Görüş Bildir
Haberler
Anzer Poleni

Anzer Poleni

Anzer Poleni

Anzer Poleni

Polen ; çiçekli bitkilerde çiçeklerin erkek organlarınca üretilip dişi organın döllenmesini sağlayan basitçe çiçek tozu olarak da adlandırılan bitkilerin erkek cinsiyet hücreleridir.

Bal arıları, anzer poleni büyük oranda yavru gıdası olarak kullanırlar. Polen kıymetli bir protein, vitamin ve mineral madde kaynağıdır.Polende 18 çeşit amino asit, 10 farklı mineral madde, B grubu vitaminlerinin tümüne ek olarak C, D, E vitaminleri, doğal hormon, enzim, koenzim, pigment, karbonhidrat ve fermentler bulunmaktadır.

Anzer Poleni

Polen kaynağına göre değişiklik göstermekle birlikte genel ortalama olarak polen; %35 karbonhidrat, %20 protein, %20 su, %5 lipid ve %20 dolayında diğer maddeler içerir. Polen, bir canlının büyüyüp gelişebilmesi için günlük alınması gereken aminoasitleri, vitaminleri ve mineral maddeleri yeterli miktarlarda ve denge içinde bulunduran yegane doğal besin maddesidir.Polenin kimyasal yapısı, rengi, tadı, kokusu ve şekli bitki türüne göre değişmektedir. Çoğunlukla sarı renkli olup siyah, mor, pembe renkli polenlere de rastlamak mümkündür. Ayrıca balın kaynağı, balda bulunan polenlerin analizi ile belirlenmektedir. Anzer balını da anzer poleni analizine göre belirlenir.

Anzer Poleni Faydaları

  • Anzer poleni Cilt bakımı ve güzelliğinde,

  • Zihinsel ve bedensel yorgunluklarının giderilmesinde,

  • Çocukların sağlıklı gelişmesi ve beslenmesinde,

  • Düşünme, araştırma ve çalışma gücünün artırılmasında,

  • Sporcuların ve yarış hayvanlarının performanslarının artırılmasında,

  • Karaciğer, prostat ve kanser hastalıklarında faydalıdır.

Kaynak: http://balanzer.com/anzer-poleni.html
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın