Görüş Bildir
Haberler
Apple Sağlık ve Diyet Uygulamaları Gizli Bilgileri Paylaşıyor

Apple Sağlık ve Diyet Uygulamaları Gizli Bilgileri Paylaşıyor

Apple Sağlık ve Diyet Uygulamaları Gizli Bilgileri Paylaşıyor

Bu yazımızda bizimde şaşırdığımız ve sizlerinde şaşıracağı bazı havadisler vereceğiz.ABD’de geçtiğimiz günlerde geniş kapsamlı bir araştırma yapıldı.Araştırmaya göre Apple uygulamalarından bazıları insanların gizli olan kişisel bilgilerini 3. firmalara sattığı yönünde.Bu uygulamalar özelliklede sağlık ve diyet alanında.60’a yakın uygulamada gerçekleştirilen araştırmada bu uygulamalardan 20 ye yakınının malesef gizli bilgileri 3. şahıs veya firmalara dağıttığı ortaya çıktı.

ABD’de büyük bir yankı uyandıran bu olay insanların uygulamalara daha temkinli yaklaşmasına sebep olmaya başladı.Bizim nacizane size uyarımız güvenilir büyük firmalar dışında,yapanları kaba tabir olacak ama merdivenaltı kişi veya kurumların dandik uygulamalarını indirip kullanmayın.Argo kotamızı doldurduğumuza göre yazımıza devam edebiliriz.Araştırmanın detaylarına inecek olursak sağlık ve diyet uygulamalarının gizli bilgi paylaşmakta başı çektiğini söyleyebiliriz.Bu uygulamalar sizin adınızı ve soyadınızı,e posta adresinizi vb. gizli bilgilerinizi para karşılığı dağıtıyor.Elbette bu tarz uygulamaları sizin farketmeniz zor.Uzmanlar tarafından açıklanan uygulamaları kullanmamaya özen gösteriniz.

Uzmanlara göre bu uygulamalar sizin telefonunuzun arkaplanında çalışıyor.Bilgilerinizi veritabanına kaydedip istenildiği takdirde 3. şahıs veya kurumlar ile paylaşılıyor.Sizin özel bilgilerinizi dağıtıp paylaşan uygulamalardan bir tanesi de Localscope uygulamalasıdır.Localscope uygulaması yakınlarda atılan tweetleri,facebook paylaşımlarını,youtube videolarını,çevrenizdeki camii,cafe,bar,restorant vb. yerleri gösteren komplike bir uygulama.Bu uygulama araştırmacılara göre sizin kişisel bilgilerinizi tam 17 adet site ile paylaşıyor.Localscope uygulamasını kullanırken bu kriterleri gözönüne alarak kullanmanızı tavsiye ederiz.

Kaynak: http://www.applemerkezi.com/apple-sag...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın