Görüş Bildir
Haberler
Arama Motorunda Nasıl Yükselirim?

Arama Motorunda Nasıl Yükselirim?

Ahmet Ataner Şapçı
29.07.2014 - 16:26 Son Güncelleme: 29.07.2014 - 17:42

Web Sitemi Arama Motorunda nasıl yükseltirim?

Google, Yahoo, Bing ve buna benzer büyük Arama Motorları dünya çapında milyar dolar bütçelere sahip olmaları ve son yıllarda İnternet dünyasında gündeme oturmalarını hepimiz şaşkınlıkla izliyoruz. Başarıların nedeni, İnternet'te ne arıyorsak bu sitelerde bulabiliyor olmamız! İnternet her şeyi içinde barındırırken arama motorları da aradığımız her şeyin bulunabilmesini sağlıyor. Bu sitelerin gücü o kadar yüksek ki,  birçok kişi Web adresini tarayıcı penceresinin yerine, arama motorun arama maskesine yazmayı tercih ediyor.

Milyarlarca arama sonucunu içinde barındıran Google, Yahoo, Bing gibi Arama Motorlarında aradığınızı bulmak kadar bulunabilmek de tabi ki çok önemli. Bunu başarabilmek de doğru SEO çalışması (Search Engine optimization) kısacası Arama Motoru Optimizasyonuna bağlı.

Peki arama motorlarında bulunmak ve baş sayfalara tırmanmak için neler yapılmalı? 

Her şeyden önce tabi ki bir Web - sosyal medya sayfası veya bir İnternet yayınına sahip olmalısınız. Sitenizin içeriğinde bulunan yazılar ve resimler sizin kendi ürününüz olmalı. Başka sayfalardan kopyalanmış yazılar veya çalınmış resimler olmamalı. Kendinize ait veya kullanım hakkını aldığınız içerik resimleri ve videoları kullanmalısınız. Yazılarınızı kendiniz yazmalısınız. Bu şekilde endekslenmek açısından büyük bir adım atmış olursunuz. Daha sonra da sitenizi sürekli güncel tutmalısınız. Yaptığınız veya anlatmaya çalıştığınız içeriği, doğru kelimeler seçip (anahtar kelimeler) bulunduğunuz yeri tarif ederek, yaptığınız işi ayrıntılı açıklayarak herkesin kolayca aradığı kelimeler ile ifade etmelisiniz. Böyle bir siteniz varsa, yolun yarısını başardınız demektir!

Web Siteleri dükkânlara benzer

Bir yandan ürün veya hizmetinizle web sitenizin içini doldurursunuz, diğer yandan sürekli vitrininizi değiştirirsiniz aktüel kalmak ve ilgi çekebilmek için. 

Ama asıl iş dükkânınızın tanıtımı ile başlıyor. Müşteri çekebilmek için başta reklamlar basılır ve dağıtılır, gazetelere, dergilere, radyo ve bütçesi olanlar televizyonda ilanlar verir. Ancak kalıcı reklam ve reklamın en iyisi ağızdan ağıza dağılan, fısıltı gazetesidir. Bunun adına da Popülarite veya Trend denir. Web Siteniz içinde aynı dükkânınız için yaptığınız gibi tüm medya mecralarını kullanabilirsiniz, ancak ağızdan ağızda duyulmasını sağlarsanız kalıcı başarıya kavuşursunuz.  Arama motorlarında başarılı şekilde ‘’konuşulan’’ kısacası birçok farklı web sitesinde veya farklı sosyal medya sayfalarında hakkında yazılan ve paylaşılan web siteler bu Popülariteye ulaşır, Trend olur. Arama Motorları bunu ‘’Backlink’’ olarak adlandırır. Ne kadar çok Backlink varsa siteniz hakkında başka sitelerde ve sosyal mecralarda, o kadar sitenizin değeri, kısacası Arama Motorların ölçtüğü ve adına Page Rank dediği değeriniz artar.

Genel olarak bu bilgiler doğrultusunda ilerlerseniz, başarılı bir SEO çalışması yapmış olur ve Web Sitenizi Arama Motorlarında zirvelere taşırsınız. Çalışmalarınızı hızlandırmak için Arama Motoru Optimizasyon yazılımı kullanmanızı veya profesyonel bir SEO Şirketin desteğini almanızı tavsiye ederim.

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
7
6
5
5
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ayhan Yaman

rekabet çoksa seo nasıl yapılır http://www.dataguvenlik.web.tr/

Sezen Durulur

https://sezondizi.com/ https://mansetfilm.com/ https://tavsiyedizi.com/ İşte böyle:)

Ahmet Armutcu

http://ayserentransfer.com