Görüş Bildir
Haberler
Apple Music nedir?

Apple Music nedir?

Ömer CAN
17.06.2015 - 22:32 Son Güncelleme: 18.06.2015 - 00:09

Apple Music nedir?

Apple Music adı fazlasıyla basit gibi görünse de, servisin sundukları epey karmaşık gibi görünüyor. İnternet üzerinden müzik yayın servisini 7 gün 24 saat işleyen radyo istasyonlarıyla ve sanatçılar için yeni sosyal medya araçlarıyla birleştiriyor. Üstelik aynı Apple Music uygulamasını iTunes mağazasından satın alınan şarkıları dinlemek için de kullanacaksınız. 30 Haziranda dünya çapında faaliyete geçecek olan yeni Apple Music uygulaması iOS 8.4 ve üstü sürümle çalışan cihazlarda müzik için tek durak olacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Apple Music’in tasarımına bakıldığında Apple’ın DNA’larının fazlasıyla içine işlediği görülüyor. Spotify ve benzeri müzik yayın uygulamalarında dallanmış menüler ve kullanıcı arayüzlerini görüyoruz, ancak Apple Music’in kullanıcı arayüzü varsayılan iOS uygulamasını andırıyor. En altta beş adet sekmenin bulunduğu navigasyon çubuğu, üstte de başlık niteliğinde bir çubuğu bulunuyor. Eğer iOS cihazınızda yüklü gelen Müzik uygulamasına alışıksanız, o hâlde Apple Music’i kullanmak çok zor gelmeyecektir. Ancak bazı farklılıkların bulunduğunu da belirtmek gerekiyor. Örneğin müzik oynatıcısını ekranın altında, küçük görünümde tutabilirsiniz, daha sonra istediğinizde bunu ekranı tamamen kaplayacak şekilde büyütebilirsiniz. Spotify ve benzerlerinde olduğu gibi, bir parça veya albümü beğendiğinizde onu Müziklerim koleksiyonuna daha sonra çalmak için ekleyebilirsiniz. Ayrıca parçayı daha çevrim dışı dinlemek için kaydetme seçeneği de bulunuyor. Apple kaydedilen şarkıların kalitesi ve bit hızı hakkında herhangi bir şey söylemiyor.

Apple Music hangi bölümlere sahip?

Uygulamayı açtığınızda gördüğünüz ilk sekme “Sizin İçin” oluyor. Bu bölümde tavsiye edilen çalma listelerini ve albümleri görebilirsiniz. Seçimler genellikle baloncuklara tıklatarak belirlediğiniz favori türlere veya sanatçılara göre yapılıyor. Apple çalma listelerinin algoritmalara göre belirlenmediğini, bizzat gerçek kişiler tarafından oluşturulduğunu söylüyor. Anlaşılan Apple bu listelerin oluşturulması için belirli kişileri görevlendirmiş.

“Yeni” adını taşıyan diğer sekme tahmin edileceği üzere servisin sevebileceğinizi düşündüğü yeni sanatçıları ve parçaları gösteriyor. Ayrıca Apple’ın kendi editörleri veya Djmag, Pitchfork, Rolling Stone gibi müzik dergileri tarafından oluşturulmuş en son çalma listeleri de burada yer alıyor. Öte yandan koşarken, otomobil kullanırken veya dinlenirken dinlenebilecek çalma listeleri de bu bölümün unsurları arasında bulunuyor.

Apple Music ne zaman çıkıyor?

Apple Music 30 Haziran tarihinde 100 ülkede faaliyete geçecek. Her ne kadar Apple Türkiye’nin Music ile ilgili sayfasında “çok yakında” ibaresi kullanılsa da, servisin aynı gün Türkiye’de de açılacağını tahmin ediyoruz. Apple Music’ten yararlanmak için iOS 8.4 yüklü bir iPhone, iPad veya iPod touch kullanmak gerekecek. Bunun yanı sıra iTunes yazılımı üzerinden Mac ve Windows PC’lerde de Apple Music kullanılabilecek. Sonbaharda da Android uygulaması yayınlanacak, Apple TV’lere de Music deneyimi taşınacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın