Görüş Bildir
Haberler
Apple Beats'i Satın Almaktan Vazgeçmiş Olabilir

Apple Beats'i Satın Almaktan Vazgeçmiş Olabilir

Ulaş
26.05.2014 - 23:23

Apple Beats'i Satın Almaktan Vazgeçmiş Olabilir

Yaklaşık iki hafta önce ortaya çıkan Apple’ın Beats’i satın alma planlarının ertelendiği veya tamamen askıya alındığı söyleniyor.

Yaklaşık iki hafta önce Apple’ın ünlü kulaklık ve hoparlör üreticisi Beats ile satın alma görüşmeleri yaptığı ortaya atılmıştı. Rap yıldızı Dr. Dre ve Apple CEO’su Tim Cook’un konu hakkında defalarca görüştüğü ve anlaşmanın eşiğine gelindiği de ifade edilmişti. 3,2 milyar dolarlık anlaşmanın Beats’in kulaklık ile hoparlör ürünlerini ve Beats Music isimli dijital müzik servisini kapsadığı da görüşmelerden sızdırılan bilgiler arasındaydı.

Aradan yaklaşık 3 hafta geçti ama Apple ve Beats konuyla ilgili hiçbir yorum veya açıklamada bulunmadı. Billboard ise bazı sebepler öne sürerek satın alınma işleminin rafa kaldırıldığını iddia etti.

Apple’ın satın alma işleminden vazgeçme sebebi olarak en başta Beats’in kurucu ortaklarından Dr.Dre’nin çok kaba bir dille yapmış olduğu açıklama gösteriliyor. Apple’ın kendisini bir aile markası olarak gördüğünden Beats’i satın almanın marka değerine zarar verebileceği ifade ediliyor. Dr. Dre, YouTube hesabı üzerinden paylaştığı video da kaba bir dil ile dünyanın ilk milyarder Hip-Hop artisti olduğunu duyurmuştu.

Diğer bir neden olarak Beats’in çevrimiçi müzik servisi Beats Music’in, Apple’ın müzik servisi iTunes Music’e zarar verebileceğinin iddia edilmesi ancak, biz bunun geçerli bir sebep olduğunu sanmıyoruz. Bu iki servisi birleştirmek Apple için pek de zor olmasa gerek…

  • Stuff
Kaynak: http://www.stuff.com.tr/2014/05/apple...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0