Görüş Bildir
Haberler
Apple'a Dev Tazminat Davası

Apple'a Dev Tazminat Davası

Webtekno
03.02.2014 - 11:03 Son Güncelleme: 03.02.2014 - 11:36

Apple, E-Kitap Davasında 840 Milyon Dolar Ödeyebilir!

Apple'ın uygulama merkezi AppStore'daki uygulamaların iç mağazalarından dolayı daha önce mağdur olan kullanıcılarına toplamda 32,5 milyon dolar tazminat ödemek zorunda kalan Apple'ın başı bu sefer e-kitaplar sebebiyle dertte. 5 büyük yayınevi ile anlaşmalı olarak Book Store içerisinde bulunan e-kitaplara toplu zam yapan Apple, bu sebepten 2012 yılında açılan davayı kaybetmek üzere.

Davanın açılmasının ardından Apple ile anlaşan 3 yayınevi mahkemeye çıkmadan anlaşarak tazminat ödemeyi kabul etmişti. Ancak Apple ve diğer iki yayınevi fiyat tekeli oluşturmak suçuyla sevkedildikleri mahkemede haklarını aramayı tercih etmişti. Mahkeme, Apple ve yayınevlerini fiyat rekabetini önlemekten dolayı suçlu bulup ve tazminata karar verebilir.

New York'ta bir hukuk bürosunun, 33 eyaleti temsilen Apple'ın fiyat rekabetini engellemeye çalışması sebebiyle 280 milyon dolar tazminat talebiyle açtığı davada, eyaletler arası bir tazminat hakkı bulunduğu için yargıcın da ödenmesi istenen tutarı arttırabileceği ifade edildi. 280 milyon doların 3 katını da tazminat olarak belirleme hakkı bulunan yargıç, bu tazminatı 33 eyalete eşit olarak bölebilecek.

Amazon'un yakın takipçisi olduğu davada Apple'ın 840 milyon dolar ödeme ihtimalinin bulunması, Kindle ile e-kitap piyasasında büyük yere sahip şirketin yetkilileri, yaptıkları açıklamalarda bu davanın tüketiciler ve Kindle kullanıcıları için bir zafer olduğunu söyledi.

Kaynak: http://www.webtekno.com/apple/apple-a...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0