Görüş Bildir
Haberler
Arı Sokmasında Ne Yapmalıyız ?

Arı Sokmasında Ne Yapmalıyız ?

Muhammet İkbal Yıldız
09.04.2014 - 10:39 Son Güncelleme: 09.04.2014 - 10:57

Arı sokması sırasında arının zehrine karşı bir alerjik reaksiyon gerçekleşir ve özellikle ağrıya sebep olur, fakat ciddi sorunlara yol açmaz.

Bir çok arılar, bombus, katil arılar, Afrika bal arıları ve Eşşek arıları dahil tüm arılar insanları iğneleri ile cezalandırır, bir canlı onların kovanına yaklaştığı zaman özellikle bir arı tehtit ediliyorsa kendi stingers dikenli bal arıları dahil olmak üzere arılar o canlıyı cezalandıracaklardır. Bu cezalandırma sonucunda arının arka kısmında bulunan iğnesi batacaktır. Arıdan iğne ayrılıp vücudumuza batmış olacak bu durumda iğneyi kısa zamanda çıkarmamız gerekir. Çıkardıktan sonra bir süre acıyacak daha sonra acı geçecektir. Arı ise kısa süre sonra işine dönecek ve kendi kendine ölecektir. O kadar sinirlenmiş olmalı ki kendi hayatını size acı vermek için son vermiş olacak. Arı sokmasında özellikle ilk önce arının iğnesini çıkarın.

Arı soktuğunda şişecek bölgeye soğuk bir uygulama yapılmalı annelerimiz bıçak veya kaşık koyarlar eğer var ise buz daha iyidir. Arı sokmasının ağrısı biraz acısı olduğu için ağrı kesici içmeniz tavsiyedir. Arı soktuğunda geniş bir kısmın şişmesi ve bulantı, halsizlik ve 10 gün kadar. Eğer arı sokmasının bulunduğu nokta üst solunum yollarına yakın ise tehlikeli olabilir.

Kaynak: http://www.akbil.net/ari-sokmasinda-n...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın