Görüş Bildir
Haberler
Arıları Hiç Bu Kadar Yakın Gördünüz mü?

Arıları Hiç Bu Kadar Yakın Gördünüz mü?

Onedio Medya
06.03.2015 - 15:55 Son Güncelleme: 06.03.2015 - 16:59
İçeriğin Devamı Aşağıda

Melitta cinsi arıların çoğu Afrika, Avrupa ve Asya’ya özgüdür. Kuzey Amerika’da yaşayan tek türü Melitta melittoides. Fotoğraftaki arının bacaklarındaki turuncu maddeler bacaklarına yapışmış polenlerdir.

Latince adlarıyla Acanthopus excellens arıları Brezilya’da yaşıyor ve Centris adı verilen daha büyük başka arıların yiyeceklerini çalarak besleniyor.

ABD’nin kuzey-batısında yaşayan bu metalik yeşil renkli arılar ise oldukça gizemli. Toprağın içine yuva yapan bu arılar karpuz yetişen bölgelerin yakınında görülüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Düz kuyruklu, yaprak kesen arılar da kıtanın kuzeyine özgü. Yuvalarını yaparken düzgün kestikleri yapraklardan yararlanırlar.

Bu siyah arılar yaprak kesen arıların yuvasına yumurtalarını bırakır ve yavrularının, onların kendi yavruları için topladıkları yiyeceklerle beslenmelerini sağlarlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hylaeus cinsi arılar oldukça ilginçtir. Bacaklarında polen taşıyacak özel araçlar geliştirmedikleri için, polenleri topladıkları ürünler üzerinde taşırlar.

Diphaglossa gayi cinsinden bu dev arılar Şili’de yaşar ve uzun yüzleriyle bilinir.

Epeolus scutellaris parazit olarak Colletes arıların yuvasında yaşar. Yuvalarının duvarlarını bir salgıyla düzelten bu arılar sıvacı arılar olarak da bilinir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Günebakan arıları (Svastra obliqua) güçlü arka bacaklara sahiptir ve karınları açık renk tüylerle kaplı olanlar ve koyu renkliler olarak iki türü vardır.

Andrena arıları madenci arılar olarak bilinir. Dişi arılar yumurtalarını kış boyunca kumlu topraklarda kazdıkları tünellerde saklar.

Bu makalenin İngilizce aslını BBC Earth’te okuyabilirsiniz.

BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0