Görüş Bildir
Haberler
Apple, Mac'lerdeki Güvenlik Açığını Kapattı

Apple, Mac'lerdeki Güvenlik Açığını Kapattı

Batuhan
26.02.2014 - 17:15

Apple, Mac'lerdeki Güvenlik Açığını Kapattı

Apple, Mac bilgisayarlarının kullandığı OS X işletim sistemindeki güvenlik açığını gideren bir güncelleme yayınladı. Açık daha önce mobil işletim sisteminde ortaya çıkmış ve şirket iOS için de bir güncelleme yayınlamıştı.

Şirket, açık nedeniyle Mac bilgisayarlarına giden ya da bu bilgisayarlardan çıkan verilerin elde edilme riski olduğunu güncellemenin bu açığı kapattığını açıkladı. Geçen hafta Apple; iPhone, iPad ve iPod Touch cihazlarının kullandığı iOS için de benzer güvenlik açığını gideren bir güncelleme yayınlamıştı.

Şirket iOS için bu güncellemeyi yayındığında Mac işletim sisteminin de benzer güvenlik açığı taşıdığını ve bu açığı gidermek için çalıştığını belirtmişti.

Güvenlik açığını gidermesine ek olarak yayınlanan son OS X güncellemesi Apple'ın FaceTime hizmeti üzerinden sesli aramalar yapılmasına imkan tanındığı gibi bu güncelleme ile Mail yazılımında ve Safari tarayıcısında da iyileştirilmeler yapıldı.

Her ne kadar Apple güncellemeyi yayınlasa da güvenlik şirketi FireEye yaptığı açıklamada hackerların Apple'ın mobil yazılımındaki aktiviteleri izlemesine imkan tanıyan bir yol daha bulduğunu iddia etti. FireEye, bu yol ile iOS7 cihazlarında kullanıcıların ekrana dokunması ile tüm aktivitelerin kaydedilebildiğini yöntemin bilgisayarlar klavyelerindeki tuş vuruşlarını kaydeden yazılımların yöntemine benzediğini belirtti. Şirket sorunun çözümü için Apple ile işbirliği halinde olduklarını da söyledi.

Öte yandan Apple sözcüsü FireEye'ın bu iddiası ile ilgili bir açıklamada bulunmadı.

WSJ

Kaynak: http://www.wsj.com.tr/article/SB10001...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın