Görüş Bildir
Haberler
Arınç: ‘İsraf Konusunda Karnemiz Kırıktır’

Arınç: ‘İsraf Konusunda Karnemiz Kırıktır’

ATKN
17.04.2015 - 10:13 Son Güncelleme: 17.04.2015 - 10:34
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bursa'da partisinin verdiği ahde vefa yemeğinde konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 'İsrafın önünü alsak sizden vergi almamıza gerek kalmaz. 13 yıllık iktidarımızın her tarafı altın yazılarla, başarıyla doludur. Ama israf konusunda karnemiz kırıktır' ifadelerini kullandı.

Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde partilileriyle bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, israf konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Arınç, yemek duası ile ilgili bir fıkra anlatırken israf konusuna değinerek, 'İsrafın önünü alsak sizden vergi almamıza gerek kalmaz. 13 yıllık iktidarımızın her tarafı altın yazılarla, başarıyla doludur. Ama israf konusunda karnemiz kırıktır. 'Allah israf edenleri sevmez. Belediye başkanı  da, milletvekili de, anne baba olarak ebeveyn olarak siz de israf etmeyeceksiniz.' dedi. 

Çocuğun da  israf etmemesi gerektiğini vurgulayan Arınç, 'O pahalı ambalajlı şeylerden alıp da yarısını atmak, ekmeğin yenmemiş kısımlarını çöp tenekesine koymak, yemeği sünnetlemeden, ucundan alıp artık hale getirmek bizim inancımızda yok. Bizim inanç ve geleneklerimiz, ekmek kırıntılarını bile elimizi böyle ıslatıp kırıntıları ağzımıza atmaktan geçer.' ifadelerini kullandı. 

Arınç, yemek dualarının Türkçe yapılması halinde bundan ders alınacağını belirterek insanın ürpermesi gerektiğini vurguladı. Peygamberimiz Efendimiz'in, ‘Bir akarsuda abdest alsan bile israf etme' sözünü hatırlatan Arınç, 'Yarım saatlik yemek duasına ihtiyaç yok. Yemek duaları Türkçe olsa da, bir kısmımız bundan ders alacağız. İnşallah hocalarımız duyar. Arapça'nın ardından Türkçe birkaç kelime dua eder, ne söylediğini anlarız' dedi.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0