Görüş Bildir
Haberler
Antalya Devlet Opera ve Balesi, ‘Anadolu Sihri’ Adlı Müzikali Sahneledi

Antalya Devlet Opera ve Balesi, ‘Anadolu Sihri’ Adlı Müzikali Sahneledi

Ulaş
16.04.2014 - 18:07

Anadolu Sihri Sahnelendi

Antalya Devlet Opera ve Balesi, ‘Anadolu Sihri’ adlı müzikali sahneledi.

Anadolu tarihini, kültürünü, sanatını müzik ve dansla buluşturan anlatımıyla 'Anadolu Sihri' müzikali Antalya'da seyircilerle buluştu. Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen, 'Anadolu Sihri' müzikalinde, beş solist, 43 korist, 60 kişilik bir orkestra ve 20 bale sanatçısı olmak üzere toplam 128 sanatçı sahne aldı.

Hacivat-Karagöz, Mehteran, Mevlana, Aşık Veysel, Köroğlu, sıra geceleri, kına geceleri, Kırkpınar güreşleri ile pek çok yörenin türkü ve folklorundan örnekler verilen müzikalin metin ve librettosu Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Şadi Erdoğan'a, müzik düzenleme ve bestesi ise Ali Aykaç'a ait.

Anadolu’nun geçmişinden bu güne muhafaza edilmiş kültür öğelerini buluşturan müzikalin rejisörlüğünü Mehmet Balkan yaptı. Eserde, orkestra şefliğini Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Prof. Rengim Gökmen ve ANTDOB Orkestra Şefi Ömer Yöndem, koro şefliğini Mahir Seyrek üstlendi. Tayfun Çebi'nin dekor, Sevtaç Demirer'in kostüm, Mustafa Eski'nin ise ışık tasarımını yaptığı müzikale sanatseverler ilgi gösterdi.

AA/Al Jazeera

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/anadolu...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın