Görüş Bildir
Haberler
Apple Yeni A Serisi Çipler İçin Tekrar Samsung'un Kapısını Çalabilir

Apple Yeni A Serisi Çipler İçin Tekrar Samsung'un Kapısını Çalabilir

Ulaş
17.07.2014 - 21:33

Tayvanlı medya ve bir analistin raporuna göre TSMC'nin, Apple ve Qualcomm'un yeni nesil çip siparişlerini Samsung'a kaptırması muhtemel. KGI analisti Michael Liu, Samsung'un 14nm'lik üretim süreci ile 2015'in ikinci yarısından itibaren Apple ve Qualcomm'un siparişlerini TSMC'nin elinden alabileceğini ileri sürdü.

Commercial Times'a göre Qualcomm zaten Samsung ile çalışmaya başladı. Economic Daily News ise herhangi bir kaynağa dayanak vermeden Qualcomm'un Samsung'a çip siparişi verdiğini iddia etti. Bununla birlikte TSMC, çarşamba günü yayınladığı raporda 2 006 yılı sonundan bu yana en yüksek üç aylık karı yakaladığını ve bu sene %20 oranında büyüme beklendiğini açıkladı. Piyasa gözlemcilerine göre bu artışın en büyük nedeni ise Apple.

Apple tedarik zincirinde çeşitliliği arttırmak ve Samsung bağımlılığından kurtulmak için çip üreticisi olarak TSMC'yi seçmişti. Şu anda 16nm FinFET sürecinde olan TSMC'nin FinFET Plus ve 10nm süreci üstünde çalıştığı belirtiliyor. Uzmanlar TSMC'nin 10nm sürecine en kısa zamanda geçmesi gerektiğini yoksa büyük müşterilerini kaybedebileceğine inanıyor.

  • Teknokulis
Kaynak: http://www.teknokulis.com/Haberler/Mo...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0