Görüş Bildir
Haberler
Bakanlar Kurulu Sonrası Arınç: 'Rutin Olarak Bu Toplantılar Yapılmayacak'

Bakanlar Kurulu Sonrası Arınç: 'Rutin Olarak Bu Toplantılar Yapılmayacak'

Ulaş
19.01.2015 - 21:16 Son Güncelleme: 20.01.2015 - 09:02
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın rutin olarak Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık etmeyeceğini, bu yönde bir karar olmadığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç , Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı. Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın rutin olarak Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık etmeyeceğini, bu yönde bir karar olmadığını söyledi.

Arınç'ın açıklamalarının önemli satırbaşları şöyle:

ERDOĞAN'IN YETKİSİ VAR

Sayın cumhurbaşkanımızın bugün Bakanlar Kurulu toplantısına katılmıştır. Cumhurbaşkanı'nın Bakanlar Kurulu'na toplantıya çağırma yetkisi vardır. 

BAŞBAKAN DAVOS'A GİDİYOR

Toplantı öncesi sayın Başbakanımız sayın Cumhurbaşkanımız ile baş başa bir görüşme gerçekleştirmiştir.Sayın Başbakanımız bu akşam İngiltere'ye gidecek ve bir günlük ziyaretin ardından Davos'a geçecek. 

TOPLANTIDA NELER KONUŞULDU?

Sayın Başbakanımıza gayretli çalışmalarından dolayı sayın Cumhurbaşkanımız teşekkürlerini iletti.   Güvenlik ve asayiş yönünden bir değerlendirme yapıldı. Küresel terör konusunda MİT müsteşarlığının bir değerlendirmesi oldu.  Ekonomik değerlendirme de yapıldı.Sayın Ali Babacan ve Nihat Zeybekçi'nin katkılarıyla bir sunum yapıldı. Bankaların göstermiş olduğu çalışmaları ve gelişmeleri grafikler şeklinde bizlere sundular.

Arınç, açıklamalarının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı:

CİZRE'DEKİ OLAYLAR

İçişleri Bakanı Efkan Ala, güvenlik ve asayiş konusunda uzun bir sunum yaptı. Cizre'de gündemimizdeydi. Bu sadece asayiş sorunu değil, çözüm sürecini de ilgilendiriyor. Bunun bir siyasi boyutunnu da olabileceği düşünülüyor. Adli ve idari soruşturma yürütülüyor. Bu tür rolaylara zemin yaratmak için bazı çalışmalar yapıldığını biliyoruz. Hendekler kazılması v ebelediyenin destek vermemesi nedeniyle bölgeye iş makineleri, araçlar gönderildi. Başkasının burada yaşama hakkı yok diyen eşkiyanın sesini kesmek hükümetimizin görevidir.

BAKANLAR KURULU 26 OCAK'TA TOPLANACAK

Müteakip Bakanlar Kurulu toplantımız 26'sında Başbakanlık'ta yapılacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız ilerleyen süreç içinde tekrar bir toplantıya başkanlık etmek isterse buna karar verirler. Ama rutin olarak bu toplantılar yapılmayacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız ne zaman isterse Anayasal yetkisini kullanacaktır.

4 ESKİ BAKAN OYLAMASI

Bakanlar Kurulu toplantısında bu konu gündeme gelmedi. Bu konu ne zaman gündeme gelse, ben hiçkimsenin kendi oyunu açıklamak gibi bir yanlışa düşmemesi gerektiğini söylüyorum. Bu hatayı MHP'li vekiller de, CHP'li vekiller de yapmıştır.

GÖLGE KABİNE İDDİASI

Cumhurbaşkanlığı'nda ne kadar başkanlık kurulduğu gibi konular gündemimizde yoktu. Bunlar konuşulmadı. Biz sunumlar yaparken Cumhurbaşkanımız kendi değerlendirmelerini yaptılar. Biz bunlardan istifade etmek isteriz, ama bu konuda uygulama yapacak, karar alacak olan hükümetimizdir.

FAİZ İNDİRİMİ

Bakanlar Kurulu'nda faizlerin indirilmesinin beklendiği konuşuldu. Böyle düşüşün olması gerektiğini bakanlarımız ifade ettiler. 

PARALEL YAPI GÜNDEME GELDİ

Farklı sebeplerle haklarında soruşturma açılan kolluk kuvvetleri var. Bunlar sadece Şırnak ya da Hakkari için konuşulmadı.  Paralel yapıyla bazı işbirliklerinin olduğu gündeme geldi. 

FETHULLAH GÜLEN KONUŞULMADI

Sayın cumhurbaşkanımızın bir sunumu olmadı,bir konuşması oldu. Fethullah Gülen'le ilgili bir konuşma geçmedi. Hukuk içerisinde bunun gereği neyse yapılacaktır.Bugün bu konu özel olarak konuşulmadı.

  • DHA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0