Görüş Bildir
Haberler
Arsene Wenger: "Deplasmanda Atılan Gol Avantajı Kuralı Değişmeli"

Arsene Wenger: "Deplasmanda Atılan Gol Avantajı Kuralı Değişmeli"

Enver K.
19.03.2015 - 15:00

Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger, deplasmanda gol avantajı kuralının, normal sürenin ardından yapılacak uzatmalarda devreye girmesi gerektiğini söyledi.

Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger, deplasmanda atılan gol avantajı kuralının değiştirilmesi gerektiğini savundu.

İngiliz basınına konuşan Wenger, Monaco'yu deplasmanda 2-0 yenmelerine rağmen UEFA Şampiyonlar Ligi'nden elenmelerine neden olan deplasmanda atılan gol avantajı kuralının güncellenmesi gerektiğini belirtti.

Kuralda değişikliğe gidilmesi gerektiğini ifade eden deneyimli teknik adam, 'Bu kural 1960'larda yürürlüğe girdi ve günümüz futbolunda deplasmanda atılan golün çok fazla ağırlığı bulunuyor. Kural, normal sürenin ardından yapılacak uzatmalarda devreye girmeli' değerlendirmesinde bulundu.

Chelsea'nin de Paris Saint-Germain'e bu kural nedeniyle elendiğini hatırlatan Fransız teknik adam, 'İki İngiliz takımının da deplasmanda atılan gol kuralı nedeniyle elenmesi sorgulanmalı. Kural, döneminde daha atak oynayan takımların avantaj sağlaması için yürürlüğe sokulmuştu ama günümüz futbolu değişti' ifadelerini kullandı.

Wenger, Monaco'ya 3-1 yenildikleri ilk maçta yaptıkları savunma hatalarının bedelini çok ağır ödediklerini ve söz konusu karşılaşmanın öncesinde West Ham United'ı ligde 3-0 yendikleri mücadelede takımın çok efor sarf etmesinin de 'Devler Ligi'nden elenmelerine neden olduğunu söyledi.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/sampiy...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0