Görüş Bildir
Haberler
Arı Poleni Nasıl Kullanılır? Arı Poleni Faydaları Ve Kullanımı...

Arı Poleni Nasıl Kullanılır? Arı Poleni Faydaları Ve Kullanımı...

Sunay Korkmaz
17.11.2021 - 11:14

Arı poleni, kapsamlı ve dengeli bir besin profilinden dolayı doğanın en eksiksiz gıdalarından biri, ayrıca vitaminler, mineraller, enzimler, amino asitler ve antioksidanlar bakımından zengin bir protein, canlılığı artıracak bir bağışıklık sistemi oluşturucu olarak kabul edilir. Peki arı poleni nasıl ve ne için kullanılır? Arı poleninin faydaları nelerdir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Arı poleni geçmişte olduğu gibi günümüzde de İltihabı hafifletmek, karaciğer sağlığını artırmak, bağışıklık sistemini güçlendirmek, menopoz belirtilerini hafifletmek ve stresi azaltmak için yardımcı besin olarak kullanılır.  Polen, enfeksiyonlarla mücadelede yardımcı olabilecek antibakteriyel ve antienflamatuar özelliklere sahiptir, ancak mevsimsel alerjilere yardımcı olacağına dair bilimsel bir kanıt yoktur. Şimdi, arı poleni nasıl kullanılır? Arı poleninin sağlığımıza faydaları nelerdir? Gelin hep birlikte öğrenelim…

Arı Poleni Nasıl Kullanılır?

Arı Poleni Nasıl Kullanılır?

Arı poleni direkt olarak tüketebileceği gibi yoğurt ya da sütün içine eklenerek de tüketilir. Arı poleninin sağlığa yararları ve kullanımları hakkında oldukça fazla araştırma vardır. Ancak bu çalışmaların büyük çoğunluğunun sadece hayvanlar üzerinde test edildiğini hatırlatmakta fayda var. Bazıları Ön Çalışmalardır Ve Klinik Çalışmaların Hala Yapılması Gerekmektedir. Bu Nedenle Doktorunuza Danışmadan Kullanmamanızda Fayda Var.

Arı Poleni Tüketmeden Önce Dikkat

Arı Poleni Tüketmeden Önce Dikkat

Yaşamı tehdit edici anafilaksi dahil olmak üzere arı polenine karşı ciddi alerjik reaksiyonlar bildirilmiştir. Belirtileri kaşıntı, şişme, nefes darlığı, sersemlik ve şiddetli tüm vücut reaksiyonları olabilir. Bu reaksiyonlar az miktarda arı poleni kullanmaktan (yani bir çay kaşığı az) meydana geldi. Bu vaka raporlarının çoğu polenlere bilinen alerjileri olan insanları içermektedir. Polen alerjiniz varsa, arı polenini tüketmeden önce dikkatli olmanız ve doktorunuza danışmanız çok önemlidir.

Arı Poleni Ne İçin Kullanılır? Arı Poleninin Faydaları...

Arı Poleni Ne İçin Kullanılır? Arı Poleninin Faydaları...

Arı poleninin sağlımıza faydaları şunlardır;

- Ağrıları azaltır

- Alerjiyi tedavi etmeye yardımcı

- Kabızlık, ishal, enterit ve kolit gibi gastrointestinal problemlerde kullanılır.

- Kolesterolü düşürür

- Alkolizm ve uyuşturucu kullanımından kaynaklanan karaciğer hasarını onarmaya yardımcı olur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
2
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın