Görüş Bildir
Haberler
AKP'li Hamdi Çamlı, Restore Ettirdiği Tarihi Çeşmeye Babasının Adını Yazdırmış!

etiket AKP'li Hamdi Çamlı, Restore Ettirdiği Tarihi Çeşmeye Babasının Adını Yazdırmış!

AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı'nın restore ettirdiği tarihi Vezir Çeşmesi'nin kitabesine babası Zeki Ahmed Çamlı'nın ismini eklettiği ortaya çıktı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat 'Osmanlı devrinde olsa infial olurdu' diyerek restorasyon skandalına tepki gösterdi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul'da 1748 yılında 24. Osmanlı Sultanı I. Mahmud tarafından inşa ettirilen ve yine bu padişahın ismiyle de anılan tarihi Vezir Çeşmesi, Fatih'teki İskenderpaşa Camisi yanındaki mevcut yerinde AKP milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı tarafından restore edilmişti.

Karar’da yer alan habere göre; Çamlı restore ettirdiği Vezir Çeşmesi’nin yeni kitabesinin çalışması sırasında bir skandala imza attı. Yenilenen kitabede çeşmenin kurucusu Osmanlı padişahı I. Mahmud’un isminin yanına Çamlı’nın babasının adı olan Zeki Ahmed Çamlı ismi de eklendi. Kitabeye eklenen 'Sahibül hayrat merhum Zeki Ahmed Çamlı' yazısı dikkatlerden kaçmadı.

Orijinal kitabenin nerede olduğu bilinmiyor

Orijinal kitabenin nerede olduğu bilinmiyor

Yeni kitabenin sekizinci satırındaki amatörlük dikkat çekerken, çeşmenin duvarına asılan metinde Çamlı’nın babasının adının geçtiği yer gizlendi. Kitabenin orijinalinin nerede olduğu ise bilinmiyor.

Çamlı tarihi kitabeyi 2 yıl önce restore ettirmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Polat: "Restorasyon yapmayın demiyoruz ama sultanın adı ardına babanızı eklemeyin!"

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Polat: "Restorasyon yapmayın demiyoruz ama sultanın adı ardına babanızı eklemeyin!"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda restorasyon skandalına tepki gösterdi. 'Hangi sosyal statüde olursanız olun tarihi eserlerin imitasyonunu yapmak, kitabesine babamızın adını yazma hakkı vermiyor bize. Hele adını sultandan sonra yazdırmak Osmanlı devrinde olsa infial olurdu' diyen Polat, 'Restorasyon yapmayın demiyoruz yapın ama sultanın adı ardına babanızın adını eklemeyin!' ifadelerini kullandı.

Polat'ın paylaşımları şöyle:

Polat'ın paylaşımları şöyle:
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
565
144
81
31
5
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Art Ankara

Bakalım ağızlarından "ecdad" lafı düşmeyenlerin bu saygısızlığa sesi çıkacak mı?

hipotalamus

Ülkenin her kuruşunu, her karışını, her değerini, malını, doğasını, kurumunu, kendi şahıslarına ait , kendilerine miras kalmış , kendilerine hak gibi görmele... Devamını Gör

Sedat Yılmaz

Bu adamın yararlı bir tek icraatı yok, bir de üzerimize külfet ...