Görüş Bildir
Haberler
Apple'ın Biyometrik Kulaklığı Uydurma Çıktı

Apple'ın Biyometrik Kulaklığı Uydurma Çıktı

Batuhan
08.05.2014 - 13:45

Apple'ın Biyometrik Kulaklığı Uydurma Çıktı

Apple’ın kan basıncı ve kalp ritmini ölçebilen bir kulaklık üzerinde çalıştığı iddiasının uydurmadan başka bir şey olmadığı ortaya çıktı.

Geçtiğimiz haftalarda Secret.ly üzerinden ortaya atılan, Apple’ın biyometrik sensörlere sahip EarPods adlı bir akıllı kulaklık üzerinde çalıştığı iddiaları yalan çıktı. İddia, site üzerindeki DMx adlı bir kullanıcının paylaştığı blog yazısıyla ortaya atılmıştı. Şimdi ise aynı kullanıcı, bunun bir şaka olduğunu ve kullanıcıların sadece yüzünü güldürmeyi istediğini söyledi.

Kullanıcı, bir sabah baş ağrısı ile kalkıp tuvalete gittiğinde nabzını merak ettiğini ve aklına EarPods ile ilgili bu yazının geldiğini söyledi. Apple’ın son dönemlerde sağlık sensörleri bulunan kulaklık patentleri ortaya çıktığından şaka da farklı bir hâl aldı. Kullanıcı, Apple’ın yeni sızan kulaklık patentlerini ise hiç görmemiş.

DMx, siteden Apple’ın WWDC’de (Worldwide Developers Conference) kan basıncı ve nabız ölçmeyi sağlayan EarPods kulaklıklarını tanıtacağını paylaşmıştı. Kullanıcı ayrıca, kulaklığın ikinci mikrofonu ile gürültü bastırabileceğine, Lightning girişine, Bluetooth konum desteğine ve iBeacon özelliğine sahip olacağını belirtmişti.

Apple, EarPods ya da ona benzer bir kulaklık üzerinde çalıştığıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Firmanın 2-6 Haziran tarihinde düzenlenecek olan WWDC etkinliğinde akıllı saati iWatch’u tanıtması bekleniyor.

Stuff

Kaynak: http://www.stuff.com.tr/2014/05/apple...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0