Görüş Bildir
Haberler
Arınç: 'Cumhurbaşkanımıza Teşekkür Borcumuz Var'

Arınç: 'Cumhurbaşkanımıza Teşekkür Borcumuz Var'

ATKN
27.02.2016 - 23:05

'28 Şubat ve Türkiye'de Demokratikleşme Süreci' konulu konferansta konuşan Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç, ülkeye yaptıkları en önemli hizmetlerden birinin 'asker ve sivil ilişkilerini demokratik ülkelerde olduğu gibi normalleştirmek, darbe dönemini kapatmak ve darbecilerden hesap sormak' olduğunu belirterek, '12 Eylül'cülerden soruluyor, 28 Şubat davası da devam ediyor. Bu yüzden 2002'den bu yana ülkemizi yönetmiş olan Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür borcumuz var' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan eski  Yardımcısı Bülent Arınç Türkiye'de Milli Türk Talebe Birliği Kültür Müdürlüğü'nde düzenlenen '28 Şubat ve Türkiye'de Demokratikleşme Süreci' konulu konferansta konuştu.

Arınç konuşmasına, ölüm yıldönümü nedeniyle Necmettin Erbakan'ı rahmetle anarak başladı. Dil, din ve tarih şuuru hakkında konuşan Arınç, Türkçe'nin güzel kullanılması hakkında bilgiler verdikten sonra dinin de doğru okunması ve okutulması gerekliliğine dikkat çekti.

'IŞİD ve benzeri belaları gördükten sonra dinimizi daha iyi öğrenmenin farkına vardım'

Arınç, 'IŞİD ve benzeri belaları gördükten sonra dinimizi daha ne kadar iyi öğrenmemiz gerektiğini biraz daha farkına vardım' dedi. 

Son bir buçuk yılında Terörle Mücadele Yüksek Kurulu Başkanı olarak görev yaptığını belirten Arınç, terör örgütlerinin insan ve maddi kaynaklarının nereden ve nasıl geldiğini gördüğünü belirterek 'Dinimize daha çok yapışmamız gerektiğine kanaat getirdim. Eğer İslamı iyi bilmezsek pek çok kötü akımlara kapılan gençlerimiz olabilir. Bu canlı bombalar, hayatlarını bombayla havaya uçuranlar eğer cennete gideceğim diye düşünüyorsa. Bu çarpık ve yanlış bir düşüncedir' diye konuştu.

'Anadolu'da yaşanan müslümanların amelleri bence bütün dünyada örnek olmalıdır'

Türkiye'nin İslamı çok güzel yaşadığını ifade eden Arınç, 'Anadolu müslümanlığı diyorlar. Tabir doğru mu bilmem ama, Anadolu'da yaşanan müslümanların amelleri bence bütün dünyada örnek olmalıdır' dedi. Selefi anlayışının Türkiye'de rağbet görmediğini belirten Arınç, 'Bana gelen günlük raporlarda Türkiye'den bu örgütlere katılanların sayısı emin olun Avrupa'nın en medeni ülkelerinden katılanların sayısının en az yarısıydı' dedi.

Eskiden MGK'da askerler ve sivillerin karşılıklı oturduğunu anlatan Arınç, 'İftiharla söylüyorum. Bugünkü Cumhurbaşkanımız, dünün Sayın Başbakanı Genelkurmay Başkanıyla verdiği bir kararla, sivil ve asker birbirine karıştı. Kıdem sırasına göre yeni bir oturma dönemi oluşturuldu' dedi.

'Cumhurbaşkanımıza teşekkür borcumuz var'

AK Parti mensubu olarak bu ülkeye yaptıkları en önemli hizmetlerden birinin 'Asker ve sivil ilişkilerini demokratik ülkelerde olduğu gibi normalleştirmek ve darbe dönemini kapatmak ve darbecilerden hesap sormak' olduğunu belirten Arınç, '12 Eylülcülerden soruluyor, 28 Şubat davası da devam ediyor. Bu yüzden 2002'den bu yana ülkemizi yönetmiş olan Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür borcumuz var' diye konuştu.

'Birbirimizin elini tutar ya sabır derdik'

'Birbirimizin elini tutar ya sabır derdik'

Arşiv

Meclis başkanı olduğu dönemde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile askeri toplantılara katıldıklarını anlatan Arınç, 'Kokteyl verirlirdi. 'Bunların kokteyline katılalım da günlerini tebrik edelim' derdik. Bir masanın başında ikimiz kalırdık. Hiçbirisi yanımıza gelmezdi. Karşımızdaki masalarda yerler içerlerdi. Bize de şöyle istisha edecek şekilde bakarlardı. Biz de birbirimizin elini tutar 'ya sabır' derdik. Bugünler geçti. Bize bu hakaretleri yapanların hepsi rezil oldu. Allah bizi çok şükür bugünlere getirdi' diye konuştu.

'Demokrasilerde balans ayarı tankla tüfekle yapılmaz'

28 Şubat döneminde Sincan'da tankları yürütenlerin 'Demokrasiye balans ayarı yaptık' açıklamalarında bulunduğunu hatırlatan Arınç, '2002 seçimleri sonuçlandığında ben de 'Demokrasilerde balans ayarı tankla tüfekle yapılmaz. Sandıkla, millet iradesiyle yapılır' demiştim' diye konuştu.

Arınç ismini söylemediği bir yüksek rütbeli askerin imam hatipliler hakkında olumsuz konuşmasına, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müsaade etmeyerek, 'Bana bak. Otur oturduğun yerde. Terbiyesizlik yapma, ben de o imam hatip lisesinin mezunu bir delikanlıyım' cevabını verdiğini söyledi. 

Arınç, 'Bunlar yaşandı bitti. Herkes haddini bildi. Öyle ağzını açmış kocaman diliyle irtica, yobazlık, imam hatip bilmem ne... Bunları tehlike olarak gören omuzu kalabalık birine, o günün imam hatip neslinin, altın neslinin delikanlısı, 'Ağzımı açtırma benim, otur oturduğun yerde, kafamı kızdırma, gelirsem sana şöyle yaparım' diye... tutanaklardan okuyabilirsiniz' diye konuştu.

Terör olaylarına da değinen Arınç, 'Terörle mücadelede inşallah başarılı olacağız. Ve bunlar bellerini kımıldatamayacak, başlarını kaldıramayacak bir noktaya geldikten sonra da siyasi ve toplumsal bir tedbirle de Türkiye'de yeniden milli birlik ve kardeşliği tesis edeceğiz' dedi.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
109
51
32
10
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
uçi mamadi

Belgeselimizin bu bölümünde bukalemungillerden bahsetmek istiyorum, Şekil a daki bukalemun türü artınçtır. Her türlü yalanı ve her türlü çakalıığı yapar ama ... Devamını Gör

Franky

Rengin ne senin, çuvalı tekmelesen dökülcek içindekiker.

Dawkins06

Bi yalıyor , bi tırmalıyor, bi tırmalanıyor, sonra tekrar yalıyor tekrar tırmalıyor.. Sado-mazoşik ilişkiler bunlar..