Görüş Bildir
Haberler
Aradan Yıllar Geçse de Oynamak İsteyeceğiniz 9 Oyun

Aradan Yıllar Geçse de Oynamak İsteyeceğiniz 9 Oyun

Çıkışlarının üzerinden yıllar geçse de hâlâ oynarken eğlenebileceğimiz, tekrardan o zaman ki duyguları hatırlayabileceğimiz 9 oyunu sizler için listeledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Super Mario

1. Super Mario

Bir çoğumuzun yaşından daha büyük yaşa sahip olan Super Mario serisinin ilk oyunu 1985 yılında piyasa çıktı. Günümüzde hâlâ dünyanın en çok satılan video oyunu serisi ünvanını elinde bulundurmakta.

2. Grand Theft Auto V

2. Grand Theft Auto V

Efsanevi oyun serisi GTA'nın son oyunu olan GTA V çıktığı 2013 yılından itibaren 140 milyondan fazla kopya satmayı başardı. Hem online hem de offline olarak bol bol oynanan GTA V efsane oyunlar listemizde kendisine yer bulmayı başardı. Tabii ki GTA serisinin GTA San Andreas ve GTA Vice City oyunları da efsane oyunlar arasında.

3. The Legend of Zelda: The Wind Waker

3. The Legend of Zelda: The Wind Waker

Aksiyon-macera oyun serisi olan The Legend of Zelda'nın 2002 yılında çıkan The Wind Waker birkaç kez yılın oyunu ödüllerini kazanmasına rağmen nispeten zayıf satış rakamlarına sahip oldu.

4. Galaxian

4. Galaxian

1979 yılında Namco tarafından geliştirilen shoot 'em up arcade oyunu Galaxian'da oyuncu ekranın altındaki bir yıldız gemisini kontrol ederek Galaxian adlı uzaylıları yok etmeye çalışıyor.

5. Counter Strike 1.6

5. Counter Strike 1.6

Hepimizin internet kafelerde arkadaşlarımızla saatlerce oynadığı Counter Strike 1.6 efsanesi hâlâ birçok insan tarafından oynanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Diablo II

6. Diablo II

Efsane Diablo serisinin ikinci oyunu 2000 yılında piyasaya sürülmüş bir aksiyon rol yapma hack and slash oyunudur. 2 boyutlu izometrik görünümünde, görevler sırasında öldürdüğümüz düşmanlardan kazandığımız tecrübe puanları ile karakterimizi geliştirebiliyoruz.

7. Resident Evil 2

7. Resident Evil 2

1998 yılında CAPCOM tarafından piyasaya sürülen hayatta kalma korku oyununda zombi kıyameti sırasında Raccoon City'den kaçmaya çalışırken polis memuru Leon S. Kennedy ve üniversite öğrencisi Claire Redfield'i kontrol ediyoruz. 2019 yılında remake versiyonu da piyasaya sürüldü.

8. Portal 2

8. Portal 2

2011 yılında Valve tarafından piyasa sürülen FPS türünde bir bulmaca oyunu olan Portal 2 ilk oyunun devamı niteliğindedir. O beyaz duvarların arasında bulmacaları çözmek size farklı bir oyun deneyimi sunacaktır.

9. Mount & Blade: Warband

9. Mount & Blade: Warband

2010 yılında Türk firması TaleWords tarafından geliştirilen ve piyasaya sürülen Mount & Blade: Warband ilk oyun için geliştirilen tek oyunculu ve çok oyunculu bir genişleme paketidir. Mount & Blade: Warband ile geniş kitlelere ulaşmayı başardı. 2020 yılında çıkan Mount & Blade II: Bannerlord ise henüz erken erişim aşamasında.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
24
8
7
5
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sinan Çiçek

Kim yapmış bu listeyi acaba bare bi witcher 3 koysaydın