Görüş Bildir
Haberler
Apple'a İz Sürdürtmeyen Arama Motoru

Apple'a İz Sürdürtmeyen Arama Motoru

Ulaş
04.06.2014 - 17:48

Apple'a İz Sürdürtmeyen Arama Motoru

NSA skandalının patlak verdiği günlerde bir anda popüler hale gelen arama motoru DuckDuckGo, şimdi Apple ile ittifak kuruyor. Yapılan aramaları kaydetmeyen arama motoru, iOS 8 ve OS X'te kullanılabilecek.

Apple yeni işletim sistemleri iOS 8 ve OS X Yosemite'de kullanıcılarına Google'a alternatif bir arama motoru seçeneği sunacak. Yeni işletim sistemlerinde yenilenecek Safari tarayıcısına DuckDuckGo arama motorunu ekleyecek olan Apple, mahremiyet konusunda hassas kullanıcılarına önemli bir yenilik sunmuş olacak.

Apple, iOS 8 kullanıcıları için Safari'de DuckDuckGo'nun standart arama motoru olarak belirlenebileceğini belirtti. OS X 10.10 (Yosemite) güncellemesiyle, aynı seçenek Mac kullanıcıları için de geçerli olacak.

DuckDuckGo, birçok arama motorundan farklı olarak kullanıcı bilgilerini kaydetmiyor. Böylece bir arama yaptığınız zaman sonuçlar sizin beğeni ve alışkanlıklarınıza göre filtreden geçmiyor ve arama yapan herkese aynı sonuçlar sunuluyor.

NSA skandalının gündeme oturduğu 2013 yazında kullanıcı sayısında patlama yaşayan DuckDuckGo, kullanım oranının en az yüzde 33 arttığını açıklamıştı. DuckDuckGo CEO'su Gabriel Weinberg, şirketin hiçbir zaman düzenleyici kurumlar tarafından soruşturmaya da tabi tutulmadığına dikkat çekmişti.

Apple, mobil ve internet üzerindeki casusluk iddialarının sona ermediği günümüzde, gizlilik ve mahremiyet konusunda hassas olan kullanıcıları DuckDuckGo ile memnun edebilir.

  • The Verge | Al Jazeera
Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/app...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0