Görüş Bildir
Haberler
Apple Neleri Değiştirdi?

Apple Neleri Değiştirdi?

Batuhan
28.12.2015 - 12:57

Apple şirketinin ismini çoğu zaman teknoloji dünyasını değiştiren, yeni bir anlam kazandıran isim olarak duyarsınız. Peki, Apple bu zamana kadar neleri değiştirdi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Apple, kurulduğu günden bu zamana kadar vizyon konusunda oldukça başarılı oldu. Gerek tasarımları gerek kullanışlılığı çoğu zaman ön plana çıktı ve kitleleri peşinden sürüklemeyi başardı. Tüm bunların yanında mükemmel pazarlama yeteneğine sahip Steve Jobs ile teknoloji dünyasında çığır açtı. Apple bunca zaman ne yaptı ve neleri değiştirdi? İşte Apple’ın belli başlı noktaları.

1977 - Apple I ve Şirketleşme

1977 - Apple I ve Şirketleşme

Apple, 1 Nisan 1976 yılında Steve Jobs, Steve Wozniak ve Ronald Waynetarafından kuruldu. Üretilen Apple I, basit bir anakarttan ibaretti. 1976 yılında Apple I, 666.66 dolarlık fiyatı ile satışa sunuldu. Bu noktada akıllara neden bu sayı fiyat olarak belirlendi sorusu gelebilir. Apple’ın bu fiyatı belirlemesindeki amacın sadece aynı rakamlardan oluşan düz bir etiket olması şeklinde açıklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Apple, 3 Ocak 1977’de şirketleşti. Daha sonra bir bilgisayar fuarında Apple II'yi tanıttı. Apple II renkli grafikleri ve bilgi depolama olarak sonraki modellerinde kaset yerine disket kullanmaya başladı. Bu özelliğiyle fuarda yer alan rakiplerinden ayrıştı. Kolay kullanım bu noktada öne çıktı ve Apple II başarılı oldu. Apple, başarının sinyallerini bu noktada vermeye başladı.

1983 - Lisa

1983 - Lisa

Steve Jobs, kişisel bilgisayarları daha yaygınlaştırmak ve daha işlevsel hale getirmeyi amaçlıyordu. Ekibiyle beraber yarattığı proje üzerinde çalışmalara 1978 yılından itibaren başlamıştı. 1983 yılında dünyadaki ilk grafik arayüzlü bilgisayarı gün yüzüne çıkarttı. Lisa, sınırlı uygulama vefiyatı yüzünden başarılı olamadı. Fakat dünyadaki ilk GUI işletim sistemiolması sebebiyle büyük bir devrim olmuştur.

Lisa'nın işletim sisteminden bir ekran görüntüsü

1984 - Macintosh

1984 - Macintosh
İçeriğin Devamı Aşağıda

Macintosh projesi 1984 yılında ortaya çıktı. George Orwell’in Bin Dokuz Yüz Seksen Dört adlı romanından uyarlanan televizyon reklamıyla sunulanMacintosh daha fazla yazılım ve daha uygun bir fiyat ile başarıya ulaştı. Macintosh ile birlikte insanların bilgisayarlara olan bakış açıları değişti. Bunun yanında Windows işletim sistemleri de Mac'ten oldukça etkilendi.

2001 - iPod

2001 - iPod

Apple, 2000’i yılların başında müzik endüstrisinde de rol oynayarak iPod’u ortaya çıkarttı. Apple bu ürünle müzik dünyasını da bir bakıma değiştirdi.iPod ilk çıktığında slogan şuydu: “Cebinizdeki bin şarkı!”. Bununla beraberiTunes Music Store da tanıtıldı. Apple kesinlikle bu noktada çıtayı yükseltmeye devam ediyordu.

2007 - iPhone

2007 - iPhone

Steve Jobs,  28 Haziran 2007'de iPhone’un büyüsünü dünyaya göstererek telefon piyasasında bir devrim yaptı. Bu saatten sonra şirketler akıllı telefon üretimine hız kazandırdı. Apple yine piyasayı belirledi ve kitleleri peşinden sürükledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2010 - iPad

2010 - iPad

Telefon devriminden sonra Apple, tablet bilgisayar olan iPad’i üretti. Yine kullanıcılar tarafından oldukça beğenilen iPad tasarımıyla göze çarpmayı başardı. Türünün ilk neslinde bile çok rağbet gördü. Böylece Apple tablet bilgisayar piyasasına da hızlı bir giriş yapmış oldu.

One More Thing…

One More Thing…

Apple günümüzde de teknoloji dünyasına yaptığı katkıları kendine hasvizyonu ile arttırıyor. Kimileri Apple markasını çoğu yönüyle eleştirmekten geri kalmasa da Apple, dünyada lider konumda. Bakalım ileride Apple’dan dünyamızı kolaylaştıracak ne gibi yeni ürünler göreceğiz?

Shiftdelete

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
116
27
25
10
3
3
0