aralıksız bir film maratonu için de birebir! Pijama partilerinde 'Aman, sabahlar olmasın!' dedirtecek, en başarılı seri örneklerini sizin için sıraladık. Patlamış mısırlarınız hazırsa, hemen başlıyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Pirates Of The Caribbean Serisi

1. Pirates Of The Caribbean Serisi

Yürüyüşü, sesi ve kendine has görgüsü ile ikonik bir karakter olan Kaptan Jack Sparrow (Johnny Depp); bu beş filmlik seride bizi okyanusa davet ediyor. Disney filmlerinin popüler tema parkı cazibesine sahip olan seri, dünya çapında 4 milyar doların üzerinde gişe hasılatına sahip. İlk filmin başarısından sonra çekilen iki filmle seyirciye çok sıkı bir üçleme sunuluyor. Elizabeth Swann (Keira Knightley) ve Will Turner'ın (Orlando Bloom) hikayesini nihayete erdiren bu üçlemeden sonra gelen iki film ise; Kaptan Sparrow'un diğer maceralarına yelken açıyor.

2. Marvel Cinematic Universe

2. Marvel Cinematic Universe

Son 12 yılda vizyona giren 23 Marvel filmi, aynı kurgusal evreni paylaşıyor. Şampiyonlar Ligi'ni andıran bu film koleksiyonunda kimler yok ki! Iron Man, Thor, Captain Amerika, Hulk, Doctor Strange ve Captain Marvel hem kendi hikayelerinin hem de Avengers'ın birer kahramanı. 22,5 milyar dolarlık bir gişe hasılatına sahip olan Marvel Evreni serisindeki Avengers: The End Game, tüm zamanların en çok hasılat yapan filmi unvanına da sahip. Marvel Evreni'ne balıklama dalıp Avengers ile tanışabilir, tam tersini yaparak önce kahramanların kendi hikayelerini seyrederek de başlayabilirsiniz.

3. Matrix Serisi

3. Matrix Serisi

Tüm zamanların en önemli aksiyon ve bilim kurgu filmlerinden biri olan Matrix, üç filmden oluşan bir seri. Her ne kadar Matrix Reoladed ve Matrix Revolutions pek çok eleştiriye hedef olmuş olsa da bu, Wachowski Kardeşler'in zekası önünde eğilmemize engel değil. Matrix filminin ortaya attığı 'Ya her şey bir simülasyondan ibaretse?' sorusu, havalı bir slogandan öte bir metafor olarak tarihe adını yazdırdı. Karmaşık fikirleri eşsiz bir netlikle izleyiciyle buluşturan bu başyapıtı mutlaka izleyin.

4. Lord Of The Rings Serisi

4. Lord Of The Rings Serisi

J.R.R Tolkien kitaplarına dayanan Lord Of The Rings üç filmlik bir seri. Bununla beraber, Orta Dünya'da geçen ve yazarın Hobbit kitabından uyarlanan bir başka film serisi daha var. Her iki serinin de aynı evreni anlatması ve ortak karakterler barındırması sebebiyle Lord Of The Rings serisi altı film olarak değerlendirilebilir. Amazon yayın platformunun CEO'su Jeff Bezos, hayranı olduğu bu filmi bir dizi projesi ile ekranlara taşımaya hazırlanıyor. Eğer uslu bir çocuk olmayı başarabilirsek, 2021 sonunda bu fantastik dünyaya tekrar adım atabiliriz.

5. The Hunger Games Serisi

5. The Hunger Games Serisi

Genç yetişkin romanlarından uyarlanan filmler, başarılarını biraz da The Hunger Games serisine borçlu. En çok gişe getirisine sahip filmler arasında yer alan The Hunger Games, güzel yıldız Jennifer Lawrence'ın da kariyerinin yükselişe geçmesini sağladı. Eleştirmenlerin bir bölümü, serinin hayal kırıklığı yaratan finalini 'sıkıcı' olarak nitelendiriyor. Bu eleştirinin temelinde serinin sonu olan The Hunger Games: Mockingjay kitabının iki ayrı film olarak çekilmesi yatıyor. Bu ikiye bölme hamlesi finali biraz zedelese de The Hunger Games serisi, seyirciyi memnun etmeyi başardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Harry Potter Serisi

6. Harry Potter Serisi

Harry Potter serisi, 8 filmden oluşuyor. Harry Potter filmleri keyifli bir fantastik serüvenin yanı sıra, birbirinden yetenekli genç oyuncuları da sinema dünyasına hediye etti. Serinin ilk filmi olan Harry Potter and The Philosopher's Stone filminde Emma Watson 10, Daniel Radcliffe ise 11 yaşındaydı. J.K Rowling'in kitaplarından uyarlanan Harry Potter filmleri için hayranlar, önce serinin diğer kitaplarının yazılmasını beklemek zorundaydı. Hâl böyle olunca Watson ve Radcliffe gözlerimizin önünde büyümüş oldu. Ancak Dumbledore neredeyse hiç değişmedi.

7. Fast and Furious Serisi

7. Fast and Furious Serisi

2001 yapımı Vin Diesel ve Paul Walkerlı ilk filmden bu yana tam 8 film çekildi. Universal Pictures kısa bir süre önce, Fast and Furious serisinin 9. ve 10. film ile sona ereceğini duyurdu. Dokuzuncu film F9 The Fast Saga, sürekli ertelenen vizyon tarihleri sonunda bu yaz seyircisi ile buluşuyor. F10 için ise şu an net bir tarih yok. Bu fırsatı serinin tüm filmlerini izlemek için kullanmak akıllıca olabilir. Adrenalin, hız ve aksiyon dolu sekiz film sizleri bekliyor.

8. The Twilight Serisi

8. The Twilight Serisi

The Twilight filmlerini, Romeo ve Juliet'in ölümsüz aşkının vampir vücudunda hayat bulmuş hâli olarak nitelendirebiliriz. Farklı bir vampir soyundan gelen Edward Cullen (Robert Pattinson) ve Bella Swan'ın (Kristen Stewart) arasındaki aşka odaklanan seri, beş filmden oluşuyor. Yapımcıların hitap etmeyi arzuladığı genç kitleyi sinemalara çekmeyi başaran bu romantik masal, bugün dünyanın her yerinde geniş bir hayran kitlesine sahip.

9. Godfather I-II-III

9. Godfather I-II-III

Godfather filmleri, yazar Mario Puzo'nun Newyork Times en çok satanlar listesinde uzun süre kalan aynı isimli kitabından uyarlandı. Ancak Puzo'nun kurgusal mafya hikayesi, yönetmen Francis Ford Coppola'nın elinde yeniden doğdu. Robert De Niro, Al Pacino ve Marlon Brando ile Carleone ailesi epik bir destanın üyeleri haline geldi. Ders niteliğindeki unutulmaz replikleri ile en esaslı duvar yazılarına ilham olan Godfather, sinema tarihinin en önemli yapımlarından biri.

10. Toy Story Serisi

10. Toy Story Serisi

Pixar stüdyolarını dünyaya duyuran Toy Story, ilk 'bilgisayar animasyonlu uzun metrajlı film' olma özelliğini taşıyor. Animasyon türünün sinema tarihinde önemli bir yer edinmesini sağlayan Toy Story, çok içten bir hikayeye sahip. Yaşınız ne olursa olsun seyretmekten keyif alacağınız Toy Story serisi, dört filmden oluşuyor. Üçüncü filmin sonunda serinin bittiğini düşünen hayranları mutlu eden Toy Story 4 filmi, 2019 yılında vizyona girmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
17
10
6
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
heisenb33050553

Back to the future

swedishchef

5-7-8 tirt....

heisenb33050553

Hani alacakaranlık ne aw