Görüş Bildir
Haberler
Arsenal'dan Mucizevi Geri Dönüş

Arsenal'dan Mucizevi Geri Dönüş

Fatih
23.10.2014 - 00:13
İçeriğin Devamı Aşağıda

Arsenal'dan Mucizevi Geri Dönüş

Arsenal, Anderlecht deplasmanında geriden gelerek rakibini son dakika golleriyle devirmeyi başardı ve kritik bir galibiyet alarak moral buldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın da bulunduğu D Grubu'nda Anderlecht'e konuk olan Arsenal, rakibine 1-0 yenik duruma düştüğü maçın son bölümlerinde bulduğu gollerle üç puana uzanan taraf oldu.

Arsenal, 71. dakikada yediği golle yenik duruma düşse de, 89'da Gibbs ve 90+1'de Lukas Podolski'nin golleriyle sonuca gitmesini bildi.

Maçın ilk yarısının ilk 15 dakikalık diliminde oyunun temposu yüksekti. Bu bölümlerde Arsenal özellikle Alexis Sanchez ile sağ kanattan geliştirdiği ataklarla etkili olmaya çalışırken, Anderlecht ise Conte ve Acheampong ikilisiyle sol kanadı oldukça etkili kullandı.

İlk 45 dakikalık bölümde her iki takım da net gol pozisyonu üretemezken, gol sesi de çıkmadı ve takımlar soyunma odalarına 0-0'lık beraberlikle girdiler.

Mücadelenin ikinci yarısına ise her iki takım da oldukça hızlı başladı. 48. dakikada Acheampong'un soldan içeri çevirdiği topu ceza sahası içinde kontrol eden Cyriac, bekletmeden gerisindeki Conte'ye aktardı pasını. Onun yaptığı sert vuruşta savunmaya çarpan top kornere çıktı.

50. dakikada bu kez Arsenal gole yaklaşan taraf oldu. Sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta Cazorla kale ağzına doğru ortalasını yaptı. Altıpas içersinde Sanchez kafa vuruşunu yaptı ama Proto gole izin vermedi.

55. dakikada Alexis'in pasında penaltı noktası üzerinde topla buluşan Ramsey'nin vuruşunda top yandan auta gitti. 63'te bu kez Cazorla Alexis'in pasında soldan ceza sahasına sokuldu ancak müsait pozisyonda yaptığı vuruşta Proto'yu geçemedi.

71'de ise sahneye Ander Najar çıktı. Sağ kanattan gelişen atakta Praet'in ortasında topa çok iyi yükselen Najar, düzgün bir kafa vuruşuyla kaleci Martinez'in solundan meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0.

Arsenal bu golün şokunu üzerinden henüz atlatamamışken, Anderlecht 79'da ikinci gole çok yaklaştı. Sağdan gelişen Anderlecht atağında Praet'in pasında müsait durumda topla buluşan Vanden Borre'nin vuruşunda top direkten geri geldi. Dönen topa Najar sert vurdu ama meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

89. dakikada Chambers'ın sağdan ortasında arka direkte Gibbs topun gelişine şık bir vuruş yaparak kaleci Martinez'i mağlup etti ve skora denge geldi: 1-1.

Maçın bitiş düdüğü beklenirken, sahneye 84. dakikada oyuna giren Podolski çıktı. Ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Alexis Sanchez'in şutunda savunmadan seken top sonrası oluşan karambolde meşin yuvarlağı kale ağzında önünde bulan Alman golcü, sert bir vuruşla ağlara gönderdi ve maçın sonucunu ilân etti: 1-2.

Arsenal bu galibiyetle puanını 6'ya yükseltirken, Anderlecht ise 1 puanda kaldı.

Goal.com

Kaynak: http://www.goal.com/tr/match/anderlec...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın