Görüş Bildir
Haberler
Apple'dan Rekor Kâr

Apple'dan Rekor Kâr

Deniz Gök
28.01.2015 - 01:35 Son Güncelleme: 28.01.2015 - 08:55

Apple'ın merakla beklenen 2015 yılı ilk çeyrek finansal sonuçları açıklandı. iPhone satışlarında ve gelirlerde yeni rekorlara imza atan Cupertinolu şirkette yüzler gülüyor.

Apple'ın merakla beklenen 2015 yılı ilk çeyrek finansal sonuçları açıklandı. 2014 yılının son üç ayını kapsayan ve Apple'ın mali takviminde bir sonraki yılın ilk çeyreği olarak adlandırılan dönemde Cupertinolu şirket yeni rekorlara imza attı.

Yeni bir gelir rekoru

Üç aylık gelirini 74.6 milyar dolara yükselten Apple'ın net karı ise 18 milyar dolar olarak açıklandı. En yüksek gelirini 30 milyar dolar ile Amerika kıtasında elde eden şirket, Avrupa'da 17 milyar dolar, Çin'de 16 milyar dolarlık bir gelire imza attı. Apple'ın dünya çapındaki gelirleri yıllık bazda yüzde 33, bir önceki çeyreğe oranla yüzde 145 artış gösterdi.

3 ayda 74 milyon iPhone satıldı

iPhone satışları yeni bir rekora imza attı ve analist beklentilerinde dile getirildiği gibi 70 milyonun üzerine çıktı. Bu dönemde toplam 74 milyoniPhone satışı gerçekleşti. Bu rakam bir önceki çeyreğe göre yüzde 90'lık bir artış anlamına geliyor. iPhone'un yıllık bazdaki satış adeti artışı ise yüzde 46 oranında arttı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mac satışları Apple'ı sevindiriyor

Mac satışları da Apple'ın yüzünü güldürmeye devam ediyor. Bir önceki çeyrekte 5 milyon sınırının üzerine çıkan Mac'ler bu trendi sürdürmeye kararlı. 5.5 milyon sınırını yine aşmayı başaran Mac'lerin bir önceki çeyreğe oranla sembolik bir artışı söz konusu ancak önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 14'lük bir artış sağlanmış durumda.

iPad durumu toparladı

iPad'de ise 2014 yılının son çeyreğinde ortaya çıkan olumsuz tablo biraz daha toparlanmış durumda. Yeni iPad Air 2 ve iPad Mini 3 modellerinin satışa sunulmasıyla tekrar olumlu sinyaller veren iPad satışlarında bir önceki çeyreğe oranla yüzde 74'lük bir artış görülüyor. 21.5 milyonluk iPadsatışı yine bir önceki yılın aynı dönemine göre düşük kalıyor. Yıllık bazdaki azalma yüzde 18 olarak açıklanmış durumda.

iPhone 6 ve 6 Plus rüzgarı

Her açıdan başarılı bir çeyreği geride bırakan Apple, tatil dönemindeki artan talebe yeni modellerin rüzgarı da eklenince inanılması güç rakamlara imza atmış görünüyor. iPhone'un kırdığı yeni rekorda ise büyük ekranlıiPhone 6 ve iPhone 6 Plus modellerinin etkisi oldukça büyük. Bakalımbüyük elmanın durdurulamaz yükselişi 2015 yılında da devam edecek mi?

  • ShiftDelete
Kaynak: http://shiftdelete.net/apple-1-ceyrek...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0