Görüş Bildir
Haberler
Aracınızı Satarken, En Doğru Fiyatı Nasıl Belirlersiniz?

Aracınızı Satarken, En Doğru Fiyatı Nasıl Belirlersiniz?

Ahmet Aslan
06.03.2014 - 17:09 Son Güncelleme: 06.03.2014 - 19:07

Aracınızı Satarken, En Doğru Fiyatı Nasıl Belirlersiniz?

Türkiye’nin en büyük araba ilan sitelerinden Tasit.com, internette araçların daha hızlı satılmalarını sağlayan ve ilan verirken dikkat edildiğinde büyük fark yaratan detayları açıkladı.

Satışa çıkarmak istediğiniz otomobilinize en doğru fiyatı belirlemek biraz sanat sayılır.  Eğer fiyatınızı doğru belirlemişseniz, aracınızı hızla elden çıkarabilirsiniz, ama fiyatınız doğru değilse beklediğiniz haber haftalarca gelmeyebilir. Buradaki öneriler, doğru fiyatı belirleyebilmekte ve aracınızın hızlı ve değerinde satılmasında size yardımcı olabilir.

Hedefiniz elbette aracınızı diğer benzer marka ve modellerle benzer fakat fiyat aralığının daha üst sınırlarında fiyatlandırmak olmalı. Elden çıkarmak isteyebileceğiniz rakamı düşünerek, üzerine pazarlık payı koymak en sağduyulu yaklaşım. Lüks otomobillerde pazarlık payı olarak ayırdığınız rakam, haliyle biraz daha fazla olacaktır.

Piyasayı her zaman dikkate alın

Aracınız sizin gözünüzde benzersiz ve çok kıymetli olabilir ama Pazar durumuyla ilgili gerçekçi olmak, satışın gerçekleşme şansını ciddi ölçüde artıracaktır. Aracınıza talep var mı, en yüksek ne kadar isteyebilirsiniz, satmak için zamanlamanız doğru mu gibi sorular aracınızı satışa çıkarmadan önce araştırmanıza değer. Örneğin yılsonları insanların daha çok sıfır otomobillere yöneldiği ve otomobil markalarının da stoklarını eritmek için çok avantajlı kampanyalar düzenlediği bir dönemdir. İlanınızın bu dönem göreceği ilgi, diğer zamanlardakinden daha az olabilir.

İkinci elde ve sıfırda araba almak için en uygun zaman?

Sedanlar genel olarak her zaman talebin daha fazla olduğu, ekonomik olmaları nedeniyle firmalarca da sıklıkla tercih edilen araçlar olduklarından satışları da görece daha kolay gerçekleşir.

En çok satılan Sedan Otomobiller

Spor otomobiller, üstü açık modelleri havanın daha güzel olduğu ilkbahar yaz aylarında satmak daha kolay olabilir. Sonbaharda ve kış aylarında ilanınız uzun süre bekleyebilir.

İnsanların iş için kullandıkları minivanlar, panelvanlar  gibi hafif ticari araçların satışları çok hızlı gerçekleşebilir ve bazı modeller ve donanımlar fiyatta da çok rekabetçi olabilir, hafif ticariyi küçümsemeyin.

Elinizdeki eğer koleksiyonerlerin ilgileneceği tür veya klasik bir otomobilse hızla satmak mümkün olmayabilir ve fiyatlandırmak da biraz daha ince hesap gerektirebilir.

Her tür yakıtın son derece pahalı olduğu ülkemizde, yakıt tasarrufu yapabilen otomobiller daha fazla talep gördüklerinden, bu tür bir araca daha fazla istemeniz mümkün.

En Popüler ve En Çok Satılan SUV’lar ve Fiyatları

Büyük SUV’lar yakıt tüketiminde oldukça yukarılarda kaldıkları için daha kısıtlı alıcıları olabilir. Fakat Kompakt SUV lar hem Dünya’da hem de ülkemizde yükselen bir segment haline geldi.

Objektif olun

Aracınızın durumunu değerlendirmek en objektif olmanızı gerektiren fakat genelde en sübjektif olunan aşamadır. Burada sizin otomobiliniz olmadığını düşünerek değerlendirmeye çalışmanız en doğrusu. En yüksek fiyatı isteyebilmek için genellikle aracınızın da en iyi durumda olması gerekir. Yani lastikler yıpranmamış ve tek takım, tüm periyodik bakımları zamanında yapılmış, içi dışı hasarsız ve boyasına hiçbir müdahale olmamışsa en yüksek fiyattan satma şansınız olabilir demektir. Aracınızı satıştan önce muayeneye götürseniz geçer miydi diye düşünmeniz objektif olmanıza yardımcı olabilir.

Rekabetinizi Tanıyın

Hem aracınızın sıfır fiyatını hem de sizinkiyle aynı model ve donanımdaki araçların online ilanlarını incelemek iyi bir başlangıç noktası olabilir. Sadece kendi markanız olarak düşünmeyin, aynı sınıftaki diğer araçların fiyatlarını da inceleyin. Tasit.com’da her marka ve modelden yüzbinler ilan bulunuyor, aracınızın ikinci el ilanlarına göz atarak, piyasası hakkında hızlıca bir fikir edinebilirsiniz. Fakat bu rakamların sonuçta gerçek satış fiyatları değil, araç sahiplerinin “istediği” rakamlar olduklarını aklınızdan çıkarmayın. Ayrıca araçların durumunun da fiyatlarını önemli ölçüde etkilediğini unutmayın. Türkiye Sigorta Birliği’nin ve farklı referans kaynaklarını da kullanabilen diğer sigorta firmalarının online kasko değer listelerine göz atmak da oldukça aydınlatıcı olabilir.

Değerlendirmelerimizi Takip Edin

Dönem dönem, Tasit.com’da yer alan yüzbinlerce ikinci el otomobil ilanını inceleyerek, sahibinden ikinci el otomobil arayanlara yol gösterebilecek araştırmalar paylaşıyoruz. Kadınların ve erkeklerin ikinci el otomobillerdeki yaklaşımlarından, yaşa göre değişen tercihlerden, o dönemi etkileyen gelişmelerden ve en popüler araçlardan bahsettiğimiz bu incelemeler aracınızı satarken işinizi kolaylaştırabilir. Güncel değerlendirmelerimizi Facebook üzerinden, Twitter'dan veya Google Plus'tan da takip edebilirsiniz.

Pazarlık Payı Konusu

Siz pazarlık yoktur son fiyattır deseniz de çoğu alıcı pazarlık etmeden bir şey almamayı alışkanlık edinmiştir, hele ki söz konusu otomobilse bu daha da belirginleşebilir. Fiyatınıza en az %10 pazarlık payı koymanızda yarar var. Temel pazarlama stratejilerinin etkisini küçümsemeyin, yani 20.000 yerine 19.900 yazmak fiyatınızı potansiyel alıcıların gözünde daha uygun hale getirebilir. Galeri ve bayiler bunu abartıp 19.999 gibi rakamlar yazabiliyorlar, bir galeri gibi görünmek istemiyorsanız 19.500, 21.750 gibi daha yuvarlak küsüratlı rakamlar seçmenizi öneririz.

Sezgilerinize Güvenin

Tüm araştırmayı yapıp, bilgileri değerlendirdikten sonra sezgilerinizi dinleyin. Belki daha yüksek isterseniz alabileceğinizi hissedebilir veya tam o sıra satmanız gerektiğini hissediyor olabilirsiniz. Şansınızı deneyin. Fiyatı yüksek tutmuşsanız indirme şansınız olabilir ama gereğinden düşükse belki hızlı satarsınız ama aracınızın tam değerini alamayabilirsiniz.

Eğer satması gerçekten kolay olmayan bir aracınız varsa müzayedelerdeki araçları inceleyebilir, teknik uzmanların da görüşünü almak isteyebilirsiniz.- See more at: http://www.tasit.com/oto-bilgileri/oto-haberleri/aracinizi-satarken-en-dogru-fiyati-nasil-belirlersiniz.html#sthash.JmcngzJU.dpuf

Kaynak: http://www.tasit.com/oto-bilgileri/ot...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın