Görüş Bildir
Haberler
Hayaletler: Poltergeist Fenomeni mi Yoksa Öteki Tarafa Geçemeyen Ruhlar mı?

Hayaletler: Poltergeist Fenomeni mi Yoksa Öteki Tarafa Geçemeyen Ruhlar mı?

Suzanne Nathalie Çerçioğlu
16.07.2015 - 21:10 Son Güncelleme: 31.07.2015 - 23:09

Hayalet diye bir şey yok! demeden önce bir düşünelim.  Bir mekana girdiğine iç sıkıntısı ya da değişik enerjiler hisseden, fısıltılar ve sesler duyan, evindeki eşyalar yer değiştiren, evinde renkler ve ışıklar gören, yüzbinlerce insan var. Bu vakaların bir kısmı videoya çekilmiş, adli vaka olmuş ve  araştırma konusu haline gelmiş.  Hayalet  olaylarını açıklamak için iki temel kuram ortaya konuyor.

Poltergeist Fenomeni: Almanca belalı ruh anlamına gelen poltergeist'ın insanların rahatsız düşünce ve enerjileri sonucunda ortaya çıktığı düşünülüyor. Bastırılmış enerjilerin açığa çıkarken madde ile etkileşime girdiği söyleniyor.  Parapsikolojist Alan Gauld ve A.D. Cornell’in araştırmasına göre geceleri daha fazla artatış gösteren aktivitede bazı gürültüler duyuluyor, kapı ve pencereler kendiliğinden hareket edebiliyor.  

Öteki tarafa geçememiş ruhlar: Hayaletli mekanlar için bir diğer kuram ise dünyadan göçmek istemeyen, arada kalmış ruhlar. Bitirmedikleri işler ya da oları dünyaya bağlayan duyguları o  kadar kuvvetli ki, ebedi sisteme direniyor ve burada yarım kalan işlerini halletmeye çalışıyorlar. Parapsikolojik ve medyumik çalışmalarla iletişime geçilerek, öte alema geçmeye ikna edilebildiklerine inanılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öğrenci evinde davetsiz misafir

1. Öğrenci evinde davetsiz misafir

Öğrenci evleri genelde kalabalıktır. Kimi zaman arkadaşınızın arkadaşı, tanımadığınız insanlar da misafir olurlar.  Bu seferki misafir insan değil. Chicago'daki bir öğrenci garip sesler ve olaylar üzerine  evine kamera sistemi kurma kararı alıyor ve tüyler ürpertici görüntüleri kayıt etmeyi başarıyor.

2. Kameraya Yakalanan Yaramaz Hayalet!

3. Fotoğrafta beliren merhum kardeş

3. Fotoğrafta beliren merhum kardeş

1968 tarihli fotoğrafta Los Angeles, Kaliforniya'da medyumluk kongresinde bir konuşma yapan Medyum Robert A. Ferguson'un insanlarla tokalaşırken çekilen fotoğrafında yanında başka bir kişi görünüyor.

Görüntünün, İkinci Dünya Savaşı sırasında 1944 yılında ölen kardeşi Walter olduğu tespit ediliyor. Çift pozlama, uzun süreli pozlama ve karanlik oda hilelerinden şüphelenip fotoğrafı labaratuarda inceleyen uzmanlar fotoğrafın gerçek olduğu sonucuna variyor.

4. Walt'ın ruhu Disneyland'de Nöbet Tutuyor

4. Walt'ın ruhu Disneyland'de Nöbet Tutuyor

Görüntü Kalifornia'da Disneyland'da defalarca görünen insan biçimli bir ışık hüzmesi...

Kimi medyumlar bunun Disneyland'da ölen ve öldüğünün farkına varmayan bir işçi olduğunu söylüyor.  Bir kısım parapsikoloji uzmanı ise dünyaya yarattığı Walt Disney üzerinden çok güçlü bağlarla bağlı Walt'ın ruhu olduğunu söylüyorlar.  Karar sizin...

5. Disneyland'daki Hayalet!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Torununun Koruyucu Meleği Büyükbaba!

6. Torununun Koruyucu Meleği Büyükbaba!

Kısa süre önce dünyadan ayrılan büyükbabanın ruhu hala evde oyalanıyor ve torunuyla vakit geçiriyor.

Bazen çok sevdiğimiz veya vedalaşma imkanı bulamadığımız yakınlarımız kısa bir süre daha bizimle vakit geçirir. 

Baba negatifleri ve film rulosunu incelemeye almış, çift pozlandırma söz konusu değil.  Fotoğraf orjinal!!!!

Dedenin ruhu koruycu bir ruh olarak torununun etrafında dolaşıyor ve arada sevdiği koltukta oturuyor.

7. Koruyucu değil saldırgan hayaletler de var

7. Koruyucu değil saldırgan hayaletler de var

Bu hayatta kalma nedenleri sadece yakınlarını korumak olmayan hayaletler de var.  Medyumlar özellikle öc almak için öte dünyaya geçişini geciktiren ruhlardan da bahsediyor.

8. Güvenlik kameralarına yakalanan hayalet saldırısı

9. Oteldeki çığlık Poltergeist mi?

9. Oteldeki çığlık Poltergeist mi?

Otelin güvenlik kameralarına yansıyan ve net bir şekilde duyulan çığlık açıklanması güç bir fenomen olarak insanları ürkütüyro.

10. Oteldeki Çığlığın Sahibi Kim?

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Koruyucu Melek mi? Hayalet mi?

11. Koruyucu Melek mi? Hayalet mi?
www.youtube.com

İtfaiyede olay yeri fotoğrafçısı Sharon Boo'nun çektiği bir fotoğrafta  görünen  varlık kanatları olan bir insan formunu andırıyor. 

Yanan arabadan sağ kurtulan Rose ise görüntünün koruyucu meleğine ait olduğunu söylüyor ve kazdan mucizevi kurtulmasının nedenini buna bağlıyor. 

Yapılan laboratuar incelemesinde fotoğrafta oynanma olmadığı kanaatine varılıyor.

12. İş Yeri Güvenlik Kamerasında Paranormal Aktivite!!!!

12. İş Yeri Güvenlik Kamerasında Paranormal Aktivite!!!!

2012 de Manchester'daki bir iş yerinin güvenlik kamerasında görülenler güvenlik görevlilerini dehşete düşürüyor. Gölgemsi bir varlığın eşyaları hareket ettirip, ortalığı dağıttığına tanık oluyoruz.

13. Sandalyeler hareket ediyor, dosyalar dağılıyor

14. Hayaletleriyle ünlü Savannah Georgia Mezarlığı

14. Hayaletleriyle ünlü Savannah Georgia Mezarlığı

2008 yılında basıt bir kamera ile mezarlıktaki hayaleti kayıt altına alan 17 yaşındaki gencin  çektiği görüntüleri inceleyen uzmanlar, videdoda herhangi bir oynanma, özel efekt olmadığını tespit etmiş.  En gerçek hayalet videosu olduğunu idda ediyor ve uzmanlar videoda herhangi bir oynama veya özel efekt tespit edemedi.

15. Savannah Georgia Mezarlığındaki Küçük Çocuk Hayaleti

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
13
7
7
5
2
2